• سه‌شنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۷ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 97042614003
  • خبرنگار : 71591

کدام دولت‌های جهان الکترونیکی‌ شدند؟

کدام دولت‌های جهان الکترونیکی‌ شدند؟

سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود ۱۰ کشور برتر و پیشگام را در عرصه دولت الکترونیکی معرفی کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از وب‌سایت publicadministration.un، دولت الکترونیکی شامل ارائه خدمات شهروندی، اداری و حقوقی دولت و دستگاه‌های اجرایی کشورها به صورت الکترونیکی است و گزارش‌های سالانه‌ای که از سوی سازمان ملل متحد منتشر می‌شود همواره به بررسی بهترین و پیشگام ترین کشورهای جهان از لحاظ حرکت و گذار به سمت و سوی دولت الکترونیکی در سالهای گذشته می‌پردازد. آخرین این گزارش‌های سالانه از برترین کشورها در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشر شده که در زیر به مرور و بررسی این کشورها پرداخته شده است:

۱. انگلستان

۲. استرالیا

۳. کره جنوبی

۴. سنگاپور

۵. فنلاند

۶. سوئد

۷. هلند

۸. نیوزلند

۹. دانمارک

۱۰. فرانسه

در این گزارش آمده است که افزایش قابل ملاحظه‌ای در تعداد کشورهایی که درصدد حرکت به سوی دولت الکترونیکی هستند، به چشم می‌خورد، به گونه‌ای که در سال ۲۰۰۳ میلادی تنها ۳۳ کشور در جهان بودند که نامه‌نگاری‌های اداری در سازمان‌های دولتی و خصوصی را حذف و انتقالات مالی و اداری آنلاین را با آن جایگزین کرده بودند.

این در حالیست که اکنون ۹۰ کشور در جهان هستند که تمامی خدمات خود را به صورت آنلاین و اینترنتی کرده‌اند و سایر پلت‌فرم‌های غیر آنلاین خود را حذف کرده‌اند. همچنین لازم به ذکر است که ۱۴۸ کشور در جهان هستند که حداقل یکی از گزینه‌های پرداخت مالی و تبادلات اداری آن‌ها آنلاین است. 

در گزارش سالانه ۲۰۱۶ میلادی مبنی بر معرفی پیشگام‌ترین دولت‌های الکترونیکی همچنین ذکر شده است که بیشتر کشورهای توسعه یافته و پیشرفته همچون کشورهای اروپایی برای حذف نامه‌نگاری‌های منسوخ شده و کاغذبازی‌های اداری و جایگزینی آن با خدمات آنلاین تلاش بیشتری کرده‌اند.

در هر حال دولت الکترونیکی شامل اطلاعات دیجیتال و سرویس‌‎‌های اقتصادی به هنگامی است که در دسترس شهروندان قرار می‎گیرد و به بیانی دیگر، ترکیبی از فن‌آوری اطلاعات و شبکه اطلاع‌رسانی تار عنکبوتی جهانی به منظور ارائه خدمات محسوب می‎شود.

دولت الکترونیکی از آن دسته مفاهیمی است که با اینکه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جای می‌گیرد اما بر همه دیگر حوزه‌های اقتصادی و سازمانی تاثیرات گسترده و مستقیمی می‌گذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha