• جمعه / ۵ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 97050502406
  • خبرنگار : 30054

معاون سابق صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد:

هدایت سلیقه هنرمندان به سوی هنرهای اصیل ایرانی توسط حراج ملی

هدایت سلیقه هنرمندان به سوی هنرهای اصیل ایرانی توسط حراج ملی

معاون سابق صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی گفت: حراج‌های بین‌المللی که در منطقه برگزار می‌شود با وجود مزایای بسیاری که دارند ممکن است ذهن و سلیقه هنرمندان ما را از هنرهای اصیل ایرانی دور کنند.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، معاون سابق صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه برگزاری حراج‌های بین‌المللی در منطقه با وجود تمام مزایایی که برای تقویت جنبه اقتصادی هنر ایران دارد، معایبی نیز ایجاد می‌کند، گفت: یکی از معایب این حراج‌ها این است که بازار هنر نوین و مدرن را برجسته می‌کنند و سلیقه هنرمندان ما نیز – خواسته یا ناخواسته - به سوی بازاری که توجه بیشتری به آن می‌شود، معطوف می‌شود و ممکن است ذهن و سلیقه هنرمندان از هنر اصیل ایرانی دور شود.

بهمن نامور مطلق افزود: جنبه مثبت و مزیت غیرقابل انکار حراج ملی این است که این رویداد بر هنرهای اصیل ایرانی مثل خوشنویسی، مینیاتور، قلمزنی، نگارگری و بسیاری از هنرهای دیرپا و تاریخی ایران تمرکز دارد و با توجه کردن جنبه اقتصادی این هنرها، می‌تواند ذهن و سلیقه هنرمندان را به سوی خلق آثار جدید در این گونه‌های متنوع هدایت کند.

وی تصریح‌کرد: البته زیبایی‌شناسی و زیبایی‌سازی هنرمندان ما هم باید حتما به روز شود و هنرمندان ما به زیبایی‌شناسی گذشتگان برای خلق آثار جدید اکتفا نکنند و از خود خلاقیت نشان دهند.

نامور مطلق با بیان اینکه کنش‌گران عرصه تجارت آثار هنری باید به سمت تشکل سازی و تقویت نهادهای صنفی حرکت کنند، افزود: ایجاد تشکل‌های قدرتمند از تجار متخصص در تجارت کالای هنری، به برند شدن رویدادهای اقتصاد هنر می انجامد و در این صورت یک حراج‌های داخلی ما مثل حراج‌های بین‌المللی تبدیل به برند می‌شوند.

وی ادامه داد: در این صورت حراج‌های داخلی می‌تواند در ذهن خریداران خود این تضمین را ایجاد کند که کالای عرضه شده در این حراج به درستی کارشناسی شده، قیمت‌گذاری شده و علاقه‌مندان می‌توانند با اطمینان به خرید اقدام کنند. 

نامورمطلق که در حاشیه نشست بررسی نقش تجارت آثار هنری در اقتصاد مقاومتی با رویکرد کارآفرینی در هنر سخن می‌گفت، افزود: حراج‌ها یکی از ارکان مهم اقتصاد هنر و جزو کنش‌گران واسطه‌ای بین خالقان هنر و مصرف‌کنندگان هنر هستند و باید هدایت و تحریک تقاضا را به عهده بگیرند تا کشور ما ظرفیت‌های بسیار زیادی که در عرصه هنر دارد را در عرصه اقتصاد هنر هم شکوفا کند.

نمایشگاه چهارمین دوره از حراج ملی با ١٥٧ اثر در رشته‌های هنری مختلف از جمله حجم، نقاشی، مینیاتور، خوشنوسیس، تذهیب، نقاشیخط و صنایع‌دستی از ساعت ١٠ صبح دوشنبه اول مرداد تا امروز جمعه ۵ مرداد در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن واقع درتهران، نیاوران، کاشانک، نرسیده به سه‌راه آجودانیه، شماره‌ ۲۱۰،  پذیرای علاقه‌مندان است و مراسم حراج نیز در این دوره طی دو روز پنجشنبه و جمعه ۴ و ۵ مردادماه ساعت ۱۹ با اجرای پژمان بازغی انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha