• سه‌شنبه / ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97062010228
  • خبرنگار : 30057

یافته‌های محققان سازمان زمین‌شناسی نشان می‌دهد

یافتن شواهد وقوع توفان عظیم در خلیج‌فارس و احتمال انتساب آن به "توفان نوح"

یافتن شواهد وقوع توفان عظیم در خلیج‌فارس و احتمال انتساب آن به "توفان نوح"

رییس سازمان زمین‌شناسی از یافتن شواهدی بر وقوع یک توفان عظیم در خلیج‌فارس خبر داد و گفت: بر اساس شواهد احتمالا این توفان، "توفان نوح" بوده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا دکتر راضیه لک در نشست خبری امروز، مطالعات رسوب‌شناسی دیرینه‌شناسی را از حوزه‌های تحقیقاتی این سازمان نام برد و افزود: برای این منظور اقدام به مغزه‌گیری در بوشهر و بندر شهید رجایی نزدیکی بندر عباس در عمق‌های 10 و 15 متری کردیم.

وی اضافه کرد: با توجه به نرخ رسوب‌گذاری توانستیم 10 هزار سال در بندر عباس و 15 هزار سال در بوشهر را مغزه‌گیری کنیم و گذشته‌ای که بر خلیج فارس رخ داده است را مطالعه کنیم.

این محقق از مشاهده قطعه بزرگی در میان رسوبات ریز دانه گلی در این مغزه‌ها خبر داد و یادآور شد: در نقطه از مغزه خلیج‌فارس و همین نقطه در مغزه بوشهر به قطعه بزرگی از رسوبات "نا بر جا" برخورد کردیم.

لک، قطعه نا بر جای را قطعه‌ای دانست که دانه‌های آن از محل دیگری به منطقه دیگر برده شده است، خاطرنشان کرد: این قطعه رسوبی در هر دو منطقه مورد مطالعه، مشاهده شد؛ از این رو لایه بالا و پایین این دو قطعه برای انجام مطالعات سن سنجی به آزمایشگاه رادیو کربن لهستان ارسال شد.

رییس سازمان زمین‌شناسی با تاکید بر اینکه دقت سن‌سنجی این آزمایشگاه به اضافه- منهای 30 سال است، ادامه داد: با آزمایشات AMS که دقیق‌ترین روش سن سنجی کنونی جهان است، سن این قطعات نا بر جا 6 هزار و 800 سال تخمین زده شده است که در این زمان توفان عظیمی در این مناطق رخ داده و این رسوبات را از جای دیگر وارد خلیج فارس کرده است.

وی اضافه کرد: زمانی که یافته‌های این مطالعه در کنفرانس بین‌المللی زمین‌شناسی دریایی در گوا هند ارائه شد، یکی از محققان زمین‌شناسی دریایی که مطالعه وی بر روی توفان‌های دریایی متمرکز است، احتمال داد این قطعه مربوط به "توفان نوح" باشد.

لک با بیان اینکه ما اطلاعی از زمان رخداد توفان نوح نداریم، یادآور شد؛ از این رو این داده را با یک علامت سوال به "توفان نوح" نسبت دادیم ولی در این باره اطمینان نداریم.

این محقق ادامه داد: ولی بر اساس داده‌های این تحقیق یقین داریم که در 6 هزار و 800 سال قبل در خلیج فارس توفان عظیمی رخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha