به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، استفان دیمیستورا نماینده سازمان ملل در سوریه با اشاره به نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه که روز جمعه در تهران با حضور روسای جمهور این سه کشور برگزار شد، گفت که پیامها از نشست تهران نشان دهنده این است که این کشورها مایل به ادامه مذاکرات برای جلوگیری از وقوع فاجعه احتمالی در ادلب هستند.
دیمیستورا در ادامه تاکید کرد که باید از تمام شبه نظامیان و جنگجویان خواسته شود تا در یک ضربالاجل تعیین شده به حضور نظامی خود را (در این منطقه) پایان دهند.
وی همچنین گفت: باید یک کمپین رسانهای آغاز و در آن اعلام شود، آنچه از گروههای مسلح خواسته میشود، همین درخواست است ترکیه، روسیه و بهویژه ایران باید تضمین کنندگان این طرح باشند.
به گزارش ایسنا، روسای جمهوری ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در بیانیه مشترک خود پس از برگزاری نشست سه جانبهشان در تهران تاکید کردند که که منازعه سوریه هیچ راهحل نظامی نمیتواند داشته باشد و تنها از راه طریق یک فرایند سیاسی مذاکراتی میتوان به آن پایان داد.
این کشورها همچنین بر پایبندی مستحکم و مستمر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد تأکید ورزیده و تصریح کردند که این اصول از سوی همگان باید محترم شمرده شود. روسای جمهور تصدیق نمودند که هیچ اقدامی، فارغ از عامل/عاملان آن، این اصول را نباید تضعیف نماید. آنها تمامی تلاش ها به منظور ایجاد واقعیات جدید در صحنه میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم را مردود شمرده و اراده خود برای ایستادگی در برابر مقاصد تجزیه طلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین امنیت ملی کشورهای همسایه را ابراز نمودند.
آنها در ادامه بر عزم خود مبنی بر ادامۀ همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهةالنصره و تمامی دیگر افراد، گروهها، تشکلها و موجودیتهای وابسته به القاعده یا داعش در سوریه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شدهاند، تصریح کردند. روسای جمهور تاکید نمودند در جنگ علیه تروریسم، جداسازی بین گروه های تروریستی مذکور و گروه های معارض مسلح که به رژیم آتش بس پیوسته اند یا خواهند پیوست، از جمله با توجه به جلوگیری از تلقات غیرنظامی، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه خود علاوهبراین، بر ضرورت حمایت از تلاشها برای کمک به تمامی سوریها به منظور اعاده به زندگی عادی و صلحآمیز و نیز تسکین آلام آن ها تأکید کردند. در این ارتباط، روسای جمهور از جامعه بینالمللی، به ویژه سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه آن خواستند تا کمک های خود به سوریه را از طریق ارائه کمکهای انساندوستانه بیشتر، تسهیل مینزدایی انساندوستانه، احیای امکانات زیربنایی اصلی از جمله تأسیسات اجتماعی و اقتصادی و حفظ میراث تاریخی افزایش دهند.
این سه کشور بهعلاوه بر ضرورت ایجاد شرایط لازم به منظور بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بیخانمان شده داخلی به اقامتگاههای اصلی خود در سوریه تاکید و از پیشرفت امور انجام شده در کارگروه آزادی بازداشتشدگان، ربودهشدگان و تحویل اجساد و شناسایی مفقودان با مشارکت کارشناسان سازمان ملل و کمیته بینالمللی صلیب سرخ استقبال کردند.
بنا به دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، این کشورها تصمیم گرفتند که نشست بعدی خود را در روسیه برگزار کنند.
انتهای پیام
نظرات