به گزارش ایسنا، امیر مسعود سوداگر، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اظهار کرد: در اجرای این طرح تحقیقاتی یک سیستم ثبت هشت کاناله "الکتروکورتیکوگرافیم" برای برقراری ارتباط با سیستم عصبی طراحی و ساخته شد که از این فناوری میتوان برای ثبت فعالیتهای برون غشایی مغز استفاده کرد.
این محقق درباره اهداف اجرای این طرح پژوهشی گفت: طراحی و ساخت سیستمی که بتواند برای ثبت سیگنالهای الکتروکورتیکوگرام مورد استفاده پژوهشگران علوم اعصاب قرار گیرد و نیز تربیت پژوهشگرانی برای نمونهسازی این نوع سامانهها در کشور دو هدف عمده از اجرای این طرح تحقیقاتی است.
سوداگر ادامه داد: گروههای پژوهشی حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی که به نحوی به آزمایشهای بالینی و رفتاری میپردازند از کاربران اصلی این سامانهها به شمار میآیند. نتایج اولیه اجرای این طرح تحقیقاتی با انجام آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی با موفقیت همراه بوده و تلاش میشود با انجام تغییراتی در سیستم، دامنه استفاده از آن در حوزههای پژوهشی علوم شناختی گسترش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نقش ستاد علوم شناختی در فراهم آوردن بستر لازم برای شبکهسازی و برقراری ارتباط میان متخصصان در حوزههای مکمل علوم و فناوریهای شناختی را بسیار مهم و حیاتی دانست و ابراز کرد: یکی از وجوه مهم این طرح، توسعه فناوری داخلی و بومیسازی آن در بعضی بخشهای سیستم ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز بود که خوشبختانه با حمایتهای همه جانبه ستاد علوم شناختی نیز با موفقیت به انجام رسید.
وی همچنین با قدردانی از کمکهای علمی و فنی شماری از محققان و متخصصان در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای طراحی، ساخت و آزمایش سیستم پوشیدنی/ نیمهکاشتنی "الکتروکورتیکوگرافی" جهت ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز، ابراز امیدواری کرد: با معرفی طرحهای تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی و آشنایی علاقهمندان با فعالیتهای علمی و پژوهشی اساتید و دانشپژوهان، زمینه برای گسترش فعالیتها در بخشهای توسعه فناوریها در حوزههای علوم شناختی هرچه بیشتر فراهم شود.
به گفته وی، با پیشرفت سریع "علم میکروالکترونیک"، امکان ساخت "آرایههای میکروالکترود" فراهم شد و محققان فعال در زمینههای مهندسی و پزشکی را بر آن داشت تا فعالیت خود برای درک سیستم عصبی در سطح سلول، در زمینههای تحریک سلولهای عصبی و همچنین ثبت فعالیت سیگنالهای عصبی را بیشتر کنند.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این محقق در پایان با بیان اینکه سیستم عصبی در میان بخشهای مختلف بدن انسان، از پیچیدهترین قسمتهای بدن محسوب میشود و به همین دلیل بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی از سختترین درمانها محسوب میشود، یادآور شد: سیستم ثبت فعالیتهای سیگنال عصبی، کمک فراوانی به محققان حوزه عصب شناسی در زمینه شناخت سیستم عصبی میکند.
انتهای پیام
با تلاش محققان کشور؛
سیستم ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز ساخته شد
سیستم پوشیدنی "الکتروکورتیکوگرافی" برای ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز توسط محققان و متخصصان کشور در آزمایشگاه مدارها و سیستمهای مجتمع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی طراحی و ساخته شد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات