به گزارش ایسنا، با توجه به خرید مجتمعی به ارزش هزار میلیارد تومان در شمال شرق تهران توسط دانشگاه آزاد از کمیته امداد امام خمینی(ره)، از سوی مسئولان دانشگاه آزاد خبری مبنی بر انتقال تمام دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز که در محدوده میدان آزادی تا میدان امام حسین(ع) قرار دارند، مطرح شده است.
انتقال مکان دانشکدهها از مرکز شهر به سوهانک در حالی مطرح است که نام واحدهای دانشگاه آزاد از بدو تاسیس بر اساس مکان جغرافیایی دانشکدهها مشخص شده است.
همین مسئله یکی از علتهای پررنگ اعتراض دانشجویان در حال تحصیل در این دانشکدهها است، چرا که بسیاری از دانشجویان هنگام انتخاب دانشگاه موقعیت جغرافیایی دانشکده را لحاظ کردهاند و بیان میکنند که انتقال محل دانشکده رفت و آمد آنان را با مشکل مواجه میکند.
ضمن آنکه دانشجویان رشتههایی مانند نمایش و تئاتر، دور شدن از مرکز شهر و خیابان انقلاب که بیشتر سالنهای پلاتو، گالریها و سایر مراکز فرهنگی و هنری در آن قرار گرفته است را تهدیدی برای فعالیتهای هنری خود میدانند.
اگر بخواهیم نام دانشکدههایی که در محدوده میدان آزادی تا میدان امام حسین قرار گرفتهاند را لیست کنیم، نام دانشکدههایی از جمله اقتصاد و حسابداری، هنر، مدیریت، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات به چشم میخورد.
نام دانشکده ارتباطات در حالی در این لیست قرار گرفته است که چند ماه پیش در سال 96، محل آن، پس از کشوقوسهای فراوان و با نارضایتی بخش زیادی از دانشجویان این دانشکده از خیابان نظری واقع در میدان انقلاب به مجتمع ولیعصر واقع در میدان امام حسین منتقل شد.
این انتقال با حواشی زیادی همراه بود، چرا که مکان جدیدی که برای این دانشکده در نظر گرفته شد، از لحاظ عمرانی کامل نشده بود و تا چندین ماه امکاناتی همچون سایت، اینترنت، تلفن و حتی کتابخانهها برای استفاده دانشجویان آماده نبود.
زمستان 96 محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص انتقال مکان دانشکده ارتباطات از میدان انقلاب به میدان امام حسین، درباره اینکه بسیاری از دانشجویان با توجه به مکان جغرافیایی دانشکده، آنجا را انتخاب کردهاند و انتقال این دانشکده از میدان انقلاب به مجتمع ولیعصر واقع در خیابان انقلاب باعث نارضایتی آنان شده است، تصریح کرد: تهران، حدفاصل میدان انقلاب تا میدان امام حسین شعاعش چیزی نیست که بتوانم فرمایش شما را باور کنم.
طهرانچی ادامه داد: شما باور می کنید دانشجویی که به دانشگاه شریف میرود، به خاطر مکانش آن جا را انتخاب کرده باشد؟ یا دانشجویی که به دانشگاه تهران میرود به خاطر مکان دانشگاه آن جا را انتخاب کند؟ آیا دانشجویی که از شهرستان به تهران میآید و دانشگاه خود را انتخاب میکند، به خاطر مکان آن جا را انتخاب میکند؟ دانشگاه را به خاطر اساتید و ماهیت علمیاش انتخاب میکنند. اگر ما خواسته یک دانشجو را به 200، 300 یا 500 متر مکان تقلیل دهیم، ارزش دانشجو را پایین آوردهایم.
با توجه به توضیحات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، فارغ از اینکه آیا اساسا مقایسه معیارهای انتخاب دانشجویان برای انتخاب دانشگاه آزاد با دانشگاه شریف و یا تهران، مقایسه درستی است یا نه؟ این پرسش مطرح است که انتقال دانشکده ارتباطات به ساختمانی دیگر، قبل از فراهم کردن امکانات رفاهی ضروری، چه ضرورتی داشته است؟ ضمن آنکه هنوز چندماه بیشتر از استقرار این دانشکده در مجتمع ولیعصر و هزینههای انجامشده برای کارهای عمرانی آن نمیگذرد که صحبت از انتقال این دانشکده مانند سایر دانشکدهها، به سوهانک مطرح است.
در صورت انتقال مکان دانشکده ارتباطات به سوهانک مانند سایر دانشکدههای واحد تهران مرکزی، این سوال مطرح میشود که چه کسی مسئولیت تبعات مالی این بیبرنامگیها و چندباره کاریها را میپذیرد؟
با توجه به اینکه دانشجویان دانشکده هنر و معماری تهران در چند روز اخیر بیش از دانشجویان سایر دانشکدههای واحد تهران مرکزی به این تصمیم واکنش نشان دادهاند و پنج روز متوالی در محوطه این دانشکده در اعتراض به این خبر تجمع کردند، خبرنگار ایسنا پیگیر برقراری ارتباط با رئیس دانشکده هنر و معماری واحد تهران مرکزی در خصوص علت این جابهجایی شد، اما وی حاضر به گفتوگو درباره جزئیات این انتقال نشد. البته برخی از مسؤولان دانشگاه آزاد علت انتقال دانشکدهها به سوهانک را "فرسودگی ساختمانها" عنوان کردهاند.
در همین راستا معاون عمرانی واحد تهران مرکزی، محمدرضا تجلیل در گفتوگو با آنا گفت: متاسفانه اکنون وضعیت فعلی خیلی از ساختمانهای ما در شهر تهران وضعیت ناگواری است، به طوری که اخیرا از طرف شهرداری و سازمان آتشنشانی اخطاریههای مکرری برای ما ارسال شد که این ساختمانها در ایمنی و پایداری سازه دارای مشکل جدی است و خطرات آتشسوزی را با خود به دنبال دارد.
حال این سوال مطرح است که با توجه به اهمیت محل جغرافیایی این دانشکدهها و ارزش مالی قابل توجه این املاک، پس از انتقال به سوهانک، تکلیف ساختمانهای قدیمی دانشکدهها چه میشود؟
اما به گزارش آنا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با ارائه توضیحاتی در خصوص خرید ساختمان سوهانک کمیته امداد امام خمینی (ره)، در جمع تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد درباره این مجتمع گفت: مجتمع سوهانک دارای هویت دانشگاهی و دانشجویی بوده و واجد استانداردهای لازم برای محیطهای آموزشی است. ساختمان سوهانک هویت دانشگاهی دارد و قصد داریم یک دانشگاه به معنای واقعی را در آنجا مستقر کنیم. مدل فرهنگی در آنجا بسیار اهمیت دارد و نمیخواهیم مشکلات سابق فرهنگی دوباره تکرار شود.
در این اظهارات منظور از مشکلات فرهنگی روشن نیست و همچنین ارتباط برطرف شدن این مشکلات با انتقال مکان دانشکدهها به مجتمع سوهانک نیز ابهام دارد. پیگیریهای خبرنگار ایسنا و تماسهای مکرر در چند روز اخیر برای برقراری ارتباط با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و شنیدن توضیحات و گرفتن اطلاعات دقیقتر در این خصوص نیز به جایی نرسید و وی حاضر به پاسخگویی نشد.
انتهای پیام
نظرات