رضا علیزاده به ایسنا گفت: واسطهها و دلالان بازار خودرو اصلیترین افراد و جریانهایی هستند که از پیشآگاهیهای شورای رقابت نهایت سوء استفاده را میکنند؛ در حالی که شورای رقابت به جای پیشآگاهی یا به عبارت بهتر چراغ سبز به دلالان بازار خودرو باید پس از تصمیمگیری و به اجرا درآوردن مصوباتش مثلا اعلام کند که قیمت فلان خودروها با فلان درصد افزایش یافته است؛ نه این که قبل از هرگونه تصمیمگیری خبر از افزایش قیمت در آینده نزدیک دهد.
وی اعلام خبر افزایش قیمت در آینده نزدیک توسط شورای رقابت را رفتاری غیرحرفهای و نادرست دانست و اظهار کرد: خودروسازان در هر دورهای اعلام میکنند با توجه به نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه، تولید خودرو با قیمتهای جاری غیر اقتصادی است. این مسئله از نظر روانی موجب افزایش فشار روانی به اعضای شورای رقابت و به دنبال آن آثار و تبعات بعدی میشود.
نایبرییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره مطرح شدن چندباره درخواست مدیران عامل برخی شرکتهای خودروسازی برای افزایش قیمت گفت: مدیران چند شرکت بزرگ خودروسازی چندین بار اعلام کردهاند به دلیل ملزم شدن خودروسازان به تهیه ارز مورد نیازشان از بازار آزاد، قیمت خودروهای تولیدیشان تناسبی با افزایش هزینههای تولید ندارد به همین دلیل فروش خودرو به قیمت قبل از آزادسازی نرخ ارز دیگر مقرون به صرفه نیست. بنا بر اعلام مدیران عامل شرکتهای خودروساز، افزایش قیمت قطعات داخلی و وارداتی خودرو، فروش خودرو به قیمتهای قبل را غیر اقتصادی کرده است. اصرار خودروسازان بر این مسئله موجب تحت فشار قرار گرفتن شورای رقابت برای تمکین نظر مدیران عامل این شرکتها شده است.
نماینده مردم ورزقان در مجلس متذکر شد: اما این مسئله دلیل نمیشود که شورای رقابت به واسطهها و دلالان بازار خودرو از تصمیم این شورا برای افزایش قیمت در آینده نزدیک، پیشآگاهی دهد و جامعه و جو بازار را ملتهب کند و با وعده افزایش مجدد قیمت بازار مصرف را بیش از پیش ملتهب کند.
وی بر لزوم تذکر جدی دستگاه مافوق شورای رقابت به این شورا تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات