• شنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97042312388
  • خبرنگار : 71263

عربستان: سهمیه تولید اعضای اوپک دیگر ملاک نیست

عربستان: سهمیه تولید اعضای اوپک دیگر ملاک نیست

وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد کمیته نظارت مشترک وزیران اوپک و غیراوپک دیگر پایبندی کشورها به سهمیه تولید را رصد نمی‌کند و این توافق اکنون بنا را روی سقف تولید جمعی می‌گذارد.

به گزارش ایسنا به نقل از پلاتس، خالد الفالح به سایر اعضای اوپک نوشت: تغییر رویکرد از گزارش‌دهی پایبندی کشورهای مشارکت کننده به سهمیه تولید گروهی، منعکس کننده تصمیم ۲۳ ژوئن وزیران اوپک و غیراوپک برای بازگرداندن سطح پایبندی به توافق کاهش تولید به ۱۰۰ درصد است.

اما ایران که با تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت خود مواجه است، هشدار داده که اگر تولیدکنندگان از سهمیه تولیدشان فراتر رفته و سهم بازار سایرین را بگیرند، به منزله نقض توافق کاهش تولید خواهد بود.

کمیته نظارت مشترک وزیران اوپک و غیراوپک هرگز پایبندی فردی کشورها به توافق کاهش تولید را برملا نکرده اما از آمار برای تحت فشار قرار دادن اعضایی که پایبندی کمتری به سهمیه تولیدشان داشتند، استفاده کرده است.

توافق کاهش تولید از ژانویه سال ۲۰۱۷ به منظور حذف مازاد عرضه و تقویت قیمت‌ها اجرا شد.

اکنون که بازار تا حدودی متعادل شده است، دونالد ترامپ، رییس جمهور عربستان عربستان سعودی را برای افزایش عرضه تحت فشار قرار داده است. اوپک در نشست ۲۳ ژوئن وین با روسیه و ۹ تولیدکننده خارج از این سازمان با افزایش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز موافقت کرد. اما این گروه نحوه تخصیص افزایش تولید میان کشورها را مشخص نکرد.

عربستان سعودی تاکید کرده که کشورهای دارای ظرفیت تولید شناور، افزایش تولید را برعهده خواهند گرفت.

کمیته فنی نمایندگان کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک که از عربستان سعودی، روسیه، کویت، ونزوئلا، الجزایر و عمان متشکل است، قرار است روز چهارشنبه در دبیرخانه اوپک در وین به منظور بررسی وضعیت بازار دیدار کند.

نماینده امارات متحده عربی که سهیل المزروعی، وزیر انرژی آن ریاست دوره ای اوپک در سال ۲۰۱۸ را برعهده دارد و متحد نزدیک فالح است، در این نشست حضور خواهد داشت.

عربستان سعودی از سقف تولید خود فراتر رفته و به اوپک اعلام کرده که ۱۰.۴۹ میلیون بشکه در روز در ژوئن تولید کرده که بالاتر از سهمیه تولید ۱۰.۰۶ میلیون بشکه در روز بوده است.

طبق نظرسنجی پلاتس، اوپک در ژوئن ۳۱.۹۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که همچنان بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز پایین سقف تولید هدف گذاری شده مانده است.

مقامات ایرانی هشدار داده اند که یکپارچگی اوپک در خطر است و بیژن زنگنه، وزیر نفت در نامه ای به تاریخ ۳۰ ژوئن خطاب به مزروعی نوشت: رفتارهای خودسرانه برخی از کشورهای عضو در افزایش تولید، بنیان اوپک را متزلزل می‌کند.

مزروعی در پاسخ به زنگنه نوشت: ارزیابی اینکه گروه اوپک پلاس چگونه به سطح پایبندی ۱۰۰ درصدی بازمی‌گردد، بر عهده کمیته نظارتی مشترک است.

این کمیته قرار است روزهای ۲۲ و ۲۳ سپتامبر در الجزایر دیدار کند و نشست رسمی اوپک نیز قرار است سوم دسامبر در وین برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha