• شنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۷ / ۰۴:۳۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97041508414
  • خبرنگار : 71567

رییس دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد

کیفیت آموزش عالی تحت‌الشعاع رشد کمی در دهه گذشته/ضرورت سازماندهی و تجمیع مراکز دانشگاهی

کیفیت آموزش عالی تحت‌الشعاع رشد کمی در دهه گذشته/ضرورت سازماندهی و تجمیع مراکز دانشگاهی

رییس دانشگاه شهید بهشتی بر ضرورت سازماندهی و تجمیع مراکز دانشگاهی کشور تاکید کرد و گفت: باید در قالب اجرای طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی نقش‌ها و رسالت‌ دانشگاه‌هایی نظیر آزاد،‌ غیرانتفاعی و پیام نور مشخص شود و اعلام کنند که در نهایت به چه هدفی می‌خواهند برسند.

دکتر صدوق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن اعلام این مطلب به راهکارهای اساسی ساماندهی مراکز آموزش عالی در کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه مراکز آموزش عالی کشور در دهه گذشته رشد کمی پیدا کردند و بر این اساس کیفیت آموزش تحت الشعاع قرار گرفت. باید به سمت تجمیع این مراکز حرکت کنیم تا بتوانیم به صورت بهینه از امکانات آموزشی استفاده کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: تجمیع مراکز آموزش عالی در اغلب کشورهای دنیا اتفاق می‌افتد و در سفر اخیر به کشور فرانسه ما شاهد این بودیم که تجمیع دانشگاه‌ها از برنامه‌های اساسی این کشور است. بنابراین نیاز است مراکز آموزشی در ایران نیز تجمیع شوند و بر اساس آن نقش دانشگاه‌هایی نظیر مراکز  غیرانتفاعی،‌ آزاد و پیام نور مشخص شوند و اعلام کنند به چه هدفی قرار است دست یابند.

رییس دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: خوشبختانه امر ساماندهی مراکز آموزش عالی به عنوان یک برنامه جدی در وزارت علوم دنبال می‌شود و در این زمینه نیز از تجربیات دانشگاه‌های بزرگ نیز استفاده می‌شود.

دکتر صدوق به بررسی مهم‌ترین تفاوت‌های دانشگاه‌های ایران و فرانسه پرداخت و افزود: روند حرکت دانشگاه‌های کشورهای اروپایی و همچنین فرانسه در مقایسه با دانشگاه‌های کشور ما بسیار بومی‌تر است و دانشگاه‌های کشور ما بیشتر وام گرفته از دانشگاه‌های اروپایی محسوب می‌شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه ما در دانشگاه‌های داخل هنوز در موضوعاتی مانند ارتباط صنعت و دانشگاه عقب‌تر هستیم؛ اما بحث ارتباط با صنعت برای دانشگاه‌های کشورهای اروپایی امری کاملا روشن و حل شده است، اگرچه آن دانشگاه‌ها نیز با مشکلاتی مواجه هستند، اما ما در بازدیدهایی که از دانشگاه‌های کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، آلمان،‌ روسیه و غیره... داشتیم، مشاهده کردیم که ارتباط مراکز آنها با بخش صنعت و خدمات بسیار نزدیک‌تر و عمیق‌تر است و بخش مهمی از اعتبارات دانشگاه‌های این کشورها از طریق پروژه‌های ناشی از صنعت تامین می‌شود و بودجه‌های حمایتی از طرف دولت به نسبت بسیار کمتر است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی همچنین خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های کشور ما در گام‌های مهمی که هنوز در آن ضعف دارند،‌ باید قدم‌های جدی بردارند که یکی از این گام‌ها ارتباط صنعت و دانشگاه است و معتقد هستم اگر این امر مورد توجه قرار گیرد، در آینده چشم‌انداز خوبی برای آموزش عالی ترسیم خواهد شد، ضمن اینکه باید از تجربیات این کشورها نیز در حوزه‌های آموزش عالی استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha