به گزارش ایسنا به نقل از پایگاهاطلاع رسانی نیویوروپ، کمیسیون اروپا با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که مقرارت مسدود کننده و وام خارجی بانک سرمایه گذاری اروپا را به روزرسانی کرده است. این اقدام پس از نشست سران اتحادیه اروپا در صوفیه و به علاوه اطلاعیه کمیسیون اروپا در روز ۱۸ ماه مه برای اجرای این مقرارت انجام شده است .
در این بیانیه آمده است: این اقدامات به معنی محافظت از منافع شرکتهای اروپا که در ایران سرمایه گذاری میکنند اتخاذ شده است و نشان دهنده تعهد اتحادیه اروپا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
همچنین در بیانیه کمیسیون اروپا آمده است: با بهروزرسانی مقرارت مسدود کننده، تحریمهای فرامرزی آمریکا که قرار است علیه ایران اعمال شود شامل این مقررات میشود. همچنین به روزرسانی مجوز وام خارجی بانک سرمایه گذاری اروپا به ایران اجازه فعالیتهای سرمایه گذاری از طریق این بانک را می دهد.
کمیسیون اروپا در ادامه بیانیه خود تصریح کرده است: این اقدامات به معنی این نیست که بانک سرمایه گذاری اروپا ملزم به حمایت از پروژهها در ایران است و کماکان هیات مدیره بانک است که باید درباره انجام فعالیتهای مالی مطابق با قوانین و رویههای مربوطه تصمیم گیری کند.
از زمان اجرای برجام در ژانویه ۲۰۱۶ ایران تلاش کرده است سرمایه گذاری خارجی را برای کمک به افزایش تولید نفت خود به بالاتر از چهار میلیون بشکه در روز از طریق ارتقای زیرساختهایش در این زمینه و کمک به تامین مالی پروژههای جدید درحوزه نفت و گاز جلب کند. ایران از دومین ذخایر گاز طبیعی در دنیا برخوردار است و چهارمین دارنده منابع نفت خام در جهان به شمار می رود.
این کمیسیون همچنین در بیانیه خود خاطر نشان کرد: پارلمان و شورای اروپا با به روزرسانی مقررات مسدود کننده در ششم ژوئن دو ماه فرصت دارند تا با این اقدامات پیش از اجرایی شدنشان مخالفت کنند. اگر هیچ مخالفتی انجام نشود این مقررات به روزرسانی شده در بدترین حالت از ابتدای ماه اوت همزمان با اولین سری از تجدید تحریمهای آمریکا علیه تهران اجرایی خواهند شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا به طور کامل متعهد به ادامه اجرای کامل و موثر برجام تا زمانی که ایران به تعهداتش پایبند باشد است. اتحادیه اروپا به طور همزمان متعهد به حفظ همکاری با آمریکاست که کماکان یک شریک و متحد به شمار میآید.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا روز هشتم ماه مه با اعلام خروج این کشور از برجام گفت که تحریم ها علیه ایران را باز میگرداند. این اقدام با مخالفت دیگر طرفهای توافق شامل فرانسه، انگلیس و آلمان و به علاوه روسیه و چین مواجه شد. این کشورها تاکید کرده اند که با وجود خروج واشنتگن از برجام به توافق پایبند خواهند ماند.
رهبران اتحادیه اروپا در نامه ای مورخ چهار ژوئن خطاب به استیون منوچین، وزیر خزانه داری و مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا با اشاره به منافع امنیتی اروپا خواستار مستثنی شدن شرکت های اروپایی از تجدید تحریم های واشنگتن علیه تهران شدند.
آنها در نامه خود که به امضای وزیران امور خارجه و اقتصاد انگلیس، فرانسه و آلمان به علاوه فدریکو موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رسیده است خاطر نشان کردند: تحریمهای ثانویه آمریکا به شکل کنونیشان میتوانند برای شرکتهای اروپایی یک استثناء قائل شوند. ایران بدون چنین امتیازی تهدید به خروج از توافق کرده است. این اتفاق منجر به ایجاد ناآرامی در منطقهای خواهد شد که مناقشات بیشتر در آن فاجعه آمیز خواهد بود.
اتحادیه اروپا که از تصمیم ترامپ برای کنارگذاشتن توافق هسته ای با ایران ناخرسند است و از آن انتقاد میکند تلاش میکند تا با همکاری با وزارت امور خارجه آمریکا راهی برای محافظت از شرکتهای اروپایی که با ایران تجارت می کنند بیابد.
انتهای پیام
نظرات