• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97041910183
  • خبرنگار : 71579

العربی الجدید اعلام کرد

طرح اضطراری کویت در صورت بسته شدن تنگه هرمز

طرح اضطراری کویت در صورت بسته شدن تنگه هرمز

برخی منابع دولتی کویتی اعلام کردند که این کشور طرحی اضطراری برای فروش نفت در صورت بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری العربی الجدید چاپ لندن اعلام کرد که برخی منابع دولتی کویتی در گفت‌وگو با این پایگاه گفتند: به دلیل به وجود آمدن تنش‌های سیاسی و امنیتی در رابطه با تنگه هرمز که تنها راه صادرات نفت کویت است و تهدید به بستن آن از سوی ایران، کابینه کویت دیروز (دوشنبه) یک طرح اضطراری برای فروش نفت خود را بررسی کرده است.

این منابع دولتی اعلام کردند که در صورت به وجود آمدن تنش در تنگه هرمز دولت کویت چند اقدام پیشگیرانه انجام خواهد داد، اولین آنها طرح پرچم‌هاست، بدین معنا که در نفتکش‌ها به جای استفاده از پرچم کویت از پرچم آمریکا استفاده می‌کند، کشور کویت در سال 1987 میلادی در زمان جنگ ایران و عراق برای حفظ و حمایت نفتکش‌های خود این کار را انجام داده بود.

طرح دوم یک طرح کوتاه مدت است و آن استفاده از نفتکش‌های غول پیکر برای نگهداری و ذخیره نفت اما طرح سوم استفاده از ذخایر استراتژیک خارجی با همکاری کشورهایی که کویت به آنها نفت صادر می‌کند مانند چین و تسهیل روند انتقال این ذخایر.

منابع کویتی اعلام کردند که این کشور یک طرح طولانی مدت نیز دارد و آن انتقال نفت از طریق لوله‌های نفتی به جای صادرات است که این لوله از بندر فجیره امارات تا دریای عمان می‌رسد.

فجیره تنها ایالت کشور امارات است که در سواحل خلیج‌فارس واقع نشده و در سواحل دریای عمان و در شرق شبه جزیره عربی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز اسامه شاهین، نماینده مجلس کویت در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در رابطه با فروش نفت گفت: بعد از این اظهارات که موضوع بسته شدن تنگه تنگه هرمز مطرح شد٬ نمایندگان مجلس کویت از دولت خواستند تا با طرح برنامه‌ای روشن٬ تدابیر و اقدامات لازم را اتخاذ کند. اظهارات مقامات ایرانی در مورد تهدید بستن تنگه هرمز نگران کننده است و این تهدیدات نشانگر بعد جدیدی از خصومت ایران است. علیرغم این واقعیت که این مورد پیامد منازعه میان آمریکا و ایران است، ولی در اصل تهدیدات به طور مستقیم بر کشورهای خلیج (فارس) و مردم آنها تاثیر می‌گذارد.

عادل الدمیحی، یک نماینده دیگر مجلس کویت نیز اظهار داشت: در واکنش به تهدیدات ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز٬ از مجلس خواستیم تا نشست فوق العاده‌ای را برگزار کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کند. این امر بازتابی بر امنیت ملی کشورهای خلیج خواهد داشت و به طور کلی تهدیدی علیه اقتصاد خلیج (فارس) و به ویژه کویت است. دولت باید آمادگی لازم را در این زمینه داشته باشد.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روز سه شنبه گذشته در سفر به سوئیس در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس با اشاره به سخنان مقام‌های آمریکایی در مورد تلاش برای قطع صادرات نفت ایران هشدار داد: اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. نفت ایران صادر نشود، نفت کل منطقه صادر نمی‌شود. اگر شما می‌توانید، این کار را انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید.

سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه با اشاره به مواضع قاطعانه رئیس‌جمهور برابر شیطنت اخیر آمریکایی‌ها در طراحی تحریم‌های جدید نفتی علیه ایران نسبت به عملی شدن آن در صورت لزوم ابراز امیدواری و بر همراه بودن آحاد مردم و مسئولین نظام در این زمینه تاکید کرد:یقینا، در شرایط محتمل با عملی شدن مواضع اخیر مسئولین اجرایی کشور که در حال پیش گرفتن رویکرد و نگاه انقلابی در صحنه نبرد امروز با دشمن به ویژه آمریکای مکار و جنایتکار هستند ، می‌توان به دشمنان فهماند که استفاده از تنگه هرمز برای همه و یا برای هیچ‌کس چه معنا و مفهومی می‌تواند داشته باشد.

همچنین سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی اسران در پیامی به حسن روحانی گفت: آنچه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد، مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است.

از سوی دیگر بیل اوربن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در واکنش به سخنان رئیس جمهور کشورمان اعلام کرد: برای تضمین باز ماندن راه عبور کشتی‌های تجاری طبق قوانین بین المللی آماده‌ایم.

همچنین خالد بن احمد وزیر خارجه بحرین در واکنش به مواضع اخیر ایران در رابطه با خروج نفت از تنگه هرمز، در صفحه خود در توئیتر طی اظهاراتی مداخله‌جویانه مدعی شد: هر روز که می‌گذرد ایران بیشتر به سمت خودش شلیک می‌کند. ایران به وسیله حوثی‌ها (انصارالله یمن) موشک‌هایش را به سوی مکه، ریاض و شهرهای دیگر شلیک می‌کند و امروز تهدید به بستن تنگه هرمز در برابر کشتیرانی بین‌المللی می‌کند. این در حالی است که ملت ایران خشمگین و گرسنه است و ارز آنها هر روز بیشتر رکود می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۱:۱۸

آفرین بر حاج قاسم مالک اشتر زمان و بر آقای روحانی..اینها فقط زبان زور را میفهمند..خواب راحت را از حاکمان ملعون عرب خلیج فارس بگیرید آنها که با ما سر جنگ دارند

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۷:۲۹

جدا"کویتیها هم ضد جنگ وآدم شدند وفکرشون فقط به منافع خودشون هست تاجنگ

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۰۷:۵۸

بستن تنگه ففط کشورهایی مثل کویت رو وادار میکنه که نفت را از یک راه دیگر مثل لوله کشی یا راه هوایی صادر کنند. امریکا هم بدنبال همین هست. اگر این اتفاق بیفته، بستن یا نبستن تنگه هیچ تاثیری بر روند فروش نفت های کشور های عربی نخواهد داشت و فقط ایران ضرر میکند

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۶:۴۹

سلام آیا تهدید به بستن تنگه هرمز که واردات خودمان نیز از این تنگه میباشد موجب حضور بیشتر آمریکا و غرب در منطقه نخواهد شد.