به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، باب وودوارد در کتاب منتشر شده خود «ترس: ترامپ در کاخ سفید» نوشته، در فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی که دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تازه زمام امور را به دست گرفته بود، مقامات ارشد آمریکایی به شدت نسبت به اینکه اگر کسی مداخله نکند اسرائیل نمیتواند از خودش در برابر حمله احتمالی حزبالله دفاع کند به شدت ابراز نگرانی کردند. از دیدگاه آنها چنین رویدادی میتواند پیامدهای فاجعهباری داشته باشد.
این کتاب از "درک هاروی"، کارمند شورای امنیت ملی آمریکا نقل قول میکند که گزارشی را در رابطه با این مساله در اوایل ریاست جمهوری ترامپ ارائه داد.
به گفته هاروی حزبالله زرادخانهای متشکل از ۱۵۰ هزار موشک دارد که نسبت به ۴۵۰۰ موشکی که در جریان جنگ سال ۲۰۰۶ میلادی با اسرائیل داشت، به شدت افزایش یافته است.
هاروی در این گزارش تاکید داشت که مجموع قدرت سیستمهای دفاعی ضد موشکی "گنبد آهنی" و "فلاخن داوود" اسرائیل قادر نیستند تا در مقابل یک حمله موشکی بزرگ از سوی حزبالله مقاومت کنند.
وودوارد در کتاباش مدعی شد: حزبالله نایب عالی برای ایران است تا از آن برای تحت فشار قرار گذاشتن و حمله به اسرائیل استفاده کند؛ اسرائیلی که پایگاههای هواییاش ممکن است در جریان حملات موشکی نابود شوند. سیستمهای دفاعی گنبد آهنی و فلاخن داوود اسرائیل در این رویارویی کافی نخواهند بود.
در همین حال هاروی ظاهرا به اطلاعات حساسی اشاره میکند و میگوید: حزبالله حدود ۴۸ هزار پرسنل نظامی تمام وقت در لبنان دارد که یک تهدید وجودی برای تلآویو محسوب میشود و گفته میشود که حزبالله حدود ۸۰۰۰ نیرو نیز در سوریه و یمن دارد. البته بدون احتساب یگانهای کماندوهای منطقهایاش.
وودوارد مینویسد: یک رویداد احتمالی بین ایران و اسرائیل میتواند منجر به یک جنگ فاجعهبار شود و ممکن است آمریکا را نیز در این جنگ بکشاند.
وودوارد افزود: هنگامی که جارد کوشنر، مشاور ترامپ ظاهرا موافقت کرد که باید به حزبالله به شیوهای محکمتر و قویتر رسیدگی شود، هاروی به او گفت که نیروهای سپاه قدس ایران با ساختار حزبالله ادغام شدهاند.
براساس اطلاعات مطرح شده در این کتاب دولت ترامپ در خصوص این گزارش هاروی اختلاف نظر داشت و دچار دودستگی شده است. اگرچه دن کوتس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا و مایک پامپئو، مدیر وقت سازمان سیا با گزارش هاروی به شدت موافق بودند، اما جیمز ماتیس، وزیر دفاع و رکس تیلرسون، وزیر خارجه وقت آمریکا و همچنین هربرت مکمستر، مشاور امنیت ملی وقت دولت ترامپ با این گزارش موافق نبودند.
وودوارد در این کتاب مینویسد: هاروی احساس میکرد دیگران نمیتوانند واقعیت را در خصوص این که تعادل اساسی قدرت تغییر کرده است ببیند. یک حمله تمام عیار میتوانست بر توانایی اسرائیل تاثیر بگذارد و آن را به یک جنگ واقعی تبدیل کند.
ظاهرا این گزارش پایان کار هاروی بود. در این کتاب آمده است: رون درمر، سفیر اسرائیل در آمریکا از هاروی خواسته بود تا به اسرائیل سفر کرده و با مقامات ارشد نیروهای دفاعی تل آویو دیدار کند، اما مکمستر که در آن زمان رییس هاروی بود اجازه این کار را نداد.
در ادامه مطالب این کتاب آمده است: مک مستر گفته بود هاروی نمیتواند به اسرائیل سفر کند و هیچ دلیلی را برای این نظر خود مطرح نکرده بود. با این حال هاروی در ژوییه سال ۲۰۱۷ میلادی با مقامات اسرائیلی دیدار کرد، اما هیچ برنامهای برای مقابله با حزبالله طراحی نشد.
در این کتاب آمده است: اواخر همان ماه مکمستر، هاروی را اخراج کرد و خودش نیز مارس سال ۲۰۱۸ میلادی توسط ترامپ برکنار شد.
این کتاب گمانهزنی میکند که توافق تسلیحاتی که ترامپ در جریان سفر ماه مه سال ۲۰۱۷ میلادی به عربستان سعودی داشت، نتیجه گزارش هاروی بود، با این حال از آن زمان تاکنون هیچ توافق رسمی بین آمریکا و اسرائیل در رابطه با نحوه برخورد با حزبالله شکل نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات