• سه‌شنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97032210440
  • خبرنگار : 71467

عامل گرانی سکه شناسایی شد!

عامل گرانی سکه شناسایی شد!

در حالی هر قطعه سکه تمام بهار آزادی حدود دو هفته گذشته با افزایش حدود ۴۰۰ هزار تومانی از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گذشت که رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید این گرانی بیشتر جنبه روانی دارد.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته همزمان با نوسان قیمت دلار در بازار آزاد قیمت سکه نیز با افزایش همراه شد، به طوری که اکنون تا بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شود. این افزایش قیمت در حالی در تاریخ بازار ارز و سکه عجیب بوده و در حال ثبت رکوردهای جدید است که طی مدت اخیر مسئولان بانک مرکزی به عنوان کنترل‌کنندگان بازار ارز و سکه هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نداشتند.

اما رئیس کل بانک مرکزی امروز(سه‌شنبه) در واکنشی به چرایی جریان بازار سکه اعلام کرده که عامل اتفاقات اخیر در بازار روانی بوده و این در حالی است که بانک مرکزی مشکلی در عرضه و تقاضا ندارد و منابع ارزی هم در وضعیت مطلوبی قرار دارد. سیف ابراز امیدواری کرده با توجه به این‌که شرایط موجود بازار تحت تاثیر عوامل روانی قرار دارد، به تدریج برطرف خواهد شد.

 رئیس کل بانک مرکزی توضیحات دیگری عنوان کرده و گفته که شرایط بین‌المللی، مسائل روانی و بزرگنمایی برخی مسائل که ریشه واقعی ندارند توانسته چنین اثری در بازار ایجاد کند که محدود به طلا نیست و  برای کالاهای دیگر نیز ایجاد شده است. وی البته به اینکه بانک مرکزی برای کنترل بازار چه برنامه‌ای دارد اشاره‌ای نداشته است.

این در حالی است که تحلیلگران بازار دلایل متفاوتی برای گرانی سکه اعلام می‌کنند که عمده آن به گرانی دلار در بازار آزاد بر می‌گردد.

نوسان بازار سکه از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد و قیمت هر قطعه از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا نرخ‌های فعلی پیش رفته است. در آذرماه سال قبل بود که برای کنترل بازار حراج سکه در دستور کار قرار گرفت و تا فروردین‌ماه امسال ادامه داشت. همچنین از اواخر بهمن‌ماه طرح پیش فروش سکه در بانک ملی و با دستور بانک مرکزی آغاز شد تا فروردین‌ماه ادامه پیدا کرد و در مقطعی برای شش ماهه و یک ساله خواهد بود که در ادامه به دوره‌های یک ماهه، سه‌ماهه، ۹ ماهه، ۱۸ ماهه و ۲۴ ماهه به آن اضافه شد. نرخ ها در سر رسیدهای تحویل  از این قرار بود که سکه تحویل یک ماهه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، نه ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، یک ساله یک میلیون و۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و ۲۴ ماهه یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان.

در مجموع در طرح پیش فروش حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه و در حراج سکه ۵۰۰ هزار قطعه سکه فروش رفت که باید به تدریج وارد بازار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۶:۵۳

مگر نبض بازار سکه(شامل معاملات آنلاین گواهی سپرده سکه طلا و معاملات آنلاین قراردادهای آتی سکه) در دست بازارگردانان بزرگ (وابسته به بانکهایی مثل پارسیان و سامان ..) و صندوقهای سرمایه گذاری طلا نیست ؟! مگر آقایان کلی تبلیغات و سروصدا نکردند که هدف از ایجاد این ابزارهای معاملاتی (بخصوص بازار مشتقه) کنترل نوسانات و جلوگیری از هیجانات کاذب و مهار حباب در بازار نقدیم میباشد؟ پس چرا اکنون سکوت کرده اند و نمیفرمایند که آنهمه برنامه ریزی و تدبیر بازارگردانان و سیاستگذاران این بازار، چه نتیجه ای داشته است؟ خواهش میکنم از خبرگزاری خوب ایسنا که مصاحبه یا گزارش تحلیلی مفصلی در این خصوص تهیه و به اطلاع مردم شریف ایران برسانند.

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۲۱:۴۵

اول حباب بود! حالا روانی شد؟؟!!!...احتمالا بعدشم بخاطر ریز گردهاست!

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۰۰:۲۳

حرف دیگه ای بلد نیستن بزنن. چندین ماهه همینا رو میشنویم. هر وقت حرف جدیدی داشتند گوش میکنیم !