به گزارش ایسنا، وحید اشرفی در نشست خبری روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به اقدامات این ستاد در سال 1396 و سه ماهه اول سال جاری، اظهار کرد: در سال گذشته مجموعاً بیش از 32 تن مواد مخدر در استان کشف شد که نسبت به سال 95، 9 درصد افزایش پیدا کرده است. در سه ماهه اول سال جاری نیز حدود 9هزار و 500کیلوگرم انواع موادمخدر در استان کشف شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 22 درصد افزایش داشته است.
دستگیری 21000 معتاد و قاچاقچی
وی ادامه داد: عمده کشفیات ما در سال گذشته و سه ماهه نخست سال جاری به ترتیب میزان تریاک، حشیش، هروئین و شیشه بوده است. بر این اساس در سال 96 بیش از 21هزار قاچاقچی و معتاد دستگیر شدند که برابر با مقدار دستگیریها در سال 95 بود. در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز 5392 نفر دستگیر شدند که نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است.
اشرافی افزود: در سال گذشته حدود 8500 معتادان متجاهر از مناطق آلوده جمعآوری و به مراکز ماده 16 ارجاع داده شدند. در سه ماهه سال جاری نیز 2600 معتاد متجاهر دستگیر شدند که نسبت به سال قبل حدود 70 درصد رشد داشتند.
انهدام 55 باند قاچاق موادمخدر
وی بیان کرد: در سال 96، 55 باند قاچاق موادمخدر منهدم شدند که 17درصد نسبت به سال 95 رشد داشت. همچنین خودروهای توقیفی از این افراد 18درصد رشد داشت.
سرپرست ستادمبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر استان در سال گذشته در حوزه پیشگیری اقدامات بسیار زیادی انجام داده که عمدتاً در حوزه اطلاعرسانی و آموزش عمومی در محیطهای آموزشی، مدارس، دانشگاهها، خانوادهها، محلات و در محیطهای کاری ادارات و کارخانهها بوده که به صورت مستقیم بیش از 366هزار نفر آموزش دیدند.
کاهش شیوع مصرف موادمخدر در استان
وی ادامه داد: مجموع این اقدامات در سال 96 و سه ماهه امسال منجر به این شد که شیوع اعتیاد که در سال 90 حدود 2.8درصد بود به 2.6درصد برسد. این در حالی است که شیوع مصرف موادمخدر در کشور دو برابر شده است. با این وجود ما توانستیم شیوع اعتیاد را کاهش دهیم.
اشرافی تصریح کرد: در حوزه درمان کاهش آسیب و حمایت اجتماعی در سال 96 بیش از 100هزار نفر از معتادان را در 75مرکز ترک اعتیاد ماده15 تحت پوشش درمان غیربستری و دارویی قرار دادیم و حدود 8500 نفر از معتادان متجاهر در مراکز ماده16 پذیرش شدند و بیش از 74مرکز درمانی میانمدت یا کمپ یه مرکز اجتماعی درمانمدار فعالیت داشتند. فعالیتهای کاهش آسیب نیز توسط بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا شد که شامل 16مرکز کنترل آسیب، 20تیم سیار و یک دستگاه خودروی موبایلسنتر در مناطق آلوده، 6سرپناه برای معتادان و سه خانه بینراهی برای معتادان بهبود یافته هستند.
کاهش 17درصدی مرگومیر معتادان
وی تصریح کرد: مجموع این اقدامات که در حوزه کاهش آسیب ارائه شد منجر به کاهش 17درصدی مرگومیر معتادان در سطح استان در سال96 نسبت به سال95 شد.
سرپرست ستاد مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی بیان کرد: همچنین در موضوع گسترش خدمات درمان اعتیاد بیمه اعتیاد را پیگیری کردیم و 78مرکز مشخص شدند که ارائه دهنده خدمات بیمه اعتیاد هستند و 6900 نفر از بیماران نیازمند در سال گذشته از این خدمات استفاده کردند.
وی خاطرنشان کرد: در سه ماهه سال جاری بیش از 2600نفر از معتادان متجاهر دستگیر شده در مراکز ماده 16 پذیرش شدند و 1700 نفر هم موجودی مراکز است.
فعالیت 200 سمن مبارزه با مواد مخدر
اشرافی با بیان این که یکی از سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است، گفت: در این راستا سازمانهای مردمنهاد بازوهای اجرایی ما هستند و ما حدود 200سمن در این عرصه فعالیت میکنند. در بحث آموزش بیش از 380نفر و در بحث اشتغال حدود 4500 نفر در این حوزه خدمت گرفتند. همچنین 7400 نفر از خانوادهها مورد آموزش قرار گرفتند. مشاوره برای بهبودیافتگان و خانواده ها 5600 نفر ارائه خدمات شد.
وی اظهار کرد: مجموع این اقدامات باعث شد در ارزیابی سال 96 ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، استان خراسان رضوی جزو سه استان برتر کشور معرفی شود.
رشد 87 درصدی تولید تریاک در افغانستان
سرپرست ستاد مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی، اظهار کرد: بر اساس گزارش وضعیت تولید مواد مخدر کشور افغانستان در سال 2017 سطح زیرکشت خشخاش در افغانستان به 125هزار هکتار رسیده که نسبت به سال 2016، 63درصد رشد داشته است. همچنین تعداد استانهایی که زیر کشت خشخاش بودند از 21 استان در سال 2016 به 24 استان در سال 2017 رسیده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر میانگین برداشت محصول در هر هکتار هم افزایش یافته و در حالی که در 2016 از هر هکتار 23 کیلوگرم تریاک برداشت میشد این میزان با 15درصد افزایش در سال 2017 به 27 کیلوگرم رسیده است. در مجموع میانگین تخمین میزان تولید تریاک در کشور افغانستان در سال 2017، حدود 9هزار تن برآورد می شود که نسبت به سال 2016، 87درصد رشد داشته است.
ورود یکسوم مواد مخدر افغانستان به کشور
اشرافی تصریح کرد: با توجه به این که یکسوم موادمخدر تولیدی افغانستان به عنوان مصرف یا در مسیر ترانزیت از کشور ما عبور میکند، همه اینها بیانگر این است که ما شاهد افزایش تولید و در نهایت افزایش ورود موادمخدر به کشور خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: اقداماتی که در سالهای گذشته در مرزهای شرقی کشور انجام شد، منجر به افزایش ریسک ورود موادمخدر به کشور شده و قاچاقچیان موادمخدر وادار شدند به سمت مرزهای جنوبی رفته و تلاش کنند از سمت کشور پاکستان و از مرز استان سیستانوبلوچستان وارد کشور شود. با توجه به این که طی 10سال اخیر استحکامات در استان سیستانوبلوچستان هم ایجاد شده، در طی سال گذشته مسیر ورود موادمخدر به سمت دریا رفته و شاهد افزایش کشفیات در استانهای بوشهر، سیستانو بلوچستان و هرمزگان هستیم.
انتهای پیام
نظرات