به گزارش ایسنا، قیمت سهام بورس تهران در پنج روز کاری در هفتهای که گذشت همچون هفتههای اخیر با نوسانهای زیادی مواجه شد، در این هفته شاخص کل یک بار توانست تراز ۱۴۰ هزار واحدی را رد و بار دیگر به یک تراز تاریخی دست پیدا کند.
اما رسیدن به این تراز تاریخی نشانه حال خوب بورس نیست، بلکه نشان از وضعیت کلی اقتصاد از جمله شرایط بازار ارز و نرخ دلار در سامانه نیما، سامانه سنا و بازار آزاد دارد، چراکه با افزایش نرخ ارز به طور طبیعی قیمت سهم ها در بورس افزایش مییابد و در نتیجه شاخص کل رشد میکند؛ بنابراین تنها عامل پر رنگ که این روزها باعث رشد قیمتها و در نتیجه شاخص در بورس شده وضعیت نامطلوب در نرخ ارز است.
با افزایش قیمت دلار سهام شرکتهای صادرات محور با افزایش قیمت مواجه میشوند و بیشتر شرکتهای بورسی در کشور صادرات محور هستند اما در عین حال وضعیت کنونی اقتصاد و نامطمئن بودن بازیگران بازار سرمایه به وضعیت اقتصاد سبب شده که ریسکهای سیستماتیک بازار افزایش یافته و با کوچکترین نشانههای منفی شاهد صفهای فروش سهمها باشیم.
در پنج روز کاری بورس تهران شاخص کل بازده نقدی و قیمتی ۵۶۲ واحد رشد کرد و به رقم ۱۳۷ هزار و ۴۷۲ واحدی رسید. در عین حال شاخص آزاد شناور با رشد ۱۷۰۰ واحدی از تراز ۱۴۴ هزار و ۶۹۹ تا تراز ۱۴۶ هزار و ۳۹۹ بالا رفت.
از طرفی شاخص بازار اول با ۴۸۷ واحد رشد به رقم ۱۰۱ هزار و ۲۹۱ واحدی رسید و شاخص بازار دوم با ۷۶۶ واحد رشد تا تراز ۲۷۳ هزار و ۷۲۶ واحدی بالا رفت. اما شاخص ۳۰ شرکت بزرگ با ۷۱ واحد افت تا رقم ۶۷۳۰ پایین آمد.
در این هفته نیز در برخی از روزها با صف پایدار خرید و برخی از روزها با صف پایدار فروش مواجه بودیم این موضوع نشان از عدم اطمینان سهامداران چه سهامداران حقوقی و چه حقیقی، از آینده کوتاه مدت بازار است. این نداشتن اعتماد به آینده سبب شده سهامدارن به جای دید بلند مدت با توجه به اخبار روز، هر لحظه تصمیم به خرید یا فروش بگیرند، در این مدت نوسانگیران حرفهای که با دید کوتاه مدت به بازار آمدهاند توانستند سود خوبی به جیب بزنند.
انتهای پیام
نظرات