• دوشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97041106043
  • خبرنگار : 71467

مسافران سرگردان شایعات ارزی شدند

مسافران سرگردان شایعات ارزی شدند

با وجود شایعاتی که در رابطه با حذف ارز مسافرتی در آینده‌ای نزدیک منتشر و موجب نگرانی‌هایی در بین مسافران شده است، تاکنون هیچ مرجع رسمی این خبر را تایید نکرده و مسئولان آن را فضاسازی عده‌ای برای سوء استفاده از شرایط موجود اعلام کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، پرداخت حدود ۱۰۰۰ یورو به مسافران با نرخ رسمی که برای کشورهای هم‌مرز و مشترک‌المنافع تا ۵۰۰ یورو تعیین شده، موضوعی است که در سیاست جدید ارزی دولت از ۲۱ فروردین ماه سال جاری به مرحله اجرا درآمده است. بر این اساس مسافران می‌توانند ویزا و بلیت و سایر مدارک این میزان ارز را با نرخ دولتی که برای دلار ۴۲۰۰ تومان و یورو تا ۵۰۰۰ تومان است، دریافت کنند. در حالی اختلاف قیمت این ارز با بازار آزاد(دلار حدود ۸۴۰۰ و یورو حدود ۹۶۰۰ تومان) موجب ایجاد رانت و حواشی شده است، ‌که اخیرا شایعاتی در فضای مجازی و با منابع نامشخص مطرح می‌شود، مبنی بر اینکه قرار است ارز مسافرتی تا پایان تیرماه به طور کامل حذف شود.

این در حالی است که اخیرا هم خبری منتشر شد مبنی بر اینکه آژانس های مسافرتی اعلام کرده‌اند بانک مرکزی طی نامه‌ای موضوع حذف ارز مسافرتی را به آنها اعلام کرده و قرار است که پرداخت نهایتا تا پایان تیرماه انجام شود. اما پیگیری موضوع از بانک مرکزی از این حکایت دارد که فعلا برنامه‌ای برای حذف ارز مسافرتی نیست و ساز و کاری برای آن تعریف نشده و روال ادامه دارد. در سوی دیگر گفت‌وگوی ایسنا با رئیس انجمن آژانس‌های گردشگری با تکذیب دریافت چنین نامه‌ای از سوی بانک مرکزی همراه شده است. آن طور که رفیعی، توضیح داد این خبرها عمدتا فضاسازی بوده و شایعه است و تاکنون هیچ مذاکره‌ای در این رابطه با آژانس‌های مسافرتی نشده است.

به گفته وی نه تنها آژانس‌ها نامه‌ای از بانک مرکزی در مورد حذف ارز مسافرتی دریافت نکرده‌اند بلکه باید یادآور شد که در مدت اخیر هیچ مشورتی هم با آنها در مورد چنین تصمیم مهمی نشده است.

گرچه شواهد از این حکایت دارد که فعلا تصمیم قطعی برای حذف ارز مسافرتی وجود ندارد، اما در هر حال خروج بخش قابل توجهی ارز توسط مسافران در سال موجب شد تا دولت در سیاست جدید ارزی خود در این مورد بازنگری کرده و آن را محدود کند. کارشناسان معتقدند با توجه به حجم ارز خروجی از کشور توسط مسافران، باید تامین ارز مسافران نیزبه بورس وارد شده و در جریان معاملات ارز صادراتی که در بورس قرار است انجام شود، آنها نیز در همین گروه ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha