به گزارش ایسنا، در کنفرانس ویژهای که در لاهه برگزار شد، انگلیس و آمریکا با همراهی برخی کشورها از تشکیل سازوکار انتساب کاربرد سلاح های شیمیایی در چارچوب سازمان منع سلاحهای شیمیایی حمایت و پس از پشتیبانی مجموعه غرب از آن، کشورهای غربی در جهت جذب آرای سایر کشورها عمل کردند.
در مقابل، کشورهای روسیه، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عربی سوریه، چین، قزاقستان، هند، سودان و برخی کشورهای مستقل ضمن مخالفت با این طرح، تلاش کردند روشنگریهای لازم در مورد اهداف غرب از ارائه این طرح را انجام دهند.
علیرضا جهانگیری، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاحهای شیمیایی طی سخنانی در واکنش به طرح پیشنهادی انگلیس تصریح کرد: غرب با سیاسی نمودن وظایف سازمان منع سلاحهای شیمیایی زمینه انحراف در این سازمان را فراهم میکند.
وی افزود: این سازوکار، سازمان منع سلاحهای شیمیایی را از وظایف محوله منحرف نموده و فضای همکاری بین کشورهای عضو را سیاسی میکند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان اضافه کرد: متأسفانه کشورهای بانی ایجاد سازو کار، موضوع انتساب کاربرد سلاحهای شیمیایی را در روند تهیه این پیشنهاد با اکثریت کشورهای عضو سازمان رایزنی نکرده و به پنج مورد درخواست اصلاحیه به طرح پیشنهادی خود پاسخ منفی دادند.
جهانگیری تأکید کرد: تبعات اجرایی این سازو کار به نحوی است که مستلزم اصلاح کنوانسیون سلاحهای شیمیایی است و متأسفانه این کنفرانس با تصویب این سازوکار سازمان منع سلاحهای شیمیایی را در معرض خطر جدی قرار داد.
انتهای پیام
نظرات