دکتر مازیار وکیلی امینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تشدید عرق سوختگی نوزادان در فصول گرم سال، گفت: علت عرق سوزی نوزادان مسدود شدن یا تخریب غدد عرق آنهاست که موجب سوزش و قرمزی پوست نوزادان میشود.
این فوق تخصص نوزادان قرمزی یکنواخت در سطح پوست نوزاد همراه با سوزش و بیقراری نوزاد را از نشانههای عرق سوختگی عنوان کرد و گفت: در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، عرق سوختگی ممکن است به عفونت منجر شود که در آن صورت دانههای سرسیاه یا سرسفید روی پوست نوزاد نمایان میشود.
وی افزود: توصیه می شود والدین در فصول گرم سال توجه بیشتری به نوع پوشش و بهداست نوزاد خود داشته باشند و از لباس های نخی به علت تبادل هوایی بهتری که نسبت به لباس های نایلونی دارند برای نوزاد خود استفاده کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به اهمیت استفاده از لباسهای نخی در جلوگیری از بروز عرق سوختگی نوزادان اشاره کرد و افزود: در صورت بالا بودن دمای اتاق نوزاد در هر فصلی احتمال بروز عرق سوختگی وجود دارد که استفاده از لباس های نخی و گشاد در همه فصول و همچنین تعویض روزانه آن ها میتواند در جلوگیری از عرق سوختگی نوزادان موثر باشد.
وکیلی با بیان اینکه بهترین راه جلوگیری از عرق سوختگی نوزادان جلوگیری از تعریق زیاد آنهاست است، عنوان کرد: هوای اتاق نوزاد باید ملایم بوده و از ورود گرما به داخل آن جلوگیری شود.
وی یادآور شد: بهترین دمای اتاق نوزاد در فصول گرم سال 20 تا 22 درجه و در فصول سرد دمای 22 تا 25 درجه سانتیگراد است.
این فوق تخصص نوزادان با اشاره به اینکه مناطقی از پوست نوزادان مانند زیر گردن، پشت زانو، زیر بغل و کشاله ران به خاطر چین بیشتر مستعد عرق سوختگی است، خاطرنشان کرد: بهتر است این مناطق بطور مداوم با یک پارچه نخی خنک تمیز شوند.
وکیلی با بیان اینکه استحمام بیش از حد نوزادان باعث خشکی پوست آنها شده و بدن آنها را مستعد عرق سوزی میکند، گفت: بهتر است هر سه یا چهار روز یکبار استحمام صورت گیرد.
وکیلی امینی در ادامه به استفاده از انواع پودربچه و پماد برای درمان عرق سوزی نوزادان اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی والدین خودسرانه و بدون مشورت با پزشک از انواع پودر بچه و پماد برای عرق سوزی نوزادان استفاده میکنند که این امر عرق سوزی آنها را تشدید کند.
وی افزود: این مواد باعث مسدود شدن غدد عرقی شده و همین امر موجب تشدید عرق سوختگی نوزادان میشود و بهتر است در صورت بروز عرق سوختگی در نوزادان به پزشک مراجعه شود.
وی توجه به عرق سوختگی نوزادان را امری ضروری دانست و یادآور شد: برای درمان عرق سوختگی باید به پزشک متخصص مراجعه شود تا در صورت وجود عفونت درمان های لازم انجام گیرد.
انتهای پیام
نظرات