به گزارش ایسنا، رضا شیران خراسانی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع) روز صنایع دفاع را گرامی داشت و گفت: در سال آخر دهه چهارم انقلاب اسلامی در جهان پررقابت کنونی باید هر فرصتی را محترم شمرد. با بصیرت حرکت کرد و به هیچ خطایی جایزه نداد. خطا و سهو در مقیاس یک ملت بزرگ کوچک نیست پس سنجیده قدم برداریم.
وی افزود: باید برای گریز از دایره توسعهنیافتگی اقدامی انجام داد. باید بندهای فساد، تبعیض، فقر و ناکارآمدی را بزداییم. دیگر نمیتوان با تکیه به منابع طبیعی از مسیرهای کم زحمت پیش برویم. ما نیازمند ظرفیتسازی وسیع در تمام حوزهها هستیم. کار مردم را باید به دست خود مردم بسپاریم تا نیروی بیکران اراده مردم و حضور آنها هر مشکلی را از سر راه بردارد. باید خواستن، دانستن، توانستن و به کار بستن را بر مبنای مشورت، باور ملی و اتکا به خداوند را با هم دید.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه در این روزها در جامعه و مجلس رخ میدهد حاصل ساختار نامناسب در اداره کشور است. ما به جای توجه و تصحیح ساختارها، پرخاش به افراد را شیوهی کار خود قرار دادهایم و با عنوانهای مختلف بیرحمانه به اشخاص میتازیم. اعتماد مردم را هدف قرار میدهیم.
شیران خراسانی ادامه داد: منتخب مردم پس از رای آوری باید اعتبارنامه خود را در مجلس شورای اسلامی به تصویب برساند که واجد شرایط و نماینده مردم شود. وظیفه ذاتی خود تصویب قوانینی است که منافع ملی ایجاد میکند. نماینده باید با پژوهش و جلسه با صاحبنظران نیازهای جامعه را در قالب لوایح دولتی و یا طرحهای نمایندگان مورد کنکاش و دقت قرار دهد و با رای خود آن را به مواد قانونی تبدیل کند و بر اجرای صحیح آن نظارت کند، اما آنچه در جامعه نهادینه شده اینگونه نیست و وظیفه نمایندگان از نگاه مردم پیگیری کارهای اجرایی و محلی، آبرسانی، گازرسانی، تامین علوفه دامی و غیره است که انجام این خواستههای محلی یک نماینده را به نمایندهای ملتمس و محتاج در قوه مجریه تبدیل کرده است. یک ناظر ملتمس نمیتواند مقتدرانه نظارت کند.
وی عنوان کرد: آن چیزی که در جلسات استیضاح از دو طرف مطرح میشود نتیجه ساختاری دوگانه است. یک طرف رفع مشکلات محلی و طرف دیگر وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت، تا زمانی که وظیفه ذاتی نمایندگان با رفع مشکلات محلی حوزه انتخابیه خود در تضاد و تقابل است، مجلس شورای اسلامی در راس امور نخواهد بود. تورم، تزاحم و تناقص قوانین عرصه را بر مردم سخت کرده این حاصل ساختار غلط است. عدم توزیع عادلانه امکانات کشور تجمیع قدرت و ثروت در پایتخت محصول همین ساختار است. ۲۹۳ هزار میلیارد در بودجه سال ۱۳۹۷ به عنوان اعتبارات هزینهای محصول همین ساختار است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چگونه است که تهران با ۹ میلیون نفر جمعیت این تعداد نماینده و مشهد که دومین کلانشهر است تنها پنج نماینده دارد. اگر معیار جمعیت است تهران باید ۱۵ نماینده داشته باشد. استان خراسان رضوی بالغ بر شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد فقط ۱۸ نماینده دارد، اما استان دیگری با کمتر از چهار میلیون جمعیت ۱۹ نماینده دارد. تقسیمات جغرافیایی و مرزهای حوزههای انتخابی عادلانه صورت نگرفته است.
وی در پایان تاکید کرد: باید به زیرساختهای کشور در پهنههای جغرافیایی توجه کنیم که در همه این شاخصهای توسعه استان خراسان رضوی در حداقل است. ساختارها باید اصلاح شود. باید با توجه به اصل ۶۴ قانون اساسی نسبت به اصلاح تعداد تمام نمایندگان حوزههای انتخابیه با شاخصهای عادلانه اقدام شود.
انتهای پیام
نظرات