به گزارش ایسنا، دکتر مهدی کرباسیان در اختتامیه جشنواره ایدههای ارزشآفرین معدن و صنایع معدنی برگزاری این جشنواره را در راستای همکاری دانشگاه و صنعت عنوان کرد و افزود: یکی از چالشهای ما در کشور، عدم توجه کافی به حوزه پژوهش و تحقیقات است که دلیل آن یک عامل تاریخی دارد که از آن جمله میتوان به اقتصاد نفتی کشور و ارائه یارانه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه از زمانی که نفت در اقتصاد ملی کشور جایگاه اصلی یافت، مشکلات ما آغاز شد، اظهار کرد: در حال حاضر قدرت محرکه اقتصاد کشور بر پایه نفت است و تا زمانی که کشور به این حوزه تکیه دارد، به بخشهای فناوری، نوآوری و ابداع کمتر توجه میشود.
کرباسیان با اشاره به اقدامات برخی از دانشگاهها برای ارتباط با بخشهای صنعتی، خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران یکی از دانشگاههای پیشرو برای ایجاد ارتباط با بخشهای صنعتی است و در تلاش است تا از بودجههای دولتی در جهت انجام فعالیتهای پژوهشی و نوآوری صرف کند و از سوی دیگر نیازهای بخش صنعت کشور را تأمین کند.
رئیس سازمان ایمیدور با اشاره به تمرکز سازمان ایمیدور به امر پژوهش یادآور شد: در کشورهای دنیا بودجه دانشگاهها دولتی نیستند، در صورتی که در کشور ما بودجههای دانشگاه، دولتی است؛ از این رو دانشگاهها کمتر به امر پژوهش توجه میکنند.
وی از ایجاد موسسهای با همکاری دانشگاه تهران خبر داد و گفت: با همکاری دانشگاه تهران، اقدام به تأسیس موسسه یومیدرو کردیم که این کار زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت را فراهم خواهد کرد.
کرباسیان در عین حال با تاکید بر اینکه ما در حوزه فناوری و نوآوری دچار عقبماندگیهای تاریخی هستیم، افزود: کشور چین زمانی که تصمیم گرفت درهای کشور خود را به اقتصاد جهانی باز کند، دو اقدام مهم «جذب سرمایه خارجی با حفظ استقلال ملی» و «پذیرش فناوریهای دنیا» را عملیاتی کرده است، به گونهای که در حال حاضر این کشور بیشترین میزان جذب سرمایه خارجی را دارد.
رئیس سازمان ایمیدور اتصال دانشگاههای کشور چین به دانشگاههای دنیا را از جمله اقدامات این کشور برای جذب فناوریهای روز دنیا دانست و گفت: برای این امر دولت چین با اعطای بورس اقدام به اعزام دانشجویان این کشور به دانشگاههای معتبر دنیا و بازگرداندن آنها کرد و ما باید از این تجربیات دنیا استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما باید از ایدههای نوین ارائه شده در بخشهای صنعتی حمایت کنیم، چرا که در غیر این صورت شاهد سرخوردگی فناوران خواهیم بود، افزود: عدم حمایت از ایدههای نو به این دلیل است که اقتصاد کشور به دست بخش خصوصی نیست، ضمن آنکه بخش خصوصی نیز کمتر به امر پژوهش توجه کرده و بیشتر به دنبال حل مشکلات جاری خود است.
کرباسیان به اقدامات انجام شده در سازمان ایمیدرو برای حرکت به سمت فناوری و نوآوری اشاره کرد و گفت: بر این اساس ما مکلف هستیم که 25 درصد سود این سازمان به امر پژوهش و آموزش اختصاص یابد.
وی با تاکید بر اینکه برای حرکت به سمت نوآوری باید یک اقدام جسورانه انجام شود، اظهار کرد: بر این اساس ما باید بپذیریم که در فناوری و نوآوری دچار عقب ماندگی هستیم و باید بپذیریم که برای رفع این عقبماندگی باید اقدامات وسیعی انجام دهیم که در این راستا به جای ارائه سوبسید باید از محققان حمایت کنیم.
انتهای پیام
نظرات