• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۷ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97043016580
  • خبرنگار : 71282

رییس اتحادیه کارگران قراردادی:

کارگران قادر به خرید مایحتاج ضروری نیستند

کارگران قادر به خرید مایحتاج ضروری نیستند

به اعتقاد رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، دستمزد کارگران با توجه به نوسان‌های نرخ ارز و بازارهای داخلی باید ترمیم شود.

فتح‌اله بیات در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: موضوع ترمیم حقوق و دستمزد کارگران در شرایط کنونی اقتصاد نه تنها عجیب نیست بلکه لازم و ضروری است. چون کارگران قدرت خریدی ندارند که بخواهند سرمایه‌گذاری کلان بکنند یا پس‌اندازهای آنچنانی داشته باشند.تنها حقوق حداقلی می‌گیرند که با آن هم امرار معاش می‌کنند و هم هزینه زندگی و اجاره‌بهای خانه را می‌پردازند.

وی ادامه داد: با توجه به گرانی نرخ ارز که بازارهای داخلی را تحت تاثیر قرار داد، عملا قدرت خرید کارگران که امیدوار بودیم با افزایش ۱۹.۵ درصدی حداقل حقوق ارتقاء یابد، کاهش یافت و لذا برای آنکه دستمزد کارگران کفاف هزینه‌های معیشت آن‌ها را بدهد، لازم است اتفاقی در حقوق و دستمزد کارگران بیفتد.

این مقام مسوول کارگری بیش‌ترین افزایش قیمت‌ها را در اقلام خوراکی و اساسی خانوارهای کارگری دانست و گفت: صرفنظر از افزایش هزینه‌ها در بخش مسکن کارگران قادر به تامین مایحتاج ضروری و مورد نیاز خود نیستند لذا از دولت و کارفرمایان می‌خواهیم در شورای عالی کار با نمایندگان کارگری برای بهبود وضع معیشت و ترمیم دستمزد کارگران مساعدت کنند.

به گفته رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درست است که تحریم‌ها در پیش است و گرانی نرخ ارز بر بسیاری از بازارهای داخلی سایه افکنده اما تولیدکنندگان داخلی هم کالاهای خود را قیمت بیش‌تری به فروش می‌رسانند که از این جهت باید هم تولیدات داخلی را بالا برد هم قدرت خرید کارگران را افزایش داد.

به گزارش ایسنا، شورای عالی کار در اسفندماه سال گذشته حداقل دستمزد کارگران را ۱۹.۵ درصد تعیین کرد. این در حالی بود که شورای عالی کار درباره افزیش بن خواربار یا حق مسکن مصوبه‌ای نداشت. در آغاز سال ۱۳۹۷ بخشنامه مزد در حالی از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد که بسیاری از بازارهای داخلی تحت تاثیر نوسان شدید نرخ ارز قرار گرفتند و کارگران افزایش حدود ۲۰ درصدی حداقل دستمزد را احساس نکردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۵

با درود؛ احتراما مگر ما کارکنان دولت می توانیم خرید مایحتاج ضروری خود را تهیه کنیم ؛ به قولی هر که بام بیش برف اش بیشتر ؛ در هر صورت زندگی برای قشر مستضعف و یا قشر با درامد ثابت مثل کارمندان به غیر از مدیران عزیز و کارگران به غیراز پیمانکاران محترم و کسبه خرد به غیر از تجار مهربان فقط با دلار 4200 تومانی کنونی می شود ماهی 8 میلیون تومان و یا ارزش ریالی پرداختی آن برابر با 8 میلیون تومان پس دسته دسته نکنیم بگوییم کارگران نمی توانند مایحتاج خود را تامین کنند؛ فکر کلی کنید و بعد ... . بدرود

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۳۱ ۱۳:۵۶

در حکومت اسلامی، اولین رکن شفافیت و صداقت در برابر مردم، ایجاب میکند که مسئولان کشور از صدر تا ذیل و افراد درجه یک خانواده هایشان اعلام کنند مخارج ماهانه شان چقدر است و درآمد ماهانه شان چقدر؟ اگر آقایان شعار اسلام و انقلاب و عزت و شرف سر میدهند، بسم الله ... بیایید و لیست مخارج یک ماهه تان را منتشر کنید (با سند و مدرک) بگذارید مردم ببینند و قضاوت کنند. مگر از قدیم نگفته اند : "آنرا که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است؟" پس، ما منتظریم ....