به گزارش خبرنگار ایسنا، علی شاهرودی همچنین از کاهش حجم مخزن سد دامغان به دلیل خشکسالیها و کاهش بارندگی در سال جاری خبر داد و افزود: حجم فعلی مخزن این سد از 21 میلیون مترمکعب حجم کل، به 10 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: حجم مخزن این سد اکنون 51 درصد حجم کل مخزن رسیده که نسبت به سال گذشته در این زمان، 24 درصد کاهش حجم پیدا کرده است.
مدیر منابع آب شهرستان دامغان ظرفیت مخزن سد دامغان را 21 میلیون مترمکعب اعلام و اضافه کرد: از آب سد برای مصارف شرب و کشاورزی این شهرستان استفاده میشود که با توجه به روند کاهش حجم آب و طبق برنامه منابع مصارف و مصوب شورای حفاظت از منابع آب استان در سال جاری برداشت آب از سد حدود 10 درصد کاهش مییابد .
شاهرودی ادامه داد: برداشت باغها و مزارع موجود واقع در مسیر راه را یکی از عوامل اصلی کاهش چشمگیر حجم مخزن سد دامغان برشمرد و افزود: چشمه علی یکی اصلیترین منبع تامین آب این سد است که اکنون دبی آن 250 لیتر بر ثانیه است که نسبت به سه ماه گذشته، بیش از 100 لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.
وی تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی از این سد را دو هزار نفر اعلام کرد و گفت: هدف اصلی سد دامغان تامین آب شرب شهرستان دامغان و تنظیم آب کشاورزی 23 روستا و حدود 900 هکتار از اراضی دامغان است .
مدیر منابع آب شهرستان دامغان تصریح کرد: به صورت میانگین ماهانه 250 هزار مترمکعب صرف آب شرب و 500 هزار متر مکعب صرف آبیاری باغها و مزارع کشاورزی پایین دست سد دامغان میشود .
شاهرودی جاری شدن سیلابهای فصلی را یکی دیگر از منابع تامین آب این سد اعلام و اضافه کرد: در 2 سال اخیر به دلیل کاهش بارندگی فقط نیم میلیون مترمکعب آب از بروز سیلاب فصلی به سد وارد شده است که این میزان بسیار ناچیز است.
انتهای پیام
نظرات