• پنجشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97051105993
  • خبرنگار : 71560

موسوی: مالیات می‌تواند سیاستی برای کنترل اجاره بها باشد

موسوی: مالیات می‌تواند سیاستی برای کنترل اجاره بها باشد

نایب رییس کمیسیون عمران اظهار کرد: دولت با ابزار مالیات و استفاده از قانون مالیات بر درآمد می‌تواند به مستاجرین کمک کند تا دیگر شاهد افزایش اجاره بها به صورت غیرکنترل شده نباشیم.

سیدابوالفضل موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بازار اجاره‌بهای مسکن، بیان کرد: امروز قیمت بازار مسکن بین موجر و مستاجر تعیین می‌شود. فردی که خانه‌ای دارد قیمت را تعیین می‌کند و فردی که موجر است متناسب با بازار روز قیمت خانه خود را تعیین می‌کند. بعضی از مالکان انصاف کافی را دارند و رعایت حال مستاجرین را می‌کنند اما اقتصاد جامعه باعث شناور شدن نرخ اجاره بها شده است.

وی در ادامه بیان کرد: بدیهی است که در شرایط اقتصادی امروز با توجه به بازار سکه و ارز، قیمت اجاره بها نیز افزایش می‌یابد. زمانی که قدرت خرید مردم کاهش یابد بدیهی است که تقاضای مردم بیشتر بر روی اجاره می‌رود و عملا شاهد افزایش قیمت اجاره‌ها خواهیم بود.

موسوی در پاسخ به دلیل اینکه قیمت مسکن در خیلی از نقاط تهران نجومی است و مالکان خودسرانه قیمت مسکن را تعیین می‌کنند و واقعی نبودن قیمت‌های تعیین شده از سوی مالکان، بیان کرد: امروز تعیین‌کننده قیمت‌ها رابطه بین مستاجر و موجرهاست. دولت نمی‌تواند به طور مستقیم نقشی داشته باشد اما می‌تواند با اعمال سیاست‌هایی نظیر قانون مالیات بر درآمد قیمت اجاره بها را کنترل کند. بر اساس قانون هر درآمدی افزایش یابد مالیات آن نیز بیشتر می‌شود. این حوزه می‌تواند در بخش مسکن نیز به کار برده شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با استفاده از حربه مالیات می‌توان کمک کرد تا قیمت اجاره بها کنترل شود، گفت: پاسخ این سوال مثبت است. دولت نیز پیشنهاداتی در این زمینه مطرح کرده است تا مالیات بر اجاره بهای دو ساله کمتر از مالیات بر اجاره بهای یک ساله باشد که می‌تواند به کنترل قیمت‌ها نیز کمک کند. مالیات می‌تواند سیاستی تشویقی باشد که توسط دولت برای کنترل قیمت اجاره بها از آن استفاده شده است.

موسوی در ادامه تصریح کرد: دولت با ابزار مالیات می‌تواند به مستاجرین کمک کند تا دیگر شاهد افزایش اجاره بها به صورت غیرکنترل شده نباشیم.

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت کنونی بازار مسکن چه مشکلاتی برای جوانان و موضوع ازدواج آنها که مورد تاکید رهبری است، ایجاد کرده، ‌بیان کرد: امروز با وجود وضعیت بازار مسکن کار برای مستاجرین بخصوص برای جوانانی که به خود متکی هستند و حتی بعضا باید خرج خانواده را پرداخت کنند بسیار سخت شده است و مشکل جدی برای آغاز زندگی پیش‌روی آنها قرار دارد. دولت به طور کلی می‌تواند با ابزار مالیات در این بخش اثرگذار باشد، همچنین می‌تواند با بکار گرفتن سیاست‌هایی نظیر مسکن جوانان به جوانان برای تشکیل زندگی کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۱ ۱۵:۵۲

کنترل یا دولا پهنا گرفتن مالیات درخواستی موجر از مستاجر بیچاره

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۲ ۱۵:۰۸

یک خونه با هزار تا وام خریدم الان دادم اجاره که بتونم قسطش رو بدم. اگر ازم مالیات بگیرید منم مجبورم اجاره رو زیاد کنم.