به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، حاضران در نشست تغییرات آب و هوایی در سانفرانسیسکو که به همت جری براون، فرماندار کالیفرنیا برگزار شده بود، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا را هدف انتقادات تند و تیزی قرار گرفت.
دوتن از دموکراتهای سرشناس و یک شهردار جمهوریخواه از ترامپ بابت تصمیمش برای خروج ایالات متحده آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس شدیدا انتقاد کردند. جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در دومین روز نشست "اقدام آب و هوایی جهانی" تاکید کرد: هرچند دونالد ترامپ از این توافق آب و هوایی خارج شده باشد، مردم آمریکا از آن بیرون نرفتهاند.
کری که همچون جری براون از دموکراتهاست، تصمیم ترامپ را "بزرگترین اقدام غیر مسوولانه یک رئیسجمهور ایالات متحده در هر دورهای" توصیف کرد. ترامپ در ژوئن ۲۰۱۷ از نیت ایالات متحده برای خروج از این توافق بینالمللی خبر داد. این توافق در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به دست جان کری به امضا رسید. در این توافق ۱۹۵ کشور امضاکننده به تخصیص منابعی با هدف مقابله با تغییرات آب و هوایی متعهد شدند.
ترامپ تاکید داشت که این توافق برای ایالات متحده غیر منصفانه است و به اقتصاد آمریکا لطمه میزند. به گفته او، صنعت زغال سنگ بیشترین آسیب را متحمل میشود. او گفته آماده گفتوگو بر سر یک توافق آب و هوایی جدید است.
انتقاد جان کری از ترامپ یک روز پس از آن مطرح شد که رئیسجمهوری آمریکا در پیامی توئیتری از کری بابت مذاکره با اعضای دولت ایران انتقاد کرد. کری اخیرا گفته بود که پس از ترک سمتش هکم با مقامهای ایرانی دیدار داشته است.
وزیر خارجه آمریکا جمعه همچنین گفت اطمینان دارد تصمیم ترامپ نهایتا لغو خواهد شد چرا که به اعتقاد او اکثر آمریکاییها از این توافق (توافق آب و هوایی) حمایت میکنند. همچنین ال گور، معاون رئیسجمهور اسبق آمریکا هم با تکرار مواضع کری از احتمال بازگشت ترامپ به توافق پاریس خبر داد. ال گور دموکرات همچنین از اینکه ترامپ اخیرا کشته شدن ۳۰۰۰ تن در توفان سال ۲۰۱۷ پورتوریکو را تکذیب کرد، انتقاد کرد.
همچنین جیمز برینارد، شهردار جمهوریخواه در کارمل ایالت ایندیانا نیز لیستی از روسای جمهور آمریکا و دستاوردهای محیط زیستی آنها را ذکر کرد. او بابت خروج ترامپ از توافق پاریس ابراز تاسف کرد. برینارد تاکید کرد: رئیسجمهوری آمریکا به بیان اینکه کشورمان چقدر عالی است، تمایل دارد. کشورهای بزرگ به توافقهای بینالمللی احترام میگذارند. کشورهای بزرگ برای مابقی جهان در مسائل حیاتی نقش رهبری ایفا میکنند. کشورهای موجه به حرف کارشناسان و کشورهای بزرگ دیگر که تلاش دارند جهان را جای بهتری کنند، گوش میکنند.
انتهای پیام
نظرات