به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، فیلیپ هاموند، رییس خزانه و وزیر دارایی انگلیس در جمع قانونگذاران انگلیسی در واکنش به اظهارات اخیر میشل بارنیه، مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات خروج انگلیس از این اتحادیه گفت که به اعتقاد وی، دستیابی به توافق مربوطه ظرف شش تا هشت هفته آینده محتمل است.
این مقام انگلیسی خاطرنشان کرد، هر چند توافق خروج یک سند حقوقی خواهد بود، اعلام این مسأله امری است که مستلزم جزئیات کمتری است.
هاموند اضافه کرد: خوب است که اندکی درباره جزئیات گفته شود اما به طور مشخص ما زمان کافی را برای مذاکره درخصوص پیشنویس متن حقوقی کامل در توافق بریگزیت نداریم؛ متنی که جزئیات پیچیده آینده روابط انگلیس و اتحادیه اروپا را مشخص میکند.
مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا در امور خروج انگلیس از این اتحادیه پیشتر از احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات طرفین در عرض شش تا هشت هفته آینده خبر داد.
بارنیه تأکید کرد، اگر انگلیس و اتحادیه اروپا واقعبین باشند، تا اوایل ماه میلادی نوامبر در مورد شرایط خروج از این اتحادیه به توافق میرسند.
اظهارات این مقام اروپایی در شرایطی عنوان میشود که مطابق برخی گزارش های تایید نشده، رهبران کشورهای اتحادیه اروپا احتمالا در میانه نوامبر، برای امضای توافقنامه نهایی خود با انگلیس در مورد شرایط خروج گردهم میآیند. اگرچه ممکن است لحن میشل بارنیه مثبتتر شده باشد، اما موضع اصولی او در مورد شرایط خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تغییر نکرده است.
به نظر میرسد در حالی که اتحادیه اروپا همچنان بر سر شرایط مورد نظر خود برای خروج لندن از اتحادیه پافشاری میکند اما با درنظر گرفتن مشکلات داخلی ترزا می، نخستوزیر انگلیس قصد دارد تا آنجا که ممکن است، به او کمک کند.
مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا در امور خروج انگلیس از این اتحادیه پیشتر اعلام کرده بود، قاطعانه با طرح پیشنهادی نخستوزیر این کشور درباره توافقهای آینده مخالف است.
ترزا می نیز پیش از آن گفته بود که بر سر طرح دولت انگلیس برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا و توافقهای بعد از آن کوتاه نمیآید.
همحزبیهای ترزا می به او هشدار دادهاند که اگر مذاکرات با اتحادیه اروپا در نهایت به حفظ ارتباط گسترده انگلیس با این اتحادیه منتهی شود، شورشی بزرگ در حزب محافظهکار در انتظارش خواهد بود.
استیو بیکر، وزیر سابق بریگزیت گفته که در صورت تأمین نشدن شرایط مورد نظر حامیان بریگزیت، حدود ۸۰ عضو حزب محافطهکار در مجلس ممکن است علیه توافقنامه دولت می با اتحادیه اروپا رأی بدهند.
طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تابستان دو سال پیش در همهپرسی رأی آورد و در حال حاضر مقامهای انگلیس با مقامهای اتحادیه اروپا در مذاکرهاند تا نحوه اجرای این خروج و توافقهای بعد از آن را تعیین کنند.
قرار است انگلیس از روز ۲۹ مارس، یعنی کمتر از هفت ماه دیگر از اتحادیه اروپا خارج شود ولی هنوز مشخص نشده که پس از آن، رابطه انگلیس با اتحادیه اروپا در چه حد خواهد بود.
بارنیه گفته است: انگلیس میتواند مانند نروژ که عضو اتحادیه اروپا نیست، در بازار واحد اروپایی بماند ولی باید همه قوانین مرتبط و کمکها به اتحاد اروپا را هم بپذیرد. انتخاب با انگلیس است.
انتهای پیام
نظرات