به گزارش ایسنا، الیاس حضرتی به عنوان آخرین موافق استیضاح وزیر اقتصاد در جلسه علنی امروز (یکشنبه) گفت: امروز روز سرنوشت ساز و مهمی برای بنده بود که یکی از سختترین تصمیمات را گرفتم. من ۳۰ سال با آقای کرباسیان دوست و رفیق بودم. پس استیضاح یک دوست و رفیق فوقالعاده برایم سخت بود.
وی با تبریک به کرباسیان برای داشتن قدرت لابی قوی گفت: آقای کرباسیان باید به دلیل داشتن این حجم از قدرت لابی جای آقای ظریف مینشستید. ۱۰۰ نفر از بهترین و عزیزترین دوستانم از داخل و خارج از مجلس از اصلاح طلب و غیر اصلاح طلب به بنده رجوع کرده و برخی برای اولین بار از من خواهش کردند که امضایم را پس بگیرم. پاسخ منفی به آنها برایم فوقالعاده سخت بود حتی بعضی از آنها گفتند که اگر امضای استیضاح را پس نگیرم تا ابد رابطه دوستی با من را قطع میکند.
وی افزود: موضوع استیضاح و ماموریت وزیر و تیم اقتصادی دولت و برنامهی اقتصادی دولت طوری شده که ما امروز با مردم مواجهیم. دهکهای پایین جامعه نابود و بیچاره شدند. پوستشان را کنده و از بین رفته و له شدند.
حضرتی افزود: اخیرا با ۲۵۰ نفر از مردم ملاقات داشتم که همه آنها از وضعیت اقتصادی و مشکلات مالی نالان بودند. تورم در کشور برای مردم قابل لمس است. ملت را بیچاره کردید. نمیتوان مشکلات مردم را نادیده گرفت. چون مشکلات مردم چیزی نیست که بشود با آن معامله کرد.
نماینده تهران بیان کرد: تعدادی از همکاران به بنده مراجعه کرده و از من خواستند که صحبت نکنم که منم نپذیرفتم. همه تلاشم آن است که وظیفهام را انجام دهم. آقای روحانی را ما با همه پشتیبانیها در ریاست جمهوری نشاندیم، مردم در سال ۹۲ روحانی را انتخاب کردند و در سال ۹۴ نمایندگانی را برگزیدند تا مجلس معتدل تشکیل شود. مجلسی که در دست تندروها نیست. روحانی در دور اول خوب کار کرد و فضای کار و تصمیمات درستی را اتخاذ کرد که بر همین اساس مردم در سال ۹۶ مجددا او را انتخاب کرده و با رای بالاتر اتمام حجت کردند تا به وضعیت اقتصادی بیشتر توجه شود. اما آقای روحانی در دور دوم نتوانست به مشکلات توجه کند.
حضرتی با بیان این که روحانی لحظه به لحظه از سیاستهایش عقب نشینی کرد و باعث ناامیدی ملت و یاس مردم شد گفت: باید به دور از نگاه جناحی و حزبی به کارکرد یکساله دولت نگاه کنیم. اینکه دولت در یک سال گذشته چه کارنامهای داشته است در حالی که تورم دنیا ۱/۷ خاورمیانه ۲/۴ و حتی افغانستان ۴/۳ درصد است شاهدیم که تورم در شهریور ماه به بالای ۱۵ درصد رسیده و پیش بینی میشود تا پایان سال به ۴۰ درصد برسد. سوال این است که ما با این ملت چه کردیم؟
این عضو فراکسیون امید افزود: این ملت چه گناهی کردند جز آن است که انقلاب کرده و شهید دادند؟ ما ملت را بدبخت و بیچاره کردیم و تصمیمات اختصاصی گرفتیم که وضعیت به اینجا رسیده است و دیوانهای مثل ترامپ کاندیدا شد و از همان لحظه اعلام کرد برجام را پاره میکند ما آن زمان چه کردیم؟ کدام ستاد فرماندهی جنگی را تشکیل دادیم؟ تورم به حدی رسیده که فقرا بدبخت و قشر متوسط هم وضعیت بدتری پیدا کردند.
حضرتی با بیان اینکه توان قدرت خرید ملت پایین آمده است افزود: ملت احساس بی پناهی میکند و نمی داند چه کاری باید انجام دهد. آمریکا به دنبال آن است که ما را به بن بست برساند. تمامی تجارب دور قبل تحریم را جمع بندی کرده و تمام راههایی که ما برای دور زدن تحریم رفته و بررسی کرده تا ما را به بن بست برساند اما ما کدام ستاد جنگی را تشکیل دادیم؟ در جنگ اقتصادی هستیم ولی به کسانی که به خارج از کشور میروند ۶ میلیون تومان ارز میدهیم و در مقابل ۲۰۰ هزار تومان عوارض میگیریم. کدام کشور است که با این وضعیت کار کند؟ همه بدبختی ما به دلیل سوء تدبیر است.
وی افزود: هنوز تحریمهای آبان شروع نشده اما ما به لرزه افتادیم؛ چون آماده نبودیم. انگار دولت دست روی دست گذاشته تا اتفاقی بیفتد و بعد کاری انجام دهد. در دولتمردان و قوه قضاییه آمادگی برای جنگ تمام عیار دیده نمیشود. در این شرایط ما فقط میتوانستیم از وزیر اقتصاد پاسخگو باشیم. حق این بود که رئیس جمهور، آقای جهانگیری، نوبخت، نهاوندیان و سیف استیضاح میشدند.
وی ادامه داد: مجلس در دو نامه به رئیس جمهور خواستار ترمیم تیم اقتصادی شد؛ حرف رئیس جمهور آن است که رئیس بانک مرکزی را او عوض کرده و تغییر وزیر اقتصاد در اختیار نمایندگان است. ما نمایندگان باید در مقابل مشکلات مردم پاسخگو باشیم. انتظار مردم از مجلس همدردی و همنوایی با مشکلات است. امروز وضعیت را همه میبینیم پس لازم است بدون ملاحظات سیاسی و جناحی دربارهی استیضاح تصمیمگیری کنیم.
به گزارش ایسنا،؛ در جریان صحبتهای حضرتی تعدادی از نمایندگان خواستار بیان تذکراتی شدند که سالک نماینده اصفهان و حسن نوروزی نماینده رباط کریم در اعتراض در جایگاه هیات رئیسه قرار گرفته و خواستار پاسخهای رئیس مجلس شدند.
علی لاریجانی بعد از صحبتهای حضرتی گفت: تردید ندارم آقای حضرتی مطالب را از روی دلسوزی مطرح کرده و شرایط کشور را سخت بیان کردند. درک من آن است که صحبتها از روی خیرخواهی بوده، اما نباید عبارات به گونهای بیان شود که دیگران سوء استفاده کنند.
رئیس مجلس ادامه داد: بعد از انقلاب خدمات زیادی صورت گرفت، قطعا صحبتهای آقای حضرتی ناظر به این بود که تلاطمهای فعلی که به مردم وارد شده را باید حل کرد نه این که اقدامی برای مردم صورت نگرفته است؛ پس صحبتهایی نشود که برخی از آن سوء استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات