به گزارش ایسنا، دکتر «عباسعلی آقاییمقدم» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال 66 مرکز تحقیقات شیلاتی استان مازندران در روستای قرهسو(استان فعلی گلستان) راهاندازی شد. این مرکز در سال 69 به ایستگاه تحقیقاتی بندرترکمن تبدیل شد. در سال 79 بعد از تفکیک گلستان و مازندران، مرکز قرهسو به ایستگاه تحقیقاتی ماهیان قرهسو تبدیل و ستاد و مرکزیت به گرگان منتقل شد.
وی خاطرنشان کرد: این مرکز در تحقیقات مربوط به آبزیپروری و معرفی گونههای جدید، امکانسنجی پرورش ماهی در پتانسیلهای مختلف، استفاده از آبهای نامتعارف، حفاظت و بازسازی ذخایر و بهرهوری پایدار، مطالعه اکوسیستمهای مختلف از جمله در خلیج گرگان و تالاب گمیشان، ایجاد بانک ژن آبزیان، بهداشت و بیماریهای آبزیان و ... فعالیت میکند.
آقاییمقدم تصریح کرد: این مرکز دارای یک ایستگاه تحقیقاتی در قرهسو، یک مزرعه تحقیقاتی ماهیان آب شیرین در النگ و یک مزرعه ماهیان تحقیقاتی آب شور و میگو در گمیشان است.
وی با اشاره به بازسازی ذخایر ماهی گفت: مرکز تکثیر، پرورش و بازسازی ذخایر استان کار تکثیر مصنوعی مولدین را انجام میدهد و بچه ماهی را در رودخانهها رهاسازی میکند. نظارت بر این فرآیند و بررسی کمی و کیفی بچه ماهیها و زمان رهاسازی و توقف زمان رهاسازی بر عهده مرکز تحقیقات است.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی با 4 سالن 1000 متری و تولید سالانه 2 تا 5 میلیون قطعه ماهی در استان گلستان وجود دارد که با آنها همکاری داریم.
وی در ادامه اظهار کرد: برای نخستین بار در سال 90، 50 هزار پست لارو میگو وانامی را از استان بوشهر وارد استان کردیم. پیش از آن میگوی هندی مورد استفاده قرار میگرفت. اما با آوردن میگو وانامی به سایت پرورش میگو گمیشان، شاهد رونق بسیاری در این مجتمع هستیم. امسال میزان تولید میگو در این مجتمع 1890 تن بود و برای سالهای آینده تولید 14 هزار تن میگو هدفگذاری شده است.
آقایی مقدم افزود: هر استخر 20 هکتاری پرورش میگو برای 24 نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشغالزایی ایجاد میکند. میانگین تولید میگو در سایت گمیشان بین 3.5 تا 4 تن در هر هکتار است در حالیکه این میانگین در جهان بسیار بیشتر از این میزان است. در حال انجام اقداماتی هستیم تا میانگین برداشت میگو در این مجتمع را افزایش دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: گلستان یکی از مطمئنترین استانها برای تولید بچه ماهی خاویاری و واگذاری آن به بخش خصوصی است. هماکنون تنها یک مرکز رسمی پرورش ماهیان خاویاری در استان وجود دارد.
وی گفت: طی 10 سال گذشته در بخش ماهیان خاویاری انتقال فناوری تکثیر مولدین وحشی فیل ماهی به بخش اجرا، انتقال فناوری تکثیر ماهی چالباش به بخش اجرا، تولید دانش فنی دو رگ گیری فیل ماهی و چالباش با هدف تولید گوشت و امکانسنجی رهاسازی بچه فیل ماهی در استخرهای خاکی با استفاده از غذای کنسانتره را انجام دادیم.
وی ادامه داد: تکثیر کفال خاکستری را در گذشته داشتیم، سال گذشته نیز قراردادی با شیلات در خصوص تکثیر و واگذاری بچه ماهیهای کفال به بخش خصوصی منعقد کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان با اشاره به اینکه سواحل گلستان بهعلت عمق کم مستعد پرورش ماهی در پن هستند، خاطرنشان کرد: این مرکز برای نخستین بار در خلیج گرگان پرورش ماهی در پن را انجام داد.
آقاییمقدم یادآور شد: امسال پروژههایی از جمله بانک ژن کپور و کلمه، طرح توسعه ایستگاه تحقیقاتی قرهسو، تکمیل عملیات عمرانی مزرعه النگ، طرح تحولسازی اصلاح ساختار مزرعه گمیشان و ظرفیتسنجی ماهی در سد بوستان را مجموعاً با اعتباری 22 میلیارد ریال دنبال میکنیم.
انتهای پیام
نظرات