به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه اورشلیم پست، در آستانه برگزاری این جلسه به ریاست دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با موضوع ایران، دکتر راز زیمت، پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی در این باره اظهار کرد: ترامپ به دنبال جلب حمایت جامعه جهانی و به ویژه طرفهای امضا کننده توافق هستهای ایران در خصوص تحریمهای اقتصادی است.
زیمت تصریح کرد: تمام چیزی که در این جلسه خواهیم دید، لفاظیهای ضدایرانی تکراری است، بنابراین فکر نمیکنم سخنرانی ترامپ چیزی را تغییر دهد.
دکتر الداد پاردو، کارشناس مسائل ایران در دانشگاه عبری قدس اما با بیان اینکه هر یک از طرفها از این فرصت برای ابراز موضع خود استفاده میکند، تاکید کرد: رام کردن تهران یکی از مسائل اصلی در سیاست خارجی آمریکا است و جلسه شورای امنیت هدف بازگرداندن ایران به میز مذاکره را دنبال خواهد کرد.
به گفته این کارشناس سیاسی، ترامپ میخواهد رفتار ایران را با اعمال فشار بسیار زیاد بر تهران تغییر دهد و آمریکا بیشاز هر چیز دوست دارد شاهد دست کشیدن ایران از برنامههای هستهای و اقداماتش در منطقه باشد.
علاوه بر این مساله، بسیاری از کارشناسان معتقدند هر چند گفته شده مسایل منطقه و خاورمیانه محور صحبتهای ترامپ خواهد بود اما او از این فرصت استفاده کرده و مساله برجام، فعالیتهای موشکی و حضور ایران در منطقه و سوریه را نیز پیش خواهد کشید.
به گزارش ایسنا، این برای دومین بار است که دولت ترامپ سعی دارد پای ایران را به شورای امنیت بکشاند. اولین بار در زمستان سال گذشته بود که به بهانه تحولات داخلی ایران و برخی اعتراضات در شهرهای مختلف تحت الشعاع افزایش گرانی و تورم درخواست تشکیل جلسه فوری دادند اما آن نشست به صحنهای برای مخالفت با آمریکا تبدیل شد. علاوه بر این کشورهای عضو شورای امنیت به ویژه چهار عضو دائم شورای امنیت از این فرصت استفاده کرده و مخالفتهای آمریکا با برجام و سنگاندازیهای این کشور را محکوم و در مقابل از اقدامات ایران در برجام و اجرای تعهداتش حمایت کردند.
گروهی از کارشناسان بر این باورند که هدف آمریکا از برگزاری این نشست و حضور ترامپ و در مقابل استقبال از حضور حسن روحانی در نشست شورای امنیت صرفا ایجاد فضایی برای دیدار و دیالوگ روسای جمهور ایران و آمریکا است که دونالد ترامپ چندی پیش از آن صحبت و استقبال کرد.
با این حال، با توجه به تحولات سیاسی داخلی، بینالمللی و منطقهای، فضای مذاکره و گفتوگو را هیچ یک از کارشناسان موافق و منتقد دولت روحانی تایید نمیکنند و مذاکره در فضای فعلی را صرفا امتیازی برای ترامپ پیش از انتخابات کنگره عنوان کردهاند. علاوه بر این حضور حسن روحانی یا مقامی پایینتر در سطح وزیر امور خارجه در عمل به معنای پذیرش نقطه نظر آمریکا است که معتقد است ایران در کشور خود، منطقه و جهان دست به اقدامات نادرست و نقض قطعنامههای سازمان ملل میزند.
انتهای پیام
نظرات