به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، صندوق بینالمللی پول با انتقاد از سیاستهای تجاری دونالد ترامپ اعلام کرد که تهدیدهای کنونی از جانب آمریکا باعث شده است تا ریسک کاهش رشد اقتصاد جهانی به میزان ۰.۵ درصد افزایش یابد.
به گفته صندوق بینالمللی پول هر چند که تمامی کشورهای جهان از این منازعات آسیب خواهند دید اما احتمالا خود آمریکا یکی از قربانیان اصلی این سیاستها خواهد بود چراکه اکثر کشورهای جهان دست به اعمال مالیاتهای بیشتر بر صادرات آمریکایی خواهند زد و این باعث افزایش احتمال نوسان در اقتصاد آمریکا خواهد بود.
ترامپ هفته گذشته با اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات کالاهای دیگری به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار از چین، آتش اختلافات را شعلهورتر کرد. این اقدام در حالی صورت میگیرد که پیشتر نیز آمریکا بر ۳۴ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین تعرفه اعمال کرده بود. همچنین رئیس جمهور آمریکا در سخنان چند روز پیش خود، اتحادیه اروپا را دشمن تجاری این کشور خواند.
مائوریس اوبستفلد- مشاور اقتصادی صندوق بینالمللی پول- با اشاره به روند توسعه اقتصاد جهانی که از دو سال پیش آغاز شده است گفت: کشورها باید به این نکته توجه کنند که منافع مشترکی دارند و همکاریهای چندجانبه و بینالمللی برایشان حیاتی است.
صندوق بینالمللی پول افزوده است: به جز خطرات فوری ناشی از کمتر شدن حجم تجارت جهانی، تداوم سیاستهای کور حمایتگرایانه میتواند باعث کاهش انگیزه سرمایهگذاری، اختلال در زنجیره تامین جهانی، کند شدن افزایش بهرهوری و افزایش بهای کالاهای مصرفی شود.
صندوق، پیشبینی خود از متوسط رشد اقتصادی جهانی برای امسال و سال آینده را بدون تغییر و در سطح ۳.۹ درصد باقی گذاشت. با این حال پیشبینی خود از رشد آمریکا، چین، اتحادیه اروپا، ژاپن و انگلیس را کاهش داد.
صندوق گفته است انتظار دارد کند شدن نرخ رشد اقتصادی چین که در سه ماهه دوم سال به ۶.۶ درصد رسید، ادامه یابد و این در حالی است که اقتصاد آمریکا با مخاطرات بیشتری از جانب امور تجاری روبرو خواهد بود. صندوق رشد امسال اقتصاد آمریکا را ۲.۴ درصد پیشبینی کرده است. اوضاع برای ژاپن از همه بدتر است و این کشور احتمالا با رشد یک درصدی، ضعیفترین نرخ رشد کشورهای عضو گروه ۷ را تجربه خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات