به گزارش خبرنگار ایسنا، صادق نیکدل در نشستی با خبرنگاران اظهار کرد: تداوم همسانسازی پلکانی حقوقها که دو سال است که اجرا میشود میتواند به مرور این مشکل بازنشستگان را مرتفع کند.
وی با اشاره به افزایش حقوق بازنشستگان در دو سال اخیر اضافه کرد: با وجود اینکه حقوق کارمندان امسال 6درصد افزایش یافته میزان دریافتی و حقوق بازنشستگان 20درصد افزایش داشته است.
این مدیر مسوول همسانسازی حقوق بازنشستگان و تداوم آن را یکی از مهمترین دغدغههای این صندوق عنوان و اظهار کرد: اگر در سال آینده نیز مثل دو سال اخیر منابع اجرای این طرح تامین و حقوق بازنشستگان به صورت پلکانی و به تدریج افزایش یابد، بخشی از مشکلات این قشر مرتفع و اقبال آنها به بازگشت به کار نیز کمتر میشود.
وی با بیان اینکه براساس برنامه ششم میزان حقوق بازنشستگان باید به 85درصد حقوق شاغلین برسد گفت: اگر این قانون عملیاتی و اجرا شود بعید است دیگر بازنشستگان با وجود افزایش سن برای اشتغال مجدد تلاش کنند.
مدیریت صندوق بازنشستگی استان سمنان از وجود 19 هزار بازنشسته تحتپوشش این صندوق خبر داد و با اشاره به رشد روند روبه رشد جمعیت بازنشستهها در استان افزود: سال 77 که صندوق در استان کار خود را شروع کرده شمار بازنشستگان استان پنجهزار و 400 نفر و آمار شاغلین 14 هزار نفر بوده اما امروز شمار بازنشستگان به 19 هزار نفر و آمار شاغلین ما به حدود 10 هزار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه 5000 بازنشسته زن در استان وجود دارد اضافه کرد: 14 هزار نفر از بازنشستگان صندوق بازنشستگی استان سمنان را نیز مردان بازنشسته تشکیل میدهد.
پیشی گرفتن بازنشستگان از شاغلین
مدیریت صندوق بازنشستگی استان سمنان پیشی گرفتن بازنشستگان از شاغلین را نتیجه بازنشستگیهای قبل از موعد در دولتهای قبل و به زیان این صندوق دانست و تصریح کرد: اقدامات غیرکارشناسی گذشته سبب شده که تعادلها بهمخورده و از همین رو یکی از سه چالش بزرگی که کشور با آن روبرو است، مسئله صندوقهای بازنشستگی است.
وی با بیان اینکه منابع صندوقها کاهش و شمار بازنشستهها افزایش یافته خاطرنشان کرد: از همین رو صندوقها نیازمند حمایت ویژه دولت و مسوولان هستند.
مدیریت صندوق بازنشستگی استان سمنان ادامه داد: اگر فرآیند بازنشستگیها روان عادی و طبیعی خود را طی کند سالانه 500 تا یکهزار نفر به بازنشستههای استان اضافه خواهد شد.
حداقل و حداکثر دریافتی بازنشستهها در سمنان
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص حداقل و حداکثر دریافتی بازنشستهها در این استان گفت: حداقل دریافتی بازنشستهها در استان یک میلیون و 138 هزار تومان و حداکثر دریافتی آن که مربوط به قضات و اعضای هیئت علمی دانشگاههاست که 16 میلیون تومان است.
نیکدل با بیان اینکه شمار بازنشستگانی که حقوقی نزدیک به حداقلها یا حداکثرها دریافت میکنند بسیار کم است تصریح کرد: 96 درصد بازنشستگان استان سمنان کمتر از 3 میلیون تومان حقوق دریافت میکنند .
مدیریت صندوق بازنشستگی استان یادآوری کرد: متوسط حقوق دریافتی بازنشستگان تحت پوشش این صندوق در استان سمنان دو میلیون و 200 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه قریب 6 درصد بازنشستگان استان حقوقی کمتر از یک و نیم میلیون تومان دارند افزود: حقوق حدود 90 درصد بازنشستگان استان بین یکو نیم تا سه میلیون تومان است ضمن اینکه سه درصد بازنشستگان بین سه تا 6 میلیون تومان و یکدرصد آنها نیز حقوقی بیش از 6 میلیون تومان دارند.
وی با بیان اینکه همسانسازی حقوق و بیمه تکمیلی دو دغدغه اصلی مسوولان صندوق بازنشستگی در سطح کشور است گفت: متاسفانه دستگاهها بعد از بازنشسته شدن نیروهای خود هیچ خدمتی به آنها ارائه نمیدهند و از این رو بیمه تکمیلی بازنشستهها به باری بر دوش صندوق تبدیل شده است.
وی گفت: دولت باید یا دستگاهها را موظف کند که بخشی از بیمه تکمیلی بازنشستههای خود را پرداخت کنند و یا اینکه رقمی به بودجه سالانه صندوقها اضافه کند.
نیکدل از افزایش دریافتی بازنشستگان از محل بیمه تکمیلی خبر داد و گفت: مهمترین دلیل این مهم افزایش تعرفههای درمانی و پزشکی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 19 هزار عضو این صندوق 29 هزار بار مراجعه برای استفاده از خدمات بیمه تکمیلی داشتند گفت: این رقم امسال به 39 هزار بار افزایش یافته و این در حالی است که کمتر از هزار نفر به جمعیت بازنشستههای استان اضافه شده است. ضمن اینکه میزان دریافتی بازنشستگان استان در بیمه تکمیلی از چهار میلیارد و 700میلیون تومان به 7 میلیارد و 700میلیون تومان رسیده است.
انتهای پیام
نظرات