• پنجشنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 97032411296
  • خبرنگار : 71541

جویشگرهای بومی در مدارس حضور می‌یابند

جویشگرهای بومی در مدارس حضور می‌یابند

با توجه به لزوم فراهم کردن فضای مناسب برای کودکان در اینترنت، روش‌های پالایش‌شده از اهمیت زیادی برخوردارند؛ راهی که استفاده از جویشگرهای بومی به دلیل آفت‌های کمتر و با هدف نمایش نتایج عاری از آلودگی، می‌تواند به آن کمک کند.

به گزارش ایسنا، اگرچه شاید جویشگرهای بومی ایرانی هنوز فاصله زیادی با جویشگرهای بین­‌المللی نظیر گوگل و جویشگر سایر کشورها داشته باشند، اما استفاده از جویشگر بومی در یک نگاه درازمدت، تأثیر زیادی در رونق فضای کسب‌وکار IT داشته و فرصت‏‌های شغلی فراوانی ایجاد خواهد کرد. از طرفی فراهم کردن فضایی مناسب برای کودکان هم از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌توان جویشگرهای بومی پالایش‌شده و ایمن را برای این کار اختصاص داد.

گوگل نیز برای جست‌وجویی که به کودکان اختصاص دارد، موتوی جست‌وجوی جداگانه‌ای به نام کیدرکس را اختصاص داده است. وب‌سایت www.KidRex.org در واقع موتور جست‌وجوی سرگرم‌کننده و امن سفارشی توسط گوگل برای کودکان است. این موتور جست‌وجو از شیوه‌های جست‌وجوی اخلاقی و امن استفاده می‌کند و سعی در نمایش حتی‌المقدور تمام نتایج به شکلی فاقد مطالب نامناسب برای کودک می‌کند.

کیدرکس دارای یک پایگاه داده ویژه، حاوی وب‌سایت‌های نامناسب و کلمات کلیدی هرزه است که به نمایش نتایج تمیز و عاری از آلودگی بیشتر کمک می‌کند. این موتور جست‌وجو با بهره‌گیری از جست‌وجوی امن گوگل، سایت‌هایی را که حاوی محتوای جنسی باشند، پیدا کرده و آن‌ها را از نتایج جست‌وجوی کودکان حذف می‌کند. کیدرکس به پدر و مادرها توصیه می‌کند، موتور جست‌وجوی پیش‌فرض را برروی تبلت‌ها و کامپیوترهای کودکان خود از گوگل به کیدرکس تغییر دهند.

اگرچه کیدرکس یک راه کاملا مطمئن برای جلوگیری کودکان از دسترسی به سایت‌های مخرب نیست، اما راه‌کار خوبی برای فراهم کردن فضای مناسب برای کودکان به نظر می‌رسد. همان‌طور که ظاهرا مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم تصمیم‌ گرفته‌اند، استفاده از جویشگرهای بومی را در مدارس ترویج کنند.

فاز اول؛ آغاز استفاده از جویشگرهای بومی در مدارس

البته در حالی که اخباری مبنی بر الزام دستگاه‌های دولتی به استفاده از جویشگرهای بومی ذکر شده بود، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این باره با بیان اینکه الزام دستگاه‌های دولتی به استفاده از موتور جست‌وجوی بومی انعکاس صحیحی نداشته است، اظهار کرد: ما توصیه کردیم در زیست‌بوم کودکان به دلیل کمتر بودن آفت‌های موتورهای جست‌وجوی داخلی، از این موتورها استفاده شود.

در این زمینه همچنین رسول سراییان - رئیس سازمان فناوری اطلاعات- در گفت‌وگو با ایسنا، جویشگر را یکی از سرویس‌های پایه شبکه ملی اطلاعات دانست و گفت: بر اساس سیاستی که در وزارتخانه صورت گرفته و تدوین شده، در گام اول قرار است استفاده از جویشگرها را در حوزه کودکان و مدارس شروع کنیم تا به مرور به گام‌های بعدی برسیم.

وی با بیان اینکه در مرحله اول قرار نیست در دستگاه‌های دولتی استفاده از جویشگرهای بومی اجباری شود، افزود: باید ابتدا زیرساخت مدارس و مکانیزمی که به شبکه‌های جست‌وجوگر وصل می‌شوند را بررسی کنیم. فاز بعدی هم بستگی به میزان توانمندی جویشگرها دارد که تا چه اندازه ارتقاء پیدا کنند و چه اندازه بتوانند خدماتی را که مورد نیاز است ارائه دهند که متناسب با آن باید توسعه پیدا کنند.

در هر حال موتورهای جست‌وجوی بومی سهم زیادی در اقتصاد IT یک کشور دارند و جویشگرهای ایرانی هم اهمیت خود را از این جهت نشان می‌دهند. از ضرورت‌ها و اهداف کلان جویشگرهای بومی می‌توان به توسعه خدمات متنوع مطابق با نیازهای بومی، افزایش درآمد ملی، ترویج و گسترش فرهنگ ایرانی-اسلامی، توسعه زیرساخت‌های تولید و ارائه خدمات و محتوای بومی،حفاظت از اطلاعات و ارتقای امنیت ملی در فضای مجازی و آگاهی از ذائقه کاربران ایرانی برای ارتقای خدمات اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha