دکتر حسین حسینی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب، به وضعیت زبان دانشجویان دکتری در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: دانشگاهها برای سنجش سطح زبان دانشجویان دوره دکتری علاوه بر آزمونهای رسمی نظیر تافل، یکسری آزمونهای خاص خود را برگزار میکنند، دانشگاه تهران نیز با بیش از دو دهه برگزاری آزمونهای زبان داخلی، سابقه طولانی در برگزاری این آزمون را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه تصریح کرد: بسیاری از آزمونهای زبان داخلی از نظر محتوایی مشکلی ندارند و تا حدودی استانداردهای لازم را رعایت میکنند و دانشگاه تهران نیز نتایج آزمون زبان برخی از دانشگاههای هم تراز خود را به منظور به رسمیت شناختن آزمونهای داخلی در پذیرش دانشجویان دکتری میپذیرد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکید کرد: نکته قابل تامل در خصوص وضعیت زبان دانشجویان دوره دکتری این است که داشتن نمره قبولی در این آزمون جزء الزامات ورود به دوره دکتری محسوب میشود و در گذشته اینگونه بوده است که دانشگاهها قبل از ورود دانشجویان آزمون زبان را برگزار میکردند و داوطلبان به دو گروه افرادی که نمره قبولی کسب میکردند و افرادی که مشروط میشدند، در دوره دکتری پذیرش میشدند. بر این اساس دانشجویان دکتری حداقلهای لازم برای نمره زبان را کسب میکردند.
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه شرط کسب نمره قبولی در آزمون زبان انگلیسی برای دانشجویان دکتری در دانشگاهها نادیده گرفته میشود، گفت: بر اساس آئیننامه، کسب نمره قبولی زبان جزء شرایط ورود دانشجو به دوره دکتری به شمار میرود. این در حالی است که طی سالهای اخیر این شرط به تعویق افتاده و دانشگاهها به جای سنجش سطح زبان دانشجویان قبل از ورود به دانشگاهها این آزمون را در زمان امتحان جامع برگزار میکنند.
به گفته وی به تعویق افتادن قبولی در نمره زبان دانشجویان دکتری تا آزمون جامع موجب شده است، افرادی وارد این مقطع شوند که حداقلهای آزمون زبان را ندارند و حتی در آزمون جامع نیز نمیتوانند نمره قبولی در زبان کسب کنند و جای تاسف این است که برخی از دانشگاهها نظیر دانشگاه آزاد این شرط را تا پایان آزمون دکتری به تعویق انداختهاند که این نقض غرض محسوب میشود و دانشگاهها به صورت علنی آئیننامه را نادیده میگیرند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران اظهارکرد: دانشجویانی که وارد دوره دکتری میشوند، برای استفاده بهتر از منابع تخصصی باید یکی از زبانهای مطرح خارجی را مسلط باشند و دانشگاه تهران نیز فقط به زبان انگلیسی تاکید ندارد، بلکه زبانهایی نظیر عربی، فرانسه، اسپانیا و غیره... را در این زمینه لحاظ میکند.
دکتر حسینی در پایان تاکید کرد: نقض "کسب نمره قبولی در زبان شرط ورود به دوره دکتری" از زمانی که این آزمون به صورت متمرکز توسط سازمان سنجش برگزار میشود، بیشتر شده است و در دورهای که خود دانشگاهها آزمون دکتری را برگزار کردهاند، بیشتر به این شرط پایبند بودهاند.
انتهای پیام
نظرات