• شنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97052714290
  • خبرنگار : 80001

بسته خبری شنبه ایسنا

هشدار لاغر شدن طبقه متوسط

هشدار لاغر شدن طبقه متوسط

زنگ خطر کاهش قدرت خرید طبقات متوسط و ضعیف، یکی از اخبار اقتصادی امروز بود که کارشناسان علت آن را نوسانات اخیر ارزی عنوان می کنند؛ امروز یک کارشناس گفت که تلاطمات بازار ارز باعث شده تا طبقات مرفه که دارای ماشین‌های خارجی و املاک متعدد بودند پولدارتر شوند و در این بین اقشار متوسط و ضعیف، ضعیف‌تر شدند.

به گزارش ایسنا، امروز اخباری از ایجاد ثبات نسبی در بازارهای ارز و سکه شنیده شد. قیمت دلار کاهش اندکی داشت و به 10 هزار و 500 تومان رسید. یورو نیز 12 هزار و 150 تومان قیمت داشت. سکه طرح امامی هم تا ساعت ارسال این گزارش 3 میلیون و 783 هزار تومان به فروش می رسید.

رضا ترکاشوند ـ دبیر کانون صرافان ایران ـ گفت که بازار ارز تا دو هفته آینده به پایداری می رسد. همچنین مظاهری ـ رییس کل اسبق بانک مرکزی ـ عنوان کرد که آرامش به بازار ارز بازگشته است. او چند تصمیم عقلایی که بانک مرکزی گرفت و بعد به تصویب دولت و ستاد هماهنگی قوا رساند را باعث آرامش در بازار ارز در این چند روز دانست.

اما در شرایط فعلی افزایش قیمتها به تدریج خود را نشان می دهد. مثلا امروز گفته شد که پیمانکاران مسکن مهر پردیس برای نصب پکیج که جزو تجهیزات پایانی محسوب می شود با افزایش چهار برابری قیمت مواجه شده‌اند و البته شرکت سازنده شوفاژ دیواری هم از فروش کالا خودداری می کند.

از سوی دیگر نگرانیهایی برای کاهش قدرت خرید مردم ایجاد شده است. میثم موسایی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ـ با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در چند ماه گذشته باعث اثرگذاری بر تعادل میان طبقات مختلف شد، اظهار کرد: این تحولات باعث شد تا ثروتمندان ثروتمندتر و طبقات متوسط و ضعیف، ضعیف‌تر شوند. کسانی که ماشین‌های خارجی و املاک کلان داشتند در این چند ماهه توانستند ارزش پول خود را حفظ کنند و حتی از بابت آن سودهایی هم به جیب بزنند اما طبقات متوسط و آن دانشجویی که در خارج درس می‌خواند از این نوسانات دچار آسیب می‌شود. این استاد دانشگاه، اصلاح نظام مالیاتی را به عنوان راهکاری برای این مشکل عنوان کرد و گفت: نظام مالیاتی ما باید اصلاح شود و کسانی که متخصص این حوزه هستند در صدر تصمیم‌گیری‌های این سازمان قرار بگیرند. واقعیت این است که بسیاری از مدیران و روسای این سازمان‌ هیچ تخصصی در اقتصاد ندارند و به همین خاطر هم نمی‌توانند از سازمان امور مالیاتی به عنوان ابزاری برای ایجاد عدالت استفاده کنند.

اشتباه اول وخیم‌تر از اشتباه دوم!

در پی پیشنهاد پرداخت قسطی مابه‌التفاوت ارز کالاهای وارداتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: این روش برای کاهش فشار به تجار درنظرگرفته شده است اما کارساز نبوده و اصولا دولت اشتباه اول را با اشتباه دوم خود وخیم‌تر می‌کند، چرا که در اشتباه اول، ارز ۴۲۰۰ تومانی به همه کالاها تخصیص داد و اکنون هم نادرست اقدام می‌کند.  متن کامل گفت وگوی ایسنا با پدرام سلطانی را در این لینک بخوانید.

تکلیف سازمان حمایت و بورس برای مقابله با سودجویی‌ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرای بسته جدید ارزی دولت را موجب به حداقل رساندن سودجویی‌ها دانست و پیش بینی کرد که میزان ثبت سفارش در این نظام جدید مالی کاهش می‌یابد و از تعداد سودجویانی که قصد داشتند به صورت گسترده ثبت سفارش انجام دهند، کاسته خواهد شد.

محمد شریعتمداری با حضور ایسنا، در ارتباط با تصمیم دولت مبنی بر طراحی بسته جدید ارزی به دلیل برطرف کردن ضعف‌های بسته قبلی در بخش تولید و واردات، در پاسخ به اینکه چه سیاستی اتخاذ شده تا همانند بسته ارزی که از فروردین ماه  ابلاغ شد، سودجویی برخی دلالان به بهانه‌های گرانی مواد اولیه آن هم در شرایطی که دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده بودند و نیز افزایش قیمت توسط برخی واردکنندگان به دنبال درآمدزایی بیشتر با توجه به نیاز به نظارت بر بازار عرضه، اظهار کرد: در بسته جدید ارزی سودجویی‌ها به حداقل خواهد رسید و میزان سودجویایی که قصد داشتند به صورت گسترده ثبت سفارش انجام دهند، کاهش خواهد یافت چرا که شرایط به وجود آمده در راستای درآمدزایی نامتعارف برای آنها به صرفه نخواهد بود.

بازداشت رییس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو صحت دارد!؟

در چند ساعت اخیر در برخی رسانه‌های اجتماعی خبری مبنی بر دستگیری رییس انجمن صنفی کارفرمایی واردکنندگان خودرو منتشر شد. طبق این اخبار، دلیل این بازداشت برخی مشکلات در فرایند واردات و فروش خودروهای وارداتی بوده است. در این باره یک فعال حوزه واردات خودرو با تایید این موضوع، دلیل آن را تعهدات انباشته این شرکت و عدم تحویل خودرو به مشتریان اعلام کرد. ایسنا برای کسب صحت و سقم این خبر با روابط عمومی انجمن صنفی کارفرمایی واردکنندگان خودرو تماس گرفت که با بی‌اطلاعی آنان در این مورد مواجه شد. در چنین شرایطی، دیگر انجمن فعال در حوزه واردات خودرو (انجمن واردکنندگان خودرو ایران) امروز اطلاعیه‌ای صادر کرد و از انجمن صنفی کارفرمایی واردکنندگان خودرو و رییس آن تبری جست.

سامانه سهام عدالت برای ثبت اطلاعات وراث متوفیان باز می‌شود

به تازگی سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده سامانه ثبت اطلاعات وراث متوفیان مشمول سهام عدالت از امروز مجددا فعالیت خود را شروع می‌کند. در این اطلاعیه آمده است که وراث مشمولانی که فوت شده‌اند می‌توانند با رعایت شرایطی خاص در طول ایام هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ به جز ایام پنجشنبه و جمعه و ایام تعطیل به دفاتر واجد شرایط پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه کرده و تقاضای تقسیم سود سهام عدالت متوفی را داشته باشند. از جمله شرایطی که نیاز است تا سود سهام عدالت متوفی به وراث پرداخت شود، این است که کلیه وراث در قید حیات باشند، کلیه وراث قانونی آن را یا وکیل، قیم و ولی قانونی وراث به یکی از دفاتر واجد شرایط پیشخوان دولت مراجعه نمایند.

پایان خاموشی در کشور

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از پایان خاموشی‌ها در کشور خبر داد و گفت: بیش از هفت روز است که هیچ خاموشی‌ در کل کشور اتفاق نیفتاده و بر اساس برآوردهای صورت گرفته در روزهای باقی مانده از پیک نیز خاموشی را تجربه نخواهیم کرد.

تراز کشاورزی همچنان مثبت‌تر از پارسال

بر اساس آخرین آمار منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی، وضعیت تراز بازرگانی این بخش نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته نیز بهتر شده است، به گونه‌ای که میزان صادرات محصولات کشاورزی در چهار ماهه نخست امسال دو میلیون و ۳۹۵ هزار تن به ارزش بیش از دو میلیارد و ۸۶ میلیون دلار بوده است که با مقایسه‌ای با واردات شش میلیون و ۹۰۹ هزار تنی در بخش کشاورزی که ارزشی بیش از سه میلیارد و ۷۰۲ میلیون دلار داشته است، تراز وزنی و بازرگانی بهتری نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. چرا که تراز وزنی کشاورزی در چهار ماهه نخست پارسال بالغ بر چهار میلیون و ۷۷۳ هزار تن بود که در چهار ماهه نخست امسال به چهار میلیون و ۵۱۴ هزار تن رسیده است. تراز بازرگانی در این بخش نیز در پایان تیر ماه امسال منفی یک میلیارد و ۶۱۶ میلیون تن را تجربه کرده که نسبت به تراز منفی بیش از دو میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلاری چهار ماهه ابتدایی سال گذشته آمار بهتری را نشان می‌دهد.

چگونه اندروید را امن نگه داریم؟

محافظت از گوشی‌های هوشمند از اهمیت زیادی برخوردار است و با توجه به حمله‌ی هرروزه‌ی هکرها نباید از امنیت در سیستم عامل دستگاه هوشمند غافل شد. اندروید نیز که یک سیستم عامل متن باز است، آسیب‌پذیری زیادی دارد که با راه‌های امنیتی می‌توان تا حدی از این آسیب‌ها جلوگیری کرد. در این گزارش می توانید این راهکارها را بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha