• سه‌شنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97032210033
  • خبرنگار : 71448

کرباسیان خبر داد

ارز ۴۲۰۰ تومانی هزینه تولید را کاهش می‌دهد

ارز ۴۲۰۰ تومانی هزینه تولید را کاهش می‌دهد

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد که با توجه به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به مواد اولیه تولید باید شاهد کاهش قیمت باشیم.

به گزارش ایسنا، مسعود کرباسیان در حاشیه مراسم آغاز بهره‌برداری از شش سامانه و خدمات الکترونیکی که صبح امروز در محل وزارت اقتصاد برگزار شد درباره نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر و تأثیر آن بر قیمت تمام‌شده بخش تولید، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به مواد اولیه بخش تولید اختصاص پیدا کرده و واردات مواد اولیه به کشور به صورت مداوم رصد و کنترل می‌شود، بنابراین نباید با افزایش قیمت روبه‌رو باشیم.

وی با بیان اینکه گاهی انعکاس افزایش قیمت‌ها بیشتر از کاهش قیمت کالاها است، اظهارکرد: در ماه‌های گذشته با افزایش نرخ ارز مواد اولیه و کالاها با قیمت بالاتری به ایران وارد می‌شدند، بنابراین اکنون که ارز با قیمت پایین‌تری به آن‌ها اختصاص می‌یابد، طبیعتا باید کاهش قیمت داشته باشیم، ما باید آرامش بیشتری به مردم در این زمینه بدهیم و دولت نیز وظیفه خود را انجام می‌دهد.

کرباسیان همچنین از ارائه اظهارنامه‌های مودیان مالیاتی به صورت الکترونیکی در سال جاری خبر داد و گفت: اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم جهش خوبی در زمینه نظام مالیاتی داشته باشیم و براساس برآورد ما، بیش از ۹۰ درصد طرح جامع مالیاتی امسال محقق خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سؤالی درخصوص ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیات مبنی بر وظیفه دولت برای ایجاد پایگاه اطلاعات مالی و پولی از فعالان اقتصادی و به ویژه حساب‌های بانکی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۸۰ درصد نظام بانکی اطلاعات را داده‌اند و تنها برخی از مؤسسات پولی هنوز اقدام نکرده‌اند که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و از مکانیزم‌های نظارتی و کنترلی حتماً دنبال می‌کنیم تا سامانه به طور کامل کار خود را اجرایی کند.

کرباسیان تاکید کرد: این ۲۰ درصد بانک‌ها و مؤسسات پولی قطعا مراودات و ارتباط با دولت دارند و ما باید پای کار باشیم و پیگیری کنیم تا آن‌ها نیز اطلاعات خود را بدهند.

وی با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی را به منظور شفافیت و ساده‌سازی پرداخت مالیات، پیگیری می‌کنیم گفت: شاید برخی امور سهم زیادی در درآمدهای مالیاتی نداشته باشند، اما با ارباب رجوع در ارتباط هستند. سازمان مالیاتی و به ویژه وزارت ارتباطات سهم مهمی در همکاری‌ها دارند که یکی از موارد به طرح جامع مالیاتی بازمی‌گردد.

کرباسیان با بیان اینکه موضوع نقل و انتقال ملک برون‌سپاری خواهد شد، گفت: عوارض ساختمان توسط شهرداری اخذ می‌شود و هر سال بر اساس منطقه‌بندی عوارض از سوی شهرداری تعیین می‌شود؛ اینکه یک نفر بخواهد مالیات آن را بپردازد، از دفاتر اسناد رسمی نامه دریافت می‌کند تا بدهی مالیاتی آن مشخص شود و پس از آن برای انتقال سند، مفاصا حساب مالیاتی باید دریافت کنیم.

وی اضافه کرد: این موضوعات از سوی وزارت ارتباطات پیگیری شد تا نقل و انتقال املاک در محضرخانه‌ها و دفاتر رسمی انجام شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره زمان اجرایی شدن این طرح نیز، گفت: طبق صورت‌جلسه‌ای که تنظیم شده قرار است ۱۵ روزه این کار اجرایی شود، شاید در اول کار به لحاظ اینکه رویه در حال تغییر است با مشکلاتی روبه‌رو باشیم، اما روند آن بهبود خواهد یافت.

کرباسیان همچنین در این مراسم با بیان این‌که هدف از راه‌اندازی این سامانه‌ها ایجاد شفافیت و قرارگرفتن مردم در جریان امور است، گفت: در ابتدا از تمامی دستگاه‌های تابع وزارت اقتصاد که در زمینه‌ی الکترونیکی شدن فعالیت‌های خوبی داشته تشکر می‌کنم و در پایان ماه جاری نیز دو ایکس ری پرسرعت ساخت داخل در گمرک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به سامانه ارتباط مردمی وزارت اقتصاد به عنوان اولین سامانه، اظهار کرد: این سامانه توسط دفتر بازرسی و فاوا وزارتخانه طراحی شده و مردم می‌توانند از این طریق نظرات، شکایات و درخواست‌های خود را به صورت الکترونیکی ارسال کنند که ظرف ۱۰ روز این موارد باید پاسخ داده شود و پس از آن ما راستی‌آزمایی می‌کنیم که آیا این پاسخ‌ها داده شده یا خیر.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که سامانه دوم سامانه درخواست وجه الکترونیکی خزانه است، گفت: از طریق این سامانه بالغ بر ۶۰ هزار دسته چک جمع خواهد شد و کسی لازم نیست برای گرفتن پول از خزانه به تهران مراجعه کند.

کرباسیان ادامه داد: علاوه بر آن این‌که چه دستگاهی و به چه میزان از این سامانه استفاده کرده‌اند نیز می‌توان به صورت لحظه‌ای مشاهده کرد و میزان برداشت از خزانه هم مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به سومین طرح از شش سامانه رونمایی شده، تصریح کرد: طرح سوم در ارتباط با بهبود مستمر فضای کسب‌وکار و حذف موانع در جهت فعال‌سازی و پیشرفت فعالیت‌های اقتصادی است که در مجموع شامل چهار سامانه می‌شود که دو سامانه دادور و یاور امروز رونمایی شده و دو مورد آن نیز به زودی به بهره برداری می‌رسند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که از طریق سامانه دادور صدور مجوز برای فعالیت‌های اقتصادی کنترل می‌شود، ادامه داد: در همین راستا دستگاه‌هایی که باید مجوز برای فعالیت بدهند مشخص شده و مجوزهای غیرضرور نیز شناسایی می‌شوند که تاکنون حدود ۶۰۰ مجوز غیرضرور حذف شده است.

به گفته کرباسیان چهارمین سامانه، سامانه دادخواهی مالیاتی موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌هاست که پیش از این، این کار به صورت دستی و فقط در تهران انجام می‌شد و از طریق این سامانه درخواست‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

وی از سامانه تبادل الکترونیکی اسناد و مکاتبات وزارت اقتصاد به عنوان پنجمین سامانه طراحی شده نام برد و گفت: ما سعی می‌کنیم به طبیعت کمک کنیم و با حذف کاغذ علاوه بر استفاده کمتر از کاغذ، شفافیت و پیگیری فعالیت اقتصادی را بیشتر کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که از طریق سامانه ویدئو کنفرانس وزارت اقتصاد یک ارتباط جمعی بین تمامی همکاران این وزارتخانه در کشور انجام می‌شود، گفت: به این ترتیب هماهنگی از طریق این سامانه انجام شده و نیاز نیست که همکاران ما حتما برای کارهای خود به تهران مراجعه کنند.

به گفته کرباسیان در کنار این شش سامانه طرح اجرایی شدن نظام فنی و اجرایی مناطق آزاد کشور نیز با حضور مسئولان مربوطه رونمایی می‌شود که هدف آن شفافیت در اجرای پروژه‌های عمرانی مناطق آزاد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۱:۱۵

سلام وقت بخیر چک یکی از مشکلات جدی فضای کسب و کار و دوران روکودی اقتصاد است. نکات ذیل برای درک اهمیت موضوع را بیان کردم: یکی از نیازهای امروز در مبادلات تجاری، خرید نسیه و مدت‏ دار است. در کشور ما چک تنها ابزار سهل الوصول معامله مدت دار است. ابعاد موضوع: • طبق آخرین گزارش اقتصادی و ترازنامه مالی بانک مرکزی، 42درصد حجم منابع مالی کشور با چک جابه جا می‌شوند. • میانگین حجم چک های صادر شده بیش از 2 برابر تولید ناخالص داخلی است. • در سال گذشته بیش از 17 میلیون برگه چک با رقمی معادل 140 هزار میلیارد تومان برگشت خورده است. آمار بدون درنظر گرفته است چک های برگشتی درون بانکی است. • در سال گذشته بیشتر از 140 هزار میلیارد تومان چک در سیستم بانکی برگشت خورده است. • دومین رتبه ورودی پرونده های حقوقی قوه قضاییه موضوع چک است. • "چک برگشتی مشتریان و همکاران"طبق گزارش پایش موانع کسب و کار در پاییز 95 توسط مرکز پژوهش ها، پنجمین مانع جدی فضای کسب و کار از نظر بنگاه های اقتصادی بوده است . • کمتر از 4 درصدد از چک های برگشتی در سال 94 به دادگاه ها مراجعه کرده اند. • گذشته طبق آمار سال گذشته 75 درصد زندانیان جرائم غیرعمد به‌دلیل ناتوانی در پرداخت تعهدات چک روانه حبس شده اند. • قریب به یک تا دو سال طول می کشد که پرونده حقوقی چک به رای در دادگاه منجر شود.

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۵:۴۹

از این دلار 4200 تومانی کجا دارن ما هم بریم بگیریم؟؟ جوک های قشگنی میگن مسئولین در خواب ما

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۲۰:۰۳

برادر عزیز با دلار 3700 تومانی تولیدکنندگان مشکل داشتند که شماها 500 تومان گرانترش کردید . نکنه نسبت به دلار 7000 تومانی بازار میسنجی .