• سه‌شنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97051608700
  • خبرنگار : 71498

کاهش ۴۰ درصد تنش آبی در کشور با یک راهکار

کاهش ۴۰ درصد تنش آبی در کشور با یک راهکار

معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده برای گذر از تنش آبی ۸۵۰ حلقه چاه در کشور حفر شود که حفر این‌ چاه‌ها می‌تواند تا ۴۰ درصد تنش آبی در کشور را کاهش دهد.

شاهین پاکروح در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه همچنان ۳۳۴ شهر و ۶۰۰۰ روستا با تنش آبی دست و پنجه نرم می‌کنند، اظهار کرد: به عبارت دیگر ۳۶ میلیون نفر در ایران با تنش آبی مواجه هستند که ۱۷ میلیون نفر از این تعداد  در تنش آبی بیش از ۲۰ درصد قرار دارند.

به گفته وی، باتوجه به اینکه هنوز دمای هوا کاهشی نشده هنوز با تنش آبی مواجه هستیم لذا تمرکز ما روی گذر از تابستان سال جاری و در ادامه تبیین برنامه برای سال‌های آینده متمرکز شده است اما تا زمانی که بحران پیش رو را پشت سر نگذاریم نمی‌توان به برنامه‌های جدی برای سال‌های آینده اندیشید.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای گذر از تنش آبی تابستان سال جاری، عنوان کرد: در حوضه آبریز زاینده رود که تامین کننده آب شرب استان‌های یزد و اصفهان است در ماه‌های گذشته دچار چالش‌های متعددی بودند که با اقدامات صورت گرفته توانستیم نتایج مطلوبی را بدست آوریم.

وی ادامه داد: علاوه بر این حفر ۸۵۰ حلقه چاه در دستور کار قرار گرفت که در فرجه‌های زمانی مختلف وارد مدار می‌شود و تاکنون نیز حدود ۵۰ درصد از این چاه ها حفر شده است که باید گفت با ایجاد این چاه ها هشت متر مکعب بر ثانیه به ظرفیت منابع آبی اضافه می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف، تصریح کرد: تاکنون مشترکان همکاری بسیاری خوبی را با ما داشته‌اند اما تقاضای ما این است که زین پس نیز موضوع مدیریت مصرف سر لوحه کار شهروندان قرار گیردچراکه بدون مدیریت مصرف نمی توان تنش های آبی را پشت سر گذاشت.

چندی پیش نیز از سوی شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام شد که در تابستان سال ۱۳۹۷ تعداد ۳۳۴ شهر در معرض تنش آبی قرار خواهند داشت که از این میزان ۱۰۷ شهر در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین براساس ارزیابی های صورت گرفته ۵۰ درصد از جمعیت شهری در وضعیت قرمز، ۱۹ درصد در وضعیت نارنجی و ۳۰ درصد در وضعیت زرد تنش آبی در تابستان سال ۱۳۹۷ قرار دارند، اظهار کرد: تمرکز جمعیت افرادی که بیشترین تنش آبی را تجربه می‌کنند در فلات مرکزی با جمعیتی معادل ۱۶.۶ میلیون نفر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۶ ۱۵:۰۳

اب زیر زمینی تمام شده و به تاراج رفته اس باز می خواهید چاه بزنید؟