به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اغلب بانکها با ارسال پیامک به مشتریان خود تاکید کردهاند که طبق دستورالعمل بانک مرکزی واگذاری چک سایر بانکها با طرح قدیم فقط تا آخر مرداد امکانپذیر است؛از این رو برای واگذاری چکهای قدیمی با هر تاریخی به شعب مراجعه کنند.
ماجرا از این قرار است که در پایان شهریور ماه سال گذشته سامانه صیاد به عنوان سامانه صدور یکپارچه چک راهاندازی شد تا اصلاح رویه و روال صدور دسته چک، یکسان سازی مولفهها و خصیصههای محتوایی و امنیتی چک در شبکه بانکی اجرایی شود. از آن زمان به مرور بانکها به سامانه متصل شدند تا مشتریان نیز بتوانند همزمان دسته چکهای خود را تعییر داده و به دسته چکهای صیادی تبدیل کنند. با توجه به وسعت این طرح، زمان تغییر دسته چکها تا اردیبهشت ماه سال جاری اعلام شد؛اما از آنجایی که در این فاصله هنوز به طور کامل دسته چکها تغییر نکرده بود، بانک مرکزی اعلام کرد که تا شهریورماه این زمان تمدید شده است و از آن به بعد چکهای قدیمی دیگر در شعب سایر بانکها پذیرش نمیشود و تنها در خود بانک مربوطه پذیرش آن امکانپذیر خواهد بود. بر این اساس با توجه به نزدیک شدن به شهریور ماه زمان تغییر دسته چکها نیز رو به پایان است و باید مشتریان بانکها در اسرع وقت با مراجعه به شعب دستهچکهای خود را صیادی کنند.
یکی از ویژگیهای مهم چک های صیادی به کاهش چکهای برگشتی برمیگردد؛ چرا که در استفاده از چکهای صیادی امکان استعلام از پیشینه فرد صادرکننده چک وجود داشته و در این حالت دریافت کننده چک با اطمینان بیشتری آن را قبول خواهد کرد.
در دسته چکهای صیادی چک ها به صورت متحدالشکل بوده و دیگر مانند دسته چکهای قدیمی که در تعداد، طرحها، رنگها و اندازههای مختلف بودند، نیستند، چکها با هدف یکپارچه سازی و استانداردسازی طراحی شده و به عبارتی به چک به عنوان یک ارواق بهادار هویت داده میشود.
همچنین برای چکهای صیادی سه سطح ویژگی امنیتی تعریف شده است. در سطح اول سری و سریالهای چک به صورت برجسته چاپ شده که با لمس قابل تشخیص است. در سطح دوم ویژگی های امنیتی نگاه کردنی مانند واتر مارک و طرح مخفی در برگه چک وجود دارد که این دو سطح به راحتی توسط عموم مردم قابل تشخیص است. در سطح سوم نیز ویژگی های امنیتی حرفهای به چک ها افزوده شده که قابل تشخیص توسط ابزارها است و برای بانکداران و اشخاصی که استفاده مستمر و مکرری از چک ها دارند قابل استفاده است.
انتهای پیام
نظرات