ابوالفضل حسن بیگی در گفتوگو با ایسنا در واکنش به حمله به سرکنسولگری ایران در بصره گفت: ما شاهد یک حرکت مذبوحانه و بسیار زیرکانه از ناحیه انگلیس بعد از سقوط صدام هستیم. در منطقهای که آمریکاییها در مرکز و شمال عراق با نیروهای بعثی درگیر بودند نیروهای انگلیسی از فرصت سوء استفاده کرده و در جنوب عراق در مناطق امن استقرار پیدا کردند و بعد از آن شرکتهای خدماتی و بعد شرکتهای نفتی انگلیس در این منطقه مستقر شدند.
وی افزود: طی سالهای گذشته مردم عراق مطالباتی نسبت به چپاولگریهای دولت انگلیس برای گرفتن سهم بیشتر از نفت جنوب این کشور داشتند. در کنار این موضوع بعد از حمله عربستان به یمن و عدم موفقیت در آن مثلث شومی در جنوب عراق متشکل از عربستان، سازمان موساد و سیستمهای امنیتی انگلیس ایجاد شد و اقدامات گوناگون در جنوب عراق نیز صورت گرفت. در تمامی این اتفاقات مردم شیعه جنوب عراق هوشیارانه عمل کرده و مطالبات آنها دستخوش این مثلث شوم نشد. مطالباتی که همواره به حق بوده است.
حسن بیگی اضافه کرد: بعد از مدتی مهرههای زیادی از نیروهای بعثی و داعش به منطقه جنوب عراق گسیل پیدا کرده و در سازمانهای اداری و حتی پلیس جنوب عراق وارد شدند. این کارها انجام شد تا مردم عراق نتوانند مطالبات به حق خود از چپاولگریهای انگلیس را دریافت کند. در این راستا طی سالهای گذشته مردم تلاش کردند تا به حق خود دست پیدا کنند. جنگ روانی راه انداخته و گاهی درگیریهایی ایجاد کردند تا انسجام جنوب عراق خدشه دار شود و دولت مردم مقابل یکدیگر قرار گیرند. توطئهها در جریان بود اما در نهایت سرزمین عراق از لوث داعش پاکسازی شد. از آن طرف در روسیه نیز تنها منطقه ادلب دست تروریستها باقی ماند.
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط آمریکاییها به مثلث شوم متصل شدند و تلاش کردند تا انسجام مردم در جنوب عراق را به هم ریزند. البته تظاهرات مسالمت آمیزی در جهت تعیین منافع مردم نیز در جریان بود. که از کانال بعث و تروریستهای داعش تبدیل به اغتشاش و اقدامات مسلحانه شد. در برخی از مناطق شاهد شکستن حریم ساختمانها و نهادهای دولتی بودیم. این کارها همه همزمان با نشست راهبردی سران سه کشور ایران و روسیه، و ترکیه شد که در آن دربارهی آخرین روزهای عمر داعش و النصره در ادلب تصمیم گیری کردند. این نشست برای آمریکاییها بسیار سخت بود و آنها جمع شدن سه کشور و تفاهم آنها برای رسیدن به یک استراتژی را بر نتابیدند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار اردوغان با مقام معظم رهبری و تایید بیانات ایشان و همچنین تاکید بر انسجام کشورهای اسلامی گفت: در این وضعیت که اذهان بینالمللی توجهش به برگزاری دیدارهای انجام شده و اجلاس سه جانبه بود حمله به کنسولگری ایران در بصره صورت گرفت همه شرایط دست به دست هم داد و نیروهای امنیتی عراق نتوانستند حفاظت کنسولگری ایران را تامین کنند. خوشبختانه مردم عراق از کنسولگری و ایرانیها حمایت کرده و اجازه ندادند که عناصر ایرانی را بربایند چون طراحی آنها ربودن کارکنان کنسولگری ایران بود تا در نهایت در موضوع ادلب ما را مجبور به معامله کنند.
حسن بیگی با تاکید بر اینکه حساب مردم عراق از تروریستها جداست، گفت: آنها مطالبات به حقی دارند که باید پیگیری شود. البته دولت عراق طبق ضوابط بینالمللی مکلف به حفظ سرزمین ایران در این کشور یعنی سفارت و کنسولگری است به همین دلیل وقتی که سفیر عراق در ایران احضار شد قول داد که با مسببان این اتفاق برخورد کند.
وی با تاکید بر اینکه باید هوشیارانه عمل کرد، توضیح داد: آمریکاییها تلاش میکنند تا با انجام اقداماتی راهبرد ایران در کنار روسیه و ترکیه برای مقابله با اقدامات ادلب را مخدوش کنند ما معتقدیم که باید دولت و نخست وزیر عراق پاسخگو باشند و از مواضع ایران و سفارت و کنسولگریهای ما دفاع کرده و عاملان حمله را به اشد مجازات برسانند ولی در عین حال باید هوشیاری لازم را هم داشت.
انتهای پیام
نظرات