• سه‌شنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97061306675
  • خبرنگار : 71589

مسابقه ناسا برای تبدیل کربن دی‌اکسید به انرژی

مسابقه ناسا برای تبدیل کربن دی‌اکسید به انرژی

ناسا مسابقه‌ای را برای هدفمند کردن یک طراحی انجام داده است که بتواند کربن دی‌اکسید را به گلوکز به عنوان منبع انرژی تبدیل کند که این تلاش بخشی از برنامه ناسا برای فرستادن انسان به مریخ تا سال 2030 است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، ناسا می‌خواهد ماموریت ارسال انسان به مریخ را به فناوری تبدیل کربن دی‌اکسید به یک منبع انرژی تجهیز کند.

آژانس فضایی آمریکا "چالش تبدیل "CO2 را به امید تشویق عموم به یافتن راه‌هایی برای تبدیل کربن دی‌اکسید که در سراسر سیاره سرخ موجود است، به ترکیباتی که برای فضانوردان مفید خواهد بود، راه‌اندازی کرده است.

"مونسی رومن" مدیر این برنامه گفت: فراهم کردن امکان زندگی پایدار انسان در یک سیاره دیگر نیازمند مقدار زیادی منابع است و ما نمی‌توانیم همه چیزهایی را که نیاز داریم، همراه خود ببریم.‌ اگر بتوانیم منابع غنی موجود در یک سیاره مانند کربن دی اکسید را به انواع محصولات مفید تبدیل کنیم، برنامه‌های کاربردی فضایی به راحتی قابل انجام و دوام خواهند بود.

گلوکز در مریخ

این مسابقه بر روی تولید گلوکز که ترکیبی از هیدروژن، کربن و اکسیژن است، تمرکز خواهد کرد. گلوکز و یا قند محلول بر روی زمین، فراوان و ارزان است، چرا که از طریق گیاهان تولید می‌شود.

با این حال، به دلیل شرایط سخت در مریخ، بازسازی این رویکرد تقریبا غیرممکن خواهد بود. منابع آب، انرژی و حتی نیروی انسانی برای تولید گلوکز از طریق گیاهان بسیار محدود است.

قندهای غنی از انرژی، منابع انرژی میکروبی ترجیح داده شده متشکل از اتم‌های کربن، هیدروژن و اکسیژن هستند. آنها می‌توانند به عنوان سوخت اولیه برای سیستم‌هایی که می‌توانند به طور موثر انواع اقلام را تولید کنند، استفاده شوند. هدف این چالش، گلوکز است، زیرا ساده‌ترین متابولیسم را دارد که بهره‌وری تبدیل را بهینه‌سازی ‌می‌کند.

طراحی منتخب می‌تواند بر روی زمین برای کاهش کربن دی‌اکسیدی که در جو زمین منتشر شده، استفاده شود و امیدواریم اثرات گرم شدن کره زمین را معکوس کند.

جزئیات مسابقه و جوایز

مقالات به دو مرحله تقسیم می‌شوند: فاز 1 تسلیم طرح است و فاز 2 ساخت و ساز و نمایش است.

کسانی که می‌خواهند شرکت کنند، باید در فاز اول یک طرح با توضیحات رویکرد خود، از جمله فرآیندی که کربن را به گلوکز تبدیل می‌کند، ارائه دهند. در نهایت پنج طرح برتر انتخاب خواهند شد و هر کدام 50 هزار دلار دریافت خواهند کرد.

تیم‌های برگزیده شده باید در فاز دوم، طرح‌های خود را ساخته و نمایش دهند. در نهایت، بهترین و امیدوارکننده‌ترین سازه، جایزه 750 هزار دلاری را به خانه خواهد برد.

اکنون ثبت نام از طریق وبسایت NASA CO2 Conversion Challenge قابل انجام است. ناسا این ثبت‌نام را تا 28 فوریه 2019 ادامه خواهد داد.

انسان در مریخ

ناسا در آوریل 2017 برنامه خود را برای اعزام انسان به مریخ اعلام کرد. آژانس فضایی آمریکا یک طرح پنج مرحله‌ای شامل دقیق‌ترین برنامه‌ای که تا به امروز به نمایش گذاشته شده است را برای اعزام ایمن فضانوردان به سیاره همسایه زمین به نمایش گذاشت.

فاز اول این برنامه از سال 2018 تا 2025 انجام خواهد شد که طی آن، شش موشک SLS آزمایش و پرتاب می‌شوند.

ناسا انتظار دارد تا سال 2030 یک مأموریت انسانی به مریخ داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

پیشنهاد برعکس درآوردن پدیده فتوسنتز برفرمول اصلی درگیاهان مولد قند گلوکز (انرژی ذخیره شده) خواهد بود C6H12o6+6o2=6co2+6H2o+ATp