• دوشنبه / ۷ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 97030703399
  • منبع : نمایندگی همدان

آخرین آمار مسمومیت با قارچ سمی در همدان

آخرین آمار مسمومیت با قارچ سمی در همدان

ایسنا/همدان سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان گزارشی از آخرین آمار مسمومیت با قارچ سمی در استان ارائه کرد.

عباس اولیاسمیع در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام اینکه تا کنون در استان همدان 47 نفر بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده‌اند، اظهار کرد: شهرستان نهاوند با 37 نفر مسموم بیشترین آمار مسمومیت قارچی را داراست و در شهرستان‌های رزن 4 نفر، فامنین یک نفر و ملایر 5 نفر با مصرف قارچ سمی مسموم شده‌اند.

وی از فوت یک زن 57 ساله بر اثر مصرف قارچ سمی از اهالی روستای خنجرآباد در شهرستان رزن خبر داد و اظهار کرد: احتمالا وجود بیماری زمینه‌ای، مزید بر علت شده و فوت این فرد را رقم زده است.

اولیاسمیع با بیان اینکه بارش باران در اردیبهشت‌ماه موجب شد قارچ‌های سمی در مناطق مختلف استان و کشور رشد سریع داشته باشند، خاطرنشان کرد: با توجه به سطحی بودن مسمومیت‌ها بر اثر مصرف قارچ‌های سمی، در استان گزارشی از پیوند کبد به این علت نبوده است.

وی با اشاره به اینکه خوردن قارچ‌های غیرخوراکی و سمی به ارگان‌های حیاتی بدن به ویژه کبد حمله کرده و سلامت آنها را تهدید می‌کند، تصریح کرد: سم قارچ‌های غیرخوراکی مانند میکروب نیست که با دمای بالا، جوشانده شدن و پخته شدن از بین بروند بلکه در صورت مصرف، موجب تخریب ارگان‌های حیاتی بدن می‌شود.

سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان گفت: پس از مصرف قارچ‌های سمی، این قارچ‌ها در مرحله اول موجب تخریب کبد می‌شود و این امر موجب افزایش آمار متقاضیان پیوند کبد در کشور نیز شده است

وی تصریح کرد: تا کنون هزار و 150 نفر در کل کشور با مصرف قارچ سمی مسموم شده و 18 نفر جان خود را از دست داده‌اند بر همین اساس توصیه می‌شود افراد اقدام به چیدن قارچ‌های خودرو در پای درختان و کوه نکرده و قارچ را از مراکز معتبر تهیه کنند.

توصیه‌های وزارت بهداشت درباره قارچ‌های خوراکی

براساس گزارش روابط عمومی اورژانس کشور دکتر میرحسین کولیوند، رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت درباره مسمویت وسیع هموطنان با قارچ خوراکی اظهار کرد: با توجه به فصل بهار و بارندگی‌های اخیر و رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و بروز مسمومیت تعدادی از هموطنان در استان‌های مختلف در اثر مصرف قارچ‌های سمی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت توصیه می‌کنند که هشدارها جدی گرفته شوند.

وی ادامه داد: اگر سلامتی خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی و ناآشنا خودداری کنید بلکه به آنها هم دست هم نزنید زیرا خطر مسمویت از طریق پوست در برخی از گونه‌های قارچ‌ها وجود دارد. همچنین تشخیص سمی و یا خوراکی بودن قارچ‌ها کار ساده‌ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایش امکان پذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آنها را در زیر زبان امتحان کرد.

کولیوند افزود: تنها از قارچ‌هایی که در فروشگاه‌های معتبر و بسته‌بندی‌های بهداشتی عرضه می‌شود، استفاده کنید و در صورت مصرف قارچ خودرو و قارچ‌هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده‌اید، اگر شاهد علائم مسومیت ماننددرد شکم، تهوع،‌استفراغ، سرگیجه شدید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید همچنین در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان وتماس آنها با قارچ وگیاهان باشید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بهداشت فردی را رعایت کرده و در صورت لمس قارچ دست‌ها را با آب و صابون بشویید و در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف کرده و سریعا به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha