به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه علیه رشد استفاده از محدودیتهای یکجانبه برای دستیابی به مزایای اقتصادی سخن گفت. او تاکید کرد: دیگر نمیتوان اجازه تخریب این سیستم همکاری چند جانبه را داد که ساخت آن سالها زمان برده است. این رویه به شکل بدی متزلزل شده است. شکستن قوانین خود به قوانین جدید تبدیل شده است.
پوتین گفت، علاوه بر اشکال سنتی طرفداری از حمایت داخلی همچون تعرفههای تجاری، استانداردهای فنی و سوبسیدها، کشورها به صورت روزافزونی از راههای جدید مانند تحریمهای اقتصادی یکجانبه برای تضعیف رقابتشان استفاده میکنند و کشورهایی که گمان میکردند به دلایل سیاسی هرگز هدف چنین تدابیری قرار نخواهند گرفت، اکنون خلافش به آنها ثابت شده است.
او تاکید کرد: توانایی اعمال تحریمها به صورت خودسرانه و بدون کنترل، وسوسهای برای استفاده از چنین ابزارهای محدود کنندهای ایجاد میکند تا به صورت دوباره و دوباره ، چپ و راست، در هر موردی و بدون توجه به وفاداری سیاسی، مذاکرات درباره همبستگی، توافقهای گذشته و همکاری طولانی زیر سوال برود. بیاعتمادی جهانی چشمانداز رشد جهانی را هم تحتالشعاع قرار میدهد.
رهبر روسیه همچنین تاکید کرد: روسیه از سطح کنونی روابط با ایالات متحده رضایت ندارد و مسکو آماده گفتوگو است. آقای ترامپ پیشنهاد برگزاری نشستی را داد اما تاکنون ما چنین فرصتی نداشتهایم اما تاکید دارم که آماده گفتوگو هستیم.
در نشست سن پترزبورگ همچنین رهبران فرانسه، چین و ژاپن و نیز رئیس صندوق بینالمللی پول سخنرانی کردند و موضوع اصلی نشست امسال "ایجاد اقتصاد بر پایه اعتماد" بود.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفت اعتماد در حوزه بینالمللی از دست رفته است. او تاکید کرد که باید به توافقهایی که به امضا رسیدند پایبند بود. او تاکید کرد: روسیه و فرانسه در ۲۵ سال گذشته از عدم درک رنج بردند و اکنون شرایط تغییر را طلب میکند. ما از روسیه میخواهیم تا در شورای اروپا باقی بماند و به حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و دفاعی کمک کند.
رئیسجمهوری جوان فرانسه همچنین از تصمیم "خطای" آمریکا برای انتقال سفارتخانهاش از تلآویو به قدس انتقاد کرده و تاکید کرد حامی راهحل دو کشوری برای حل مسائله فلسطین – اسرائیل است.
در همین حال کیشان وانگ، معاون دبیرکل چین در نشست مذکور وعده داد پکن اجازه وقوع جنگ در شبه جزیره کره را نخواهد داد. او گفت به رغم لغو نشست آمریکا با کرهشمالی احتمال گفتوگو میان رهبران این دو کشور به قوت خود باقیست. این مقام ارشد چین همچنین درباره تهدید جنگ تجاری میان کشورش با آمریکا گفت پکن چنین چیزی نمیخواهد چرا که این جنگها هیچ برندهای نخواهد داشت.
از سوی دیگر شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن با ابراز تاسف از لغو نشست آمریکا با کرهشمالی گفت مشکل هستهای کره باید حل شود. او گفت، کرهشمالی باید به درخواستهای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه تسلیحات هستهای خودش عمل کند.
انتهای پیام
نظرات