علیرضا علیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: صنعت برق از جمله صنایع زیرساختی است که گردش چرخهای اقتصادی، توسعه صنعتی و تامین رفاه اجتماعی به استمرار آن متکی است و از طرف دیگر با افزایش قابل توجه مصرف انرژی الکتریکی به خصوص در سالهای اخیر و با وجود کمبودهایی که در تامین منابع لازم به ویژه ذخایر انرژی برقآبی به چشم میخورد.
این مسئول ادامه داد: لزوم تبیین و اجرای راهکارهای بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی بیش از پیش احساس میشود و باتوجه به اینکه مشترکان صنعتی استان زنجان سهم 50 درصدی مصرف انرژی برق استان را به خود اختصاص دادهاند، نقش عمدهای در کنترل پیک بار انرژی برق ایفا میکنند.
وی افزود: ماهیت مصرف برق در بخش صنعت به گونهای است که این بخش میتواند در زمان پیک بار شبکه، حداقل بار و انرژی را استفاده کرده و حداکثر مصرف خود را به زمان غیر پیک بار شبکه منتقل کنند و از طرف دیگر حساسیت مصرفکننده صنعتی نسبت به خاموشیها و قطع برق بیش از سایر مصرفکنندگان است به همین دلیل منطقی است بارهای صنعتی به منطقهای حرکت کنند که حداقل امکان قطع انرژی برق وجود داشته باشد. بر این اساس اعمال سیاستهای مدیریت مصرف در بخش صنعت ضروری به نظر میرسد .
علیزاده با اشاره به بستههای تشویقی و حمایتی وزارت نیرو در طرح کاهش پیک بار تابستان 97، خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل و بخشنامههای وزارت نیرو در طرح کاهش پیک بار تابستان ( در بازه زمانی 15 خرداد تا 15 شهریور ماه) که به سه صورت طرح تعطیلات و تعمیرات سالانه صنایع، طرح ذخیره عملیاتی صنایع و به کارگیری مولدهای اضطراری در ساعات اوج مصرف اجرا خواهد شد تسهیلات و مشوقهای خوبی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم در صورت همکاری و عقد تفاهمنامه از سوی صنایع همکار بتوان تابستان امسال را که مصادف با بحران افزایش مصرف انرژی برق است به سلامت و بدون خاموشی عبور کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، یادآور شد: در حال حاضر تامین برق 21 شهر، 16 بخش و 46 دهستان را برعهده دارد که تا پایان سال گذشته 396 با 645 مگاوات پیک بار و 431 هزار مشترک و تعداد 9410 دستگاه پست هوائی و زمینی با قدرتی معادل 1463 مگاولت آمپر و با 8190 کیلومتر شبکه فشار متوسط هوائی و زمینی و با 5743 کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوائی و زمینی و 890 روستای برقدار فعالیت خود را ادامه میدهد .
انتهای پیام
نظرات