• دوشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97061205925
  • منبع : مطبوعات

موج پناهندگی از طریق صربستان

موج پناهندگی از طریق صربستان

خبرها توسط هیچ مرجعی تایید نشده است اما مسئولان آژانس‌ها، تورلیدرها و کسانی که در کار مهاجرت هستند از سفر بدون بازگشت ایرانی‌هایی می‌گویند که می‌ خواهند از روادید کشور صربستان استفاده یا به عبارتی سوء استفاده کنند؛ کسانی که به قصد پناهندگی به بلگراد می‌روند.

به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: «یکی از ایرانیانی که در بوسنی زندگی می‌کند، می‌گوید: «آن طور که اطلاع دارم در برخی کمپ‌های واقع در مرز صربستان ده‌ها ایرانی که به طور غیر قانونی قصد خروج از صربستان را داشتند، نگهداری می‌شوند.» به هر روی این موضوع مدتی است در برخی رسانه‌ها مطرح است و کم و بیش برخی از آن باخبر هستند به جز نمایندگان مجلس و حتی مسئولان گردشگری!

شهریور سال گذشته بود که دولت صربستان روادید خود را برای اتباع ایران لغو کرد. شاید از همان زمان هم وسوسه مهاجرت آسان‌تر به کشورهای اروپایی به جان کسانی افتاد که توان و شرایط مهاجرت قانونی را نداشتند.

صربستان در جنوب شرق اروپا نخستین کشور از این قاره است که دروازه‌های خود را بدون دریافت روادید به روی ایرانی‌ها گشوده است. آمارهایی وجود دارد مبنی بر این که از زمان لغو روادید صربستان برای ایرانی‌ها تا روزهای پایانی اسفند سال ۹۶ نزدیک به هفت هزار تن به این کشور سفر کرده‌اند که البته تعدادی از آنها قصد گردشگری نداشته‌اند.

مسئول یکی از آژانس‌های معتبر گردشگری در تهران معتقد است که از هر صد مسافر یک تا سه مسافر با قصد پناهندگی به این کشور می‌رود. جزمه‌ای گفت: ایرانی‌هایی که قصد پناهندگی دارند از طریق سفر به کشورهایی چون صربستان، مجارستان، لهستان و دیگر کشورهای بلوک شرق برای پناهندگی به کشورهایی چون آلمان، اتریش، فرانسه یا انگلیس اقدام می‌کنند و متاسفانه این افراد نمی‌دانند چه شرایط سختی در انتظار آنهاست. بنابراین ایرانی‌هایی که این مسیر را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند، کسانی هستند که به سیم آخر زده و می‌خواهند به هر نحوی از کشور خارج شوند.

وی افزود: ماموران اداره مهاجرت و پلیس صربستان افراد بسیار خشن و با رفتاری غیر متعارف هستند و اگر پلیس متوجه خروج غیر قانونی آنها شود عواقب بسیار بدی متوجه آنها می‌شود؛ ضمن آن که این کشور کوچک از نظر اقتصادی شرایط مطلوبی برای زندگی ندارد و کسانی که موفق به پناهندگی نمی‌شوند راهی ندارند جز آن که به ایران برگردند که در خوشبینانه‌ترین حالت فقط ۲۰ درصد از این افراد موفق به خروج از خاک صربستان می شوند.

وی افزود: از هر صد نفر مسافر، یک تا سه نفر با قصد پناهندگی به این کشور سفر می‌کنند.

یکی دیگر از  افرادی که با موضوع مهاجرت سر و کار دارد، در این خصوص اظهار کرد: پناهندگانی که می‌خواهند به صورت غیر قانونی از مرزهای صربستان به مجارستان و سپس به کشورهای اروپایی بروند، شانس موفقیت بسیار کمی دارند؛ چرا که صربستان مرزهای خود را به سیستم‌های حرارتی مجهز کرده است و از این طریق این افراد به سرعت شناسایی می‌شوند؛ ضمن آن که کمپ‌های این کشور شرایط نامطلوبی دارند و آمار خودکشی در آنها بالاست. او البته معتقد است که در شرایط کنونی امکان موفقیت این پناهندگان از طریق مرز صربستان نزدیک به صفر است.

این اظهارات نگران‌کننده در حالی است که پیگیری‌های ما از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون گردشگری نشان داد که نمایندگان مردم در جریان این اتفاقات نیستند. حتی معاون گردشگری کشور در این خصوص اظهار بی‌اطلاعی کرد. محمد محب خدایی به خراسان گفت: درباره پناهندگی ایرانی‌ها از طریق صربستان تا به حال چیزی نشنیده‌ام و هیچ گزارشی هم در این خصوص به من نرسیده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۲ ۱۳:۱۴

متاسفانه آمار مسافرانی که به کشورهای مثل صربستان وارد شده و قصد برگشت ندارند، ظاهرا بیستر از یکی دو درصد است. ماه گذشته که چند نفری از خانواده خودم برای سفرتفریحی به صربستان رفته بودند، اعالم میکردند تقریبا نیمی از همراهان توری که به این کشور وارد شدند، روز اخر ناگهانی از هتل خارج شده و با ما به ایران برنگشتند!