• سه‌شنبه / ۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 97030803927
  • منبع : نمایندگی البرز

حاشیه‌های انتخاب شهردار کرج

حاشیه‌های انتخاب شهردار کرج

ایسنا/البرز کلانشهر کرج 43 روز است که بدون شهردار و توسط سرپرست اداره می‌شود؛ اگرچه قانون برای تعیین شهردار به شورای شهر کرج 90 روز فرصت داده است اما روند طی شده در این 43 روز چندان در خور شان کلانشهری دو میلیون نفری نبوده و با این وضعیت ممکن است در 47 روز باقی مانده هم این موضوع به خوبی و خوشی پیش نرود.

به گزارش ایسنا، شهردار پیشین کرج در پنجاه و دومین جلسه شورای شهر کرج که 26 فروردین برگزار شد استعفای خود را اعلام کرد، روز بعد اکثریت شورا با این استعفا موافقت و محمدرضا احمدی‌نژاد را به عنوان سرپرست شهرداری کرج برگزید.

پس از آن، شورای شهر کرج وارد فاز انتخاب شهردار شد؛ در یکی از نخستین اظهار نظرها و درست در همان روزهایی که برف بهاری کرج را فلج کرده و خسارت زیادی هم به فضای سبز شهر وارد آورده بود؛  محمد نبیونی، رئیس شورای شهر کرج در 28 فروردین با بیان اینکه «هنوز گزینه جدی برای شهرداری کرج مطرح نیست» از انتخاب شهردار کرجظرف حداکثر یک ماه یعنی تا 28 اردیبهشت 97 خبر داد.

روز بعد یعنی 29 فروردین، رئیس شورای شهر کرج باز هم برای انتخاب شهردار کرج در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد؛ نبیونی که در مراسم معارفه سرپرست شهرداری کرج صحبت می‌کرد با بیان اینکه «انتظار داریم در آینده نزدیک برای انتخاب شهردار کرج به نتیجه مطلوب برسیم» گفت: علاقمند به برگزاری جلسات مکرر برای انتخاب سرپرستان شهرداری نیستیم و انتظار داریم در آینده‌ای نزدیک برای انتخاب شهردار کرج به نتیجه‌ای مطلوب دست پیدا کنیم.

موضوع انتخاب شهردار طی روزهای بعد همچنان مهمترین موضوع مدیریت شهری کرج بود تا اینکه نام «مجید سریزدی» به عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری کرج مطرح شد.

اگرچه از همان روزهای ابتدایی اردیبهشت شنیده‌ها از پیشنهاد سریزدی به عنوان گزینه‌ای برای شهرداری حکایت داشت اما هشتماردیبهشترحیم خستو در گفت و گو با ایسنا رسماً از این گزینه رونمایی کرد؛ خستو  با اشاره به «رایزنی سریزدی برای شهرداری کرج» گفت: تنها چهره‌ای که با هر 13 عضو شورا در این خصوص صحبت کرده آقای سریزدی است.

وی البته این را هم مطرح کرد که «یکی دو نفر از اعضای شورا هم آقای ترکاشوند را پیشنهاد داده‌اند.»

همان روز مهدی حاجی‌قاسمی هم  گفت که در اولین جلسه رسمی شورا یعنی جلسه یکشنبه نهم اردیبهشت، بررسی و انتخاب شهردار کرج در دستور کار قرار خواهد گرفت.

اکبر سلیم‌نژاد هم در این خصوص گفت: به دنبال مدیر پاک دست، جوان، متخصص، بومی و با گرایش اصلاح طلبی هستیم که به شهر نیز آشنا باشد، اگر در این مسیر به فردی رسیدیم که تمام ویژگی‌ها را داراست اما اصلاح طلب نیست، او را انتخاب خواهیم کرد.

با مطرح شدن نام سریزدی اتفاقات عجیب و غریب در شورا شروع شد و جلسات بعدی گاهی با پیامک شبانه، گاهی با کسالت رئیس و گاهی هم با ترجیح نائب رئیس یا برگزار نمی‌شد و یا نیمه‌کاره می‌ماند که نمونه‌اش جلسه نهم اردیبهشت بود؛ جلسه‌ای که سخنگوی شورا خطاب به خبرنگاران گفت که علت لغوش را باید از رئیس پرسید و از رئیس هم پاسخی عاید افکار عمومی نشد.

در این وضعیت موضوع انتخاب شهردار کرج به یک مساله و از مساله به معضل تبدیل شد، چون اقلیت شورا روشی نادرست برای ابراز مخالفت در پیش گرفت.

روز بعد یعنی دهم اردیبهشت با فشار رسانه‌ها و افکار عمومی یک جلسه فوق‌العاده برای انتخاب شهردار در شورای شهر کرج برگزار شد، تنها نتیجه این جلسه «معرفی گزینه‌های مورد نظر در هفته آتی» اعلام شد.

با این زمینه جلسه 16 اردیبهشت ماه فرارسید و مجید سریزدی به عنوان گزینه اکثریت شورای شهر کرج برای شهرداری معرفی شد و سایر اعضا که گزینه‌ای معرفی نکردند تا چهارشنبه مهلت یافتند.  

19 اردیبهشت  رسید اما باز هم جلسه‌ای برگزار نشد؛ گویا رئیس شورا شب قبل برای اعضا پیامکی فرستاده بود که فردا جلسه‌ای نداریم!

محمدحسین خلیلی اردکانی در خصوص تعطیلی این جلسه به ایسنا گفت: « در جلسه یکشنبه (16 اردیبهشت) تصویب شده بود که اعضا در جلسه امروز چهارشنبه (19 اردیبهشت) گزینه مورد نظر خود برای شهرداری کرج را معرفی کنند؛ اما جلسه امروز با ارسال پیامک در نیمه شب گذشته از طرف رئیس شورا لغو شد .

جلسه چهارشنبه 23 اردیبهشت برگزار شد، سریزدی آمد برنامه‌هایش را هم گفت اما لحظه تصم‌گیری رئیس حالش ناخوش شد!و جلسه را ترک کرد، سارا دشتگرد هم با بیان اینکه امروز نباید رای گیری شود از جلسه بیرون رفت، نائب رئیس هم دلیلی برای ماندن در این جلسه ندید و با مرخصی ساعتی رفت!

رفتار، کردار و عملکرد این اعضا، جایگاه محترم شورای شهر کرج را متاسفانه در کشور مضحکه کرد، حرف‌های زیادی زده شد و حتی برخی صحن شورای کرج را به چیزهایی تشبیه کردند که شایسته نیست در اینجا گفته شود.

روز بعد سخنگوی شورای شهر کرج در گفت و گو با ایسنا از امکان ورود استانداری البرز به حاشیه‌های شورا سخن گفت، رحیمخستو در این خصوص اظهار کرد: « افکار عمومی شاهد این مسائل هست اما در هر حال نهادهای ذیربط همچون استانداری و فرمانداری می‌توانند به این موارد ورود کنند . »

حتی برخی بحث امکان سلب عضویت ریاست شورا را نیز پیش کشیدند؛ تا اینکه قرار شد دوشنبه 24 اردیبهشت یک جلسه فوق‌العاده دیگر برگزار شود.

این جلسه قرار بود برگزار شود اما گویا برخی اعضا قصد داشتند آشی که در این مدت پخته بودند را  شورتر کنند، جلسه شورای شهر کرج باز هم برگزار نشد؛ جالب این بود که رئیس شورا به دلیل(بهانه!) بیماری در این جلسه حضور نیافت و نائب رییس هم به دلیل (بهانه) مرخصی در جمع حاضر نشد و ترجیح داد در جلسه کمیسیون ماده   ۱۰۰ شرکت کند!

شورای شهر کرج رکورد زد، نقل هر مجلسی شد و البته برخی اعضا که صندلی شورای کلانشهر کرج برایشان بیش از حد بزرگ بود به لطف لیست امید بر این صندلی تکیه زدند تا با اتخاذ روش‌های به دور از مردمسالاری امید مردم را ناامید کنند؛ تحمل این حجم از بی توجهی به افکار عمومی و پرسش رسانه‌ها سخت بود و در آن دوشنبه بهاری سخت‌تر هم شد.

نگاه همه به جلسه چهارشنبه 26 اردیبهشت بود اما باز هم جلسه‌ای در کار نبود!

فاصله بین 26 تا 30 اردیبهشت حواشی زیادی در خصوص شورا به وجود آمد تا اینکه جلسه شورا برگزار شد البته بدون حضور رئیس!

منصور وحیدی مسئولیت اداره جلسه را بر عهده داشت، از ورود خبرنگاران جلوگیری شد اما به یمن گسترش شبکه‌های اجتماعی صحن به صورت زنده زیر نظر افکار عمومی و رسانه‌ها بود.

توجیهات منصور وحیدی در خصوص لغو جلسات پیشین و نیمه‌کاره ماندن برخی جلسات در جای خود جالب بود، مثلا یک نمونه این توجیهات از این قرار است « رئیس شورا تشخیص داده است جلسه تا ساعت 11 ادامه داشته باشد وقتی جلسه به تشنج کشیده شده و کار بر رئیس شورا سخت شده است نباید بگویید وی جلسه را ترک کرده است! »

از این موضوعات که بگذریم بیشتر بحث در مورد صلاحیت سریزدی بود همه گفت و شنودها ادامه داشت تا کار به رای‌گیری برای دوفوریت انتخاب شهردار رسید، وقتی این موضوع مطرح شد باز هم همان بازی‌های قبلی در پیش گرفته شد و منصور وحیدی خطاب به سایر نماینده‌ها که گویی کارمندان وی بودند گفت: «بنده ریاست جلسه را به عهده‌ دارم و تشخیص می‌دهم که نباید این طرح به رأی‌گیری گذاشته شود!»

بنابراین در حالی که اکثریت شورا نسبت به رأی‌گیری طرح دو فوریت اصرار داشتند نایب‌رئیس شورا این مهم را نپذیرفت، رحیم خستو با قرائت طرح دوفوریتی از اعضا خواست هرکدام با شهردار شدن آقای سریزدی موافق هستند اعلام کنند ولی نائب رئیس شورا در اقدامی تأمل‌برانگیز جلسه را ترک کرد!

البته وحیدی در حالی که داشت از جلسه خارج می‌شد گفت: « بنده نیز آقایان مهران عسگری و محمدتقی ایرانی را به‌عنوان نامزدهای تصدی پست شهرداری کرج اعلام می‌کنم .» گزینه‌هایی که البته انگار بیشتر برای لج درآوردن معرفی شدند.

این جلسه شورای شهر کرج هم بدون نتیجه پایان یافت.

چهارشنبه دوم خرداد ماه ، کرج با بحران آبگرفتگی مواجه شده بود اما جلسه شورا باز هم به خاطر تشخیص نبیونی و وحیدی برگزار نشد!

خلیلی اردکانی در گفت و گو با ایسنا چنین رفتارهایی را مغایر با آیین‌نامه داخلی شورا عنوان و با بیان اینکه جز سریزدی گزینه دیگری به صورت رسمی و با طی روند لازم در مدت قانونی به شورا معرفی نشده است گفت: طبق روال جلسات شورای شهر کرج هر یکشنبه و چهارشنبه برگزار می‌شود اما جلسه امروز به دلیل عدم امضا دستور توسط رئیس و غیبت وی و نائب رئیس برگزار نشد و ما از علت آن بی اطلاع هستیم.

جلسه یکشنبه ششم خردادماه شورا در حالی برگزار شد که روز قبل فرماندار کرج در واکنش به اتفاقات شورای شهر و آنچه در این مدت گذشت به ایسنا گفت که «همه این اتفاقات توسط فرمانداری رصد می‎‌شود.»

با این وجود نبیونی در اقدامی که آشکارا مغایر با قانون است هم نسبت به امضا هشت نفر از اعضا شورا برای به رای گذاشتن دو فوریت انتخاب شهردار بی توجهی کرد و هم انتخاب شهردار را در بدعتی عجیب و غریب به حضور هیئت حل اختلاف موکول کرد، اقدامی که یا از جهل به قانون حکایت دارد و یا از بی توجهی به قانون که هر دو خطاست!

این موضوع در حدی عجیب بود که اکبر سلیم‌نژاد در واکنش به آن گفت: « تاریخ در این مورد قضاوت خواهد کرد. » و همچنین با انتقاد از رفتار نبیونی خاطرنشان کرد: « در این مدت حس نماینده بودن نداریم و انگار کارمندانی هستیم که در برابر رئیس نشسته‌ایم. »

رحیم خستو هم در واکنش به این موضوع گفت: «هیئت حل اختلاف در زمان اختلاف بین شورا و فرمانداری وارد می‌شود و این کار یک بدعت به شمار می‌رود.»

محمد نبیونی ضمن بی‌توجهی به این تذکرات قانونی وارد دستور جلسه شد و بحث انتخاب شهردار کرج با این تصمیم عجیب که به نوعی زیر پا گذاشتن استقلال شورا نیز محسوب می‌شود باز هم مسکوت ماند تا همچنان برای حوادث عجیب و غریب دیگر در جلسه چهارشنبه پیش رو منتظر بمانیم، جلسه‌ای که البته اگر برگزار شود.

گزارش از وحید صالحی، خبرنگار ایسنا منطقه البرز
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha