یک کارشناس حوزه دریا در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت و نقش موثر دریانوردان در زندگی مردم گفت: پیشنهاد میشود نهادها و ارگانهای دریایی نظیر سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی باپیگیری با ثبت 24 دیماه که مصادف با سانحه کشتی سانچی بود که باعث توجه عموم مردم به اهمیت دریانوردان شد، به عنوان روز ملی دریانوردان در تقویم ثبت شود.
محمد محمدی با اشاره به حادثه سانچی عنوان کرد: جدای از اینکه شاید دیر به مسئلهی سانچی توجه شد که اگر نگاهها و توجه مسئولین ردهبالا و سیاستمداران ما زودتر به آن جلب میشد شاید اتفاقات دیگری روی میداد؛ «سانچی» چند روز قبل و چند روز بعد از غرق شدن کانون توجه عموم مردم بود، به طوری که در آن روزها شاید ایرانیان کشتیشناسترین مردم جهان بودند.
وی اضافه کرد: اما قبل از «سانچی»، موضوعات و مسائل دیگری نیز مانند پلاسکو، گورخوابها، کولبرها و یا خود «سانچی» تا مدتی موضوع داغ بودند اما پس از مدتی فراموش شدند.
یک کارشناس حوزه دریا اظهار کرد: کسی اکنون می داند چند روز از حادثه ی سانچی گذشته است؟! در آن روزها مردم "سانچیشناس″، "کشتیشناس" و "دریادوست" شده بودند. آیا اکنون هم مردم عزیز کشورمان اهمیت دریانوردان این سرزمین را مانند آن روزها به یاد دارند؟
محمدی با انتقاد از عدم توجه به اهمیت دریانوردان خاطرنشان کرد: دریانوردانی که فداکاری آنها در زمان دفاع مقدس و جنگ نفتکشها، شاید آنچنان که شایسته بود به چشم نیامد و نیامدهاست. دریانوردانی که جان در دست برای چرخیدن چرخ اقتصاد این کشور در آن دوران از هیچ کوششی برای خدمت به کشور دریغ نکردند که البته اکنون نیز چنین است. دریانوردانی که در روزهای و سالهای تحریم با وجود تمامی مشکلات پیشآمدهی بینالمللی دست از خدمت به این کشور و مردمانش نکشیدند. دریانوردانی که فداکاری و خدمت آنها اگر نگوییم برابر با پرسنل ناوچه همیشه قهرمان پیکان هست حداقل کمتر نیست. دریانوردانی که اکنون هم با تحمل دوری از خانواده و مصایب و مشکلات دیگر در حال خدمت به کشور با رفتن به نقاط مختلف جهان هستند. آیا ثبت یک روز ملی در تقویم جهت ثبت یاد و خاطره شهدای سانچی و اهمیت و اهتمام به دریانوردان عزیزمان کمترین تقدیر و احترامی نیست که میتوانیم برای زحمات و تلاشهای آنها قایل شویم؟!
وی بیان کرد: قطعا ثبت یک روز ملی در تقویم با عنوان روز ملی دریانوردان در جهت ثبت یاد شهدای سانچی و تکریم دریانوردان و نیز ترویج فرهنگ دریایی بسیار موثر است و باعث میشود که هر ساله مجدد یادآور شهدای سانچی و اهمیت دریانوردان باشد.
این فعال دانشجوی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی متولی اصلی دریا و فرهنگ دریایی در کشور است ابراز کرد: هر ساله همزمان با روز جهانی دریانوردان(4 تیرماه)، سازمان بنادر و دریانوردی این مراسم را گرامی میدارد که گرچه قابل تقدیر است اما این مناسبت به نوعی سازمانی محسوب شده و به نوعی در ضمیمه تقویم میآید. این در حالیست که ثبت یک روز «ملی» در تقویم به نام دریانوردان سبب میشود که دریا و دریانوردان به کانون توجه عموم مردم و رسانههای سمعی، بصری بدل شوند.
محمدی با اشاره به روند ثبت روز در تقویم بیان کرد: ثبت روز در تقویم در ابتدا توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب و پس از تایید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ثبت میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس مادهی ۳ مصوبه ۶۴۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت یک روز در تقویم باید «حداقل» دارای یکی از ویژگیهای برای تمام قشرهای مختلف جامعه مهم و تأثیرگذار بوده و از دیدگاه همه ملت ارزشمند و معتبر باشد، همه مناطق کشور، آن مناسبت را با خود مرتبط بدانند و اهمیت آن منحصر به یک منطقه جغرافیایی خاص نباشد و تقویتکننده حداقل یکی از مؤلفههای هویت ملی ایرانیان باشد.
یک کارشناس حوزه دریا ادامه داد: با نگاهی گذرا به راحتی میتوان دریافت که ثبت روز ملی دریانوردان، دارای هر سه ویژگی بوده در حالی که یک ویژگی برای ثبت این روز کافی است.
محمدی خاطرنشان کرد: حادثهی سانچی نشان داد که مسئلهی دریانوردان چقدر برای مردم و اقشار مختلف آن اهمیت دارد که فضای مجازی خود گواه این مسئله است. در مورد بند "ب" میتوان گفت که اقتصاد، تجارت، واردات و صادرات کشور ما بخش عمدهی آن تحت تاثیر حملونقل دریایی است؛ این یعنی نقش دریانوردان را بر زندگی همهی مردم ایران به وضوح میتوان دید.
وی افزود: در مورد بند "ج" میتوان گفت که در سدههای اخیر ما نسبت به دریا یک غفلت اساسی داشتهایم، این در حالیست که قدیمیترین سند دریانوردی متعلق به ایرانیان است و هویت ایرانی ما با دریا گره خورده است که چه بسا حفر کانال سوئز برای اولین بار را نیز به داریوش بزرگ مرتبط میدانند.
محمدی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی و دیگر سازمان و ارگانهای دریایی مانند شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی با همکاری یکدیگر این پیشنهاد را مطرح و پیگیری کنند گفت: ثبت روز ملی دریانوردان میتواند به طور غیر رسمی هفتهی ملی دریا را دربرداشته باشد و هر روز از این هفته به یکی از حوزههای دریایی مانند گردشگری دریایی، محیط زیست دریایی، مهندسی دریایی، شیلات و ... اختصاص یابد.
یک کارشناس حوزه دریا در پایان اضافه کرد: امیدوارم سازمانهای مرتبط این امر را پیگیری کرده تا بیش از پیش شاهد ترویج فرهنگ دریایی در کشور باشیم، چرا که در کشور ما با وجود 5800 کیلومتر نوار ساحلی و قرا گرفتن در کنار دو آبراه استراتژیک جهان، توجه زیادی به اهمیت دریا و ساحل نشده است.
به گزارش ایسنا، ۱۶ دی ماه 96 کشتی سانچی(سپید) در دریای چین دچار سانحه تصادف شد و پس از ۸ روز غرق آتش بودن؛ در آب سوخت و با پرسنل آن در بستر دریا آرام گرفت.
انتهای پیام
نظرات