به گزارش ایسنا به نقل از پلاتس، وزیران انرژی عربستان سعودی و روسیه در تعطیلات پایان هفته برای هماهنگ کردن مواضعشان با یکدیگر دیدار کردند، در حالی که نمایندگان شش کشوری که عضو کمیته فنی اوپک و غیراوپک هستند قرار است روز دوشنبه کنفرانسی را برای بررسی پیشنهادهای مختلف برگزار کنند.
در این بین، نماینده ایران در اوپک، عربستان سعودی و روسیه را به همدستی با آمریکا برای ضربهزدن به سایر اعضای اوپک و بیثبات کردن بازار نفت متهم کرد.
این تحولات پیش از نشست روز یکشنبه کمیته نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک در پایتخت الجزایر روی داد که ظاهرا وزیران همه ۲۴ کشور مشارکتکننده در این ائتلاف در آن شرکت خواهند کرد.
هدف این گروه مشخص کردن سیاست تولید است که میتواند نگرانیهای بازار نسبت به محدودیت عرضه در ماههای آینده را آرام کند و به حد کافی مناسب باشد تا در صورت ضعیفتر از حد انتظار بودن تقاضا، از اشباع عرضه جلوگیری کند.
این ائتلاف در ۲۳ ژوئن توافق کرد تولید خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد، اما نحوه توزیع این افزایش میان اعضا مشخص نشد. ایران اصرار دارد که کشورهای مشارکتکننده به توافق سهمیه تولید خود پایبند بمانند، در حالی که عربستان سعودی میگوید توافق باید به سقف تولید گروهی متمرکز شود.
پایگاه خبری "اس اند پی گلوبال پلاتس" انتظار دارد صادرات نفت ایران به دلیل تحریمهای آمریکا به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز متاثر شود. طبق جدیدترین نظرسنجی پلاتس، ونزوئلا ۱.۲۲ میلیون بشکه در روز نفت در اوت تولید کرده است و این کشور ممکن است شاهد سقوط تولید خود به یک میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ باشد. کشور لیبی که از نظر سیاسی بیثبات است نیز یک ریسک عرضه بهشمار میرود.
در این بین در بخش تقاضا، پلاتس آنالیتیکس انتظار دارد تاثیر اندکی ناشی از اختلاف تجاری آمریکا و چین ایجاد شود با این حال بازوی تحلیلی اوپک کاهش حدود ۳۵۰ هزار بشکه در روز مصرف جهانی را در بدترین سناریوی تشدید جنگ تجاری پیشبینی کرده است.
انتقاد ایران از رفتار عربستان و روسیه
در بحبوحه این تحولات و در شرایطی که نفت برنت هفته گذشته برای مدت کوتاهی به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه رسید، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی و الکساندر نواک، همتای روسی وی روز یکشنبه اظهار کردند: همچنان برای تضمین عرضه کافی به بازار به خصوص با توجه به ابهاماتی که در افق مشاهده میشود متعهد هستند. آنها مجددا تعهد خود برای پاسخ سریع و مناسب به تحولات بازار و همکاری با شرکایشان را مورد تاکید قرار دادند. هر دو کشور از ماه مه تولید خود را حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده اند.
فالح و نواک اظهار کردند: آنها به همکاری برای ایجاد یک شراکت بلندمدت میان اوپک و در کشور غیراوپک ادامه خواهند داد. این اظهارات تنها چند روز پس از دیدار جداگانه آنها با ریک پری، وزیر انرژی آمریکا صورت گرفت. وی روز جمعه از همکاری میان روسیه و عربستان سعودی برای مدیریت بازار نفت تمجید کرده بود. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، اوپک و به خصوص عربستان سعودی را تحت فشار قرار داده تا در آستانه اجرای تحریمها علیه ایران اجازه ندهد قیمتها بیش از حد صعود کند.
حسین کاظمپور اردبیلی، نماینده ایران در اوپک روز یکشنبه اظهار کرد: عربستان سعودی و امارات متحده عربی که امسال ریاست اوپک را در دستور دارد این گروه را به ابزار آمریکا تبدیل کرده اند. کاظمپور در مصاحبهای اظهار کرد: تردیدی وجود ندارد که عربستان سعودی، روسیه و آمریکا همگی علیه ایران هستند. مسئولیت اوپک متعادلکردن بازار است و هر بشکه نفت و برنامه آنها باید از سوی همه اعضای اوپک مورد بحث قرار گیرد.
وی پیش از این نیز در مصاحبه با پلاتس ترامپ را عامل برهم زدن بازار نفت به نفع آمریکا، عربستان سعودی و روسیه دانسته بود.
بیژن زنگنه، وزیر نفت قصد دارد در نشست الجزایر شرکت کند. در دیدار ژوئن کمیته نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک در وین زنگنه این دیدار را ترک کرده بود.
انتهای پیام
نظرات