به گزارش ایسنا، انتشار تصاویر دانشآموزانی که با رتبههای خوب از سد کنکور عبور کردهاند، سالهاست به روشی برای جذب متقاضیان بیشتر بدل شده است؛ اگرچه مردم دیر باور کمتر به این تبلیغات توجه کرده و آگاهیهایشان پیرامون عملکرد آموزشگاهها و مراکز آمادگی کنکور را بهشیوههای دیگری کسب میکنند.
در این بین صاحبنظران بسیاری هستند که با اصل برپایی آموزشگاههای کنکور مخالفند و اعتقاد دارند که این مراکز به نوعی رانت برای کسب درآمدهای سرشار است. این عده حتی اعتقاد دارند که یکی از دلایل حذف نشدن کنکور در این سالها، نفوذ و مقاومت صاحبان مراکز آموزشی بوده است.
اگرچه نمیتوان تاثیر کلاسها و آموزشگاههای آمادگی کنکور را به شکل کامل نادیده گرفت و بر این اعتقاد پای فشرد که چنین مراکزی هیچ تاثیری در موفقیت افراد و عبور از سد کنکور نداشته است.
در این بین مراکز کنکور معتبری نیز وجود دارد که تاثیرگذاری آنها در یک یا چند درس طی سالهای متمادی تایید شده است؛ مراکزی که دانشآموزان و اولیاء دانشآموزان نیز برای حضور در کلاسهای آنها ابراز تمایل کرده و تاثیرگذاری آنها را تایید میکنند.
اکثر این مراکز در قالب گروههای آموزشی طی سالهای گذشته تاکنون فعالیتهای خود را دنبال کردهاند؛ مدیرعامل یکی از این گروههای آموزشی که با عنوان "ماز" فعالیت میکند نیز در خصوص انتشار تصاویر دانشآموزان توسط برخی مراکز گفت: همه ساله بعد از اعلام نتایج کنکور موسسات آموزشی مدعی میشوند که دانش آموزان رتبه برتر در موسسه متبوع آنان مشغول به تحصیل بودهاند.
آرمان موسویزاده ادامه داد: مسئولان این موسسهها کسب رتبه برتر برخی از دانشآموزان در کنکور را حاصل آموزشهای خود دانسته و این مسئله را دستمایهی تبلیغات برای جذب متقاضی بیشتر برای سال آینده میکنند.
او با تاکید براینکه چنین ادعاهایی جز در مورد چند موسسه و گروه آموزشی، کذب است؛ گفت: امسال نیز به دنبال همین روند خبری در یکی از خبرگزاریها منتشر و براساس آن ادعا شده بود امیررضا براتی نفر اول رشته علوم تجربی بر خلاف اعلام قبلی در گروه آموزشی ماز آموزش ندیده و دانش آموز یکی دیگر از موسسههای کنکور بوده است .
موسویزاده البته ادعا دارد که نه تنها امیررضا براتی و دیگر نفرات برتر کنکور امسال، بلکه تمام رتبههای اول کنکور طی 5 سال گذشته در آزمونهای ماز شرکت کردهاند و اسناد و مدارک این موضوع نیز شاهد چنین مدعایی است.
او با اشاره به اینکه مصاحبههای رتبههای برتر کنکور در ۵ سال گذشته را میتوان در فضای مجازی و خصوصا آپارات جست و جو کرد، گفت: وکیل گروه آموزشی ماز بهدنبال پیگیری قانونی موضوع خبر منتشر شده است اما رسانهها باید با هوشیاری و دقت بیشتری نسبت به انتشار اخبار اقدام کنند.
این فعال در زمینهی آموزشهای قبل از کنکور با بیان اینکه هیچ تبلیغی در رسانهها انجام نداده اما جامعهی آماری دانشآموزان تحت آموزش گروهش طی ۵ سال از ۲۰ نفر به ۲۰ هزار نفر رسیده است، گفت: هزینههای دریافتی این موسسه به نسبت سایر گروههای آموزشی یک هفتم است و تمام این هزینه به نوعی صرف آموزش دانشآموزان ثبتنام شده میشود.
موسویزاده در مقابل این ادعا که اگر موسسهها و گروههای آموزش کنکور هم نباشند؛ افرادی که رتبههای برتر هستند باز هم قادر به کسب رتبهی برتر خواهند بود، گفت: با بررسی نتایج کنکور و درصدهای کسب شده توسط دانشآموزان در سالهای مختلف متوجه میشویم که گروههای آموزشی تاثیر قابل توجهی در ارتقاء افراد داشته است.
به گزارش ایسنا، طی سالهای اخیر میزان حضور دانشآموزان پشت کنکوری در آزمونهای شبیهسازی شدهی موسسهها و گروههای آموزشی افزایش چشمگیری یافته است.
بسیاری از این دانشآموزان که سالهای گذشته در چنین آزمونهایی شرکت کردهاند نیز معتقد هستند که رتبههای کسب شده در چنین آزمونهای با رتبهی نهایی آنان در کنکور تناسب داشته است.
شرکت کنندگان در دورههای آموزشی کنکور در عینحال تنها چند موسسه و گروه آموزشی را مورد تایید قرار داده و معتقد هستند که برخی از این گروهها در تک درس و بعضا در چند درس از توانایی خوبی در آموزش و برگزاری آزمون برخوردارند.
این افراد در عینحال تاکید دارند که اکثر دانشآموزان در دورههای آموزشی برگزار شده توسط موسسههای مختلف شرکت میکنند و نمیتوان تاکید داشت که الزاما کسب رتبهی خوب تاثیر آموزشهای ارائه شده یک موسسه بوده است؛ در این بین نباید توانمندی فردی و شرایط خانواده و دیگر مسائل تاثیرگذار را نادیده گرفت.
انتهای پیام
نظرات