• چهارشنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97030904844
  • خبرنگار : 71060

معاون سازمان توسعه تجارت خبر داد

تهیه لیست کالاهای غیرضروری برای حذف از سبد واردات

تهیه لیست کالاهای غیرضروری برای حذف از سبد واردات

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: اگر قرار باشد آمریکا به ایران سخت بگیرد و تحریم‌های جهانی شدت یابد، در سیاست‌های تجاری تمهیدات و تصمیمات جدیدی اتخاذ می‌شود که در این راستا و بنا بر سناریوهای بدبینانه، وزارت صنعت فهرستی از اقلام غیرضروری وارداتی آماده کرده که نیازی به واردات آنها وجود ندارد و می‌توان با تشدید تحریم‌ها آنها را از سبد وارداتی کشور حذف کرد.

محمد رضا مودودی درگفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: اگر قرار باشد تحریم‌های آمریکا به همراه تحریم های بین‌المللی ایران اجرایی و تشدید شوند، نیاز است واردات و حتی در مواردی صادرات به گونه‌ای کنترل و مدیریت شود که مانع از هدر رفت ارز شود و برای تامین موارد غیرضروری ارز مصرف نشود.

وی در پاسخ به این سوال که کدام کالاها در لیست مذکور قرار خواهند گرفت؟ آن را به آینده موکول کرد و گفت: این اقلام توسط معاونت صنعتی و دستگاه‌های ذیربط تعیین و اعلام خواهند شد. اما قطعاً در این فهرست اقلام ضروری، حساس و مواد اولیه واحدهای تولیدی و قطعات و ماشین‌آلات نیستند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه افزود: البته باید این نکته را در نظر داشت که طبق قوانین موجود در کشور، وزارت صمت با استفاده از ابزارهایی محدود کنند همانند تعرفه و عوارض، باید واردات را کنترل کند و اجازه ممنوعیت را ندارد، اما این در شرایط عادی است و در شرایط فوق‌العاده، طبیعی است که باید براساس مصلحت اقتصاد عمومی تصمیم گرفت و مانع از آن شد که منابع ارزی کشور که خون رگ‌های اقتصادی هستند، برای مصارف غیرضروری از پیکره اقتصادی کشور خارج شود و مدیریت واردات حداقل اقدامی است که دولت باید انجام دهد. در شرایط خاصی مانند اعمال تحریم‌های سخت و فرساینده، ضرورت مدیریت منابع ارزی بسیار اهمیت دارد و لذا ممنوعیت واردات برخی اقلام هم محتمل است.

مودودی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ کالایی مشمول این محدودیت‌ها نشده است، اظهارکرد: در قالب مصوبات ارزی کشور که اخیرا ابلاغ شده شرایط به گونه‌ای در نظرگرفته شده که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را در راه‌هایی مانند واردات اقلام مورد نیاز داخلی هزینه کنند. برهمین اساس نیز می‌توان گفت که شرکت‌های واردکننده بیش از صادرکنندگان به دنبال ایجاد ارتباط با صادرکنندگان برای تأمین ارز آنها برای فعل واردات خود هستند؛ بنابراین صادرکنندگان بدون دغدغه و با قدرت به صادرات خود ادامه دهند و از این فرصت پیش آمده، همچون دو ماه گذشته حداکثر بهره را ببرند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران در خاتمه یادآور شد: آمار آنلاین گمرک در این دو ماهه نشان می‌دهند که صادرات کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۹ ۰۷:۵۰

باسلام . خبر مذکور در مورد صحبت های رئیس اطاق بازرگانی ایران و چین در مورد واردات از چین و شرایط جدید می باشد . سوال : اگر وارد کننده ای کالایی را از چین بصورت اعتباری خریده باشد ! که پرداخت را سه ماه یا پنج ماه بعد به شرکت چینی انجام دهد !! تکلیف آن کالا و واردکننده کالا با مقررات جدید واردات کالا چیست ؟ ضمن اینکه کالای وارد شده از اقلام ممنوعه نیست و در ایران هم ساخته نمی شود ! و برای صنعت جزو اقلام ضرروی می باشد . کالا بدون انتقال ارز وارد شده ! برای واردات این کالا ! وارد کننده درخواست هیچ ارزی از بانک نداده و نیاز به ارز دولتی هم ندارد ! و در شرایطی دیگر : وارد کننده کالای ضرروری به ایران - کالایی را با سرمایه موجود خود در کشور چین از فروشنده خریداری و پول آن کالا را شخصا از حساب شخصی خود پرداخت کرده ! نیازی به ارز دولتی هم ندارد ! درخواست ارز دولتی هم نداده ! و نخواهد داد ! کالا هم نیاز صنعت داخلی ایران است و جزو اقلام ممنوعه نیست ! تکلیف واردکننده که نمی تواند ثبت سفارش بگیرد و با پرداخت عوارض گمرکی کالا را وارد کند !! چیست ؟ وارد کننده ارز دولتی نمی خواهد !!! تکلیف او چیست ؟ سوال : آقای وزیر صنعت ! آقایانی که در مدیریت موضوع واردات بخشنامه های جور وا جور صادر میکنید !! آیا میتوانید یک جواب منطقی در خصوص سوالات فوق به واردکنندگان بدهید ؟ سه ماه است کالای بنده در گمرک خوابیده و بدون هیچ دلیل منطقی و قانونی اجازه ترخیص نمی دهید !! چرا ؟ با احترام فراوان - امیدوارم مدیریت این سایت خبری مساعدت نمایند و این موضوع را به اطلاع مدیران مربوط به واردات کالا ارسال و پاسخ شایسته ای از آنها جهت اطلاع به مردم اخذ نمایند .