به گزارش ایسنا به نقل از هندو بیزنیس لاین، یک مقام بلندپایه دولتی گفت: بله افزایش واردات نفت از آمریکا در گفت و گوهای ۲+۲ میان آمریکا و هند به عنوان یکی از تدابیر برای کاهش کسری تجاری میان دو کشور مورد بحث قرار گرفت. اما ما روشن کردهایم که اینها تصمیمات بازرگانی هستند و به اینکه قیمت نفت چه میزان رقابتی است و نیازهای پالایشگاههای هندی، بستگی دارد.
بعلاوه آمریکا سرگرم کار برای بهبود زیرساخت برای صادرات نفت و گاز است و بهمحض اینکه چنین کاری انجام شود، میزان واردات از آمریکا بالاتر خواهد رفت.
این مقام هندی در پاسخ به اینکه آیا افزایش واردات نفت از آمریکا به معنای جایگزینی برای نفت ایران است، به بیزنس لاین گفت: ما با دو موضوع جداگانه سروکار داریم و موضع ما به آمریکا اعلام خواهد شد.
واندانا هری، تحلیلگر بازار نفت در سنگاپور اظهار کرد: واردات نفت هند با افزایش ظرفیت پالایش و رشد سریع مصرف داخلی، نیاز به افزایش دارد. نفت آمریکا گزینه اضافی برای پالایشگاههای هندی است. اما یک پالایشگاه باید مناسب بودن نفت را بررسی کرده و قیمت و هزینه حمل آن را در نظر بگیرد.
پالایشگاههای هندی نظیر شرکت "ایندین اویل" خرید نفت آمریکا را آغاز کردهاند. از آوریل سال ۲۰۱۷ تا فوریه سال ۲۰۱۸ به میزان ۲.۱ میلیون تن نفت خریداری شد و نفت بیشتری در راه خواهد بود.
عواملی که علیه نفت آمریکا عمل میکنند
این تحلیلگر نفتی گفت: آمریکا از خلیج مکزیکو نفت ترش برای صادرات دارد اما عمده آن، گریدهای سبک و شیرین از مناطق شیل است. برای یک پالایشگاه هندی، گریدهای سبک شیرین آمریکا با نفت غرب آفریقا، دریای شمال و نفت آسیا رقابت خواهند کرد که همگی آنها زمان حمل کوتاهتری به هند دارند. گریدهای ترش آمریکا رقیب عرضه از غرب آسیا هستند که زمان حمل آنها کوتاهتر است.
با توجه به نظرات برخی از معاملهگران نفت، یکی دیگر از معایب صادرات نفت آمریکا این است که تنها یک بندر در این کشور قادر است مستقیما نفت را در کشتیهای VLCC بارگیری کند که بندر نفتی فراساحلی لوییزیانا است. حمل نفت از سایر بنادر خلیج مکزیکو مستلزم انتقال کشتی به کشتی است تا در یک کشتی VLCC بارگیری شود که به معنای هزینههای بیشتر خواهد بود. اگر هم از نفتکشهای کوچکتر افرامکس یا سوئزمکس استفاده شود نیز هزینه حمل نفت خام افزایش پیدا میکند.
بنابراین دشوار بتوان تصور کرد که نفت خام آمریکا گزینه اصلی برای هند خواهد شد.
دولت ترامپ ماه گذشته هند را یکی از ۱۶ کشوری شناسایی کرد که کسری تجاری با آمریکا دارند و سیاستهای تجاری آنها باید بررسی شود تا دلیل این کسری مشخص شود. از آن زمان هند اقداماتی را برای خرید بیشتر از آمریکا از جمله خرید نفت انجام داده است.
طبق اعلام مقامات وزارت بازرگانی، به دلیل اقدامات هند، کسری تجاری آمریکا با هند به میزان ۱.۵ میلیارد دلار در فاصله آوریل تا ژوییه سال ۲۰۱۸ کاهش یافته و به ۵.۶۷ میلیارد دلار در مقایسه با ۷.۰۹ میلیارد دلار در فاصله آوریل تا ژوییه سال ۲۰۱۷ رسیده است.
در مذاکرات ۲+۲ هند به آمریکا اعلام کرد اگرچه هند به خرید نفت از آمریکا ادامه میدهد و خریدش از امارات متحده عربی را افزایش میدهد اما توقف یا کاهش چشمگیر واردات از ایران دشوار خواهد بود.
هند به آمریکا اعلام کرد اگرچه حاضر است درباره منابع جایگزین نفت مذاکره کند اما توجه هند معطوف به قیمتها است زیرا نرخهای بالاتر مانع رشد اقتصادی این کشور شده و تورم را بالاتر میبرد.
انتهای پیام
نظرات