• یکشنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 97051407336
  • منبع : نمایندگی مرکزی

آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب موجب تولید محصولات غذایی آلوده می‌شود

آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب موجب تولید محصولات غذایی آلوده می‌شود

ایسنا/مرکزی در جلسه کمیته تولید غذای سالم ساوه بر جلوگیری از آبیاری مزارع کشاورزی شهرستان بوسیله فاضلاب تاکید و وظیفه هر دستگاهی برای مقابله با این فاجعه در حوزه کشاورزی مشخص و تبیین شد. 

به گزارش ایسنا، مدیر جهادکشاورزی ساوه در این جلسه بر اهمیت امنیت غذایی و سلامت محصولات کشاورزی تاکید کرد و به شرح وظایف و فعالیت‌های مجموعه کارشناسان، مروجین کشاورزی و واحدهای گیاه پزشکی در برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی پرداخت. 

حسن شریفی، خواستار مهار و کنترل پساب و فاضلاب خام شهری جاری در اراضی منطقه فانوس آباد و مهار فاضلاب منطقه کمربندی اصفهان که عموما ناخواسته به اراضی کشاورزی، انهار، مزارع و باغات وارد می‌شود، شد و افزود: جاری شدن فاضلاب در اراضی کشاورزی علاوه بر آلودگی خاک موجب تولید محصولات غذایی آلوده می‌شود. 

شریفی همچنین خواستار جلوگیری از پمپاژ آب زهکش در پایین دست تصفیه خانه شوراب موسوم به منطقه زرباف شد و با اشاره به رسانه‌ای شدن این موضوع و حساسیت بالای موضوع گفت: تمام دستگاه‌های اجرایی مکلفند به وظایف قانونی خود عمل کرده و مانع از استفاده از فاضلاب در اراضی کشاورزی شوند و با دستور مقام قضایی تمامی پمپ‌های مستقر در کانال فاضلاب روان شده در این منطقه جمع آوری شود. 

در این جلسه مصوب شد تمامی دستگاههای اجرایی نسبت به اطلاع رسانی ممنوعیت استفاده از پساب و فاضلاب خام برای تولید محصولات کشاورزی اقدام کنند. همچنین شرکت آب و فاضلاب شهری و دانشکده علوم پزشکی موظفند نسبت به ارائه راهکار عملی برای مهار و جلوگیری از ورود پساب و فاضلاب خام شهری در منطقه فانوس آباد و کمربندی اصفهان تا تکمیل طرح فاضلاب این مناطق اقدام کنند. 

جمع آوری موتور پمپ‌های مستقر در زهکش‌ها و جلوگیری از پمپاژ از طریق احکام صادره قضایی توسط امور منابع آب و محیط زیست شهرستان در منطقه زرباف، توصیه و ترویج استفاده از آب خروجی تصفیه‌خانه‌ها به بهره برداران منطقه بجای استفاده از فاضلاب خام توسط امور منابع آب، جهادکشاورزی، اتحادیه، تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی مرتبط و محیط زیست شهرستان و نمونه‌برداری و آنالیز خروجی آب و فاضلاب شهر صنعتی و بررسی کیفیت آن در تولید محصولات باغی زراعی و گلخانه‌ای توسط محیط زیست از دیگر مصوبات این جلسه بود. 

خبرگزاری ایسنا، پیشتر با انتشار گزارشی با عنوان "اینجا سرطان می کارند" که در دهم تیرماه سالجاری بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت و تبعات و پیامدهای این فاجعه در حوزه کشاورزی ساوه پرداخت که بلافاصله با اعلام ضرب‌‌الاجل از سوی فرمانداری ساوه  به منظور جلوگیری از تداوم فاجعه زیست محیطی در حوزه کشاورزی ساوه شد و تکالیف و وظایف هر دستگاه برای جلوگیری از تداوم کشت گندم، جو، ذرت، بامیه، یونجه و سبزیجات با استفاده از فاضلاب تصفیه نشده در منطقه زرباف ساوه مشخص شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha