محمد دهقان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تاکیدات رهبری مبنی بر برطرف کردن موانع تولید اظهار داشت: حمایت از کالای ایرانی اقتضائاتی دارد. اولین اقتضا در حمایت از کالای ایرانی، جلوگیری از قاچاق کالا است. دولت باید یک اراده همه جانبهای برای جلوگیری از قاچاق کالا از خود نشان دهد. چون کمترین هزینه را هم در این حوزه برای کشور دارد. مبارزه با قاچاق کالا هزینه مالی برای کشور ندارد، اراده می خواهد.
وی افزود: دومین اقتضا که باز هم باید از سوی دولت پیگیری شود، جلوگیری از واردات کالاهایی است که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود. وقتی در داخل کشور کالایی تولید می شود طبیعی است که دولت باید همانند خیلی از کشورها جلوی واردات را بگیرد.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: سومین موضوع مبارزه با فساد است. زمانی که در سیستم دولتی فساد در حد غیرقابل قبولی وجود داشته باشد، کالای ایرانی مورد حمایت قرار نمی گیرد و آنها که به دنبال واردات می روند مورد حمایت قرار می گیرند. خود دولت که یک مصرف کننده بزرگ است نه در شعار بلکه در عمل فقط از کالای ایرانی و داخلی بهره گیرد و کالای ایرانی را بر کالاهای خارجی ترجیح دهد و به خاطر پورسانت، منافع مادی و سودهای شخصی از کالاهای خارجی استفاده نکند.
دهقان ادامه داد: تولیدکننده داخلی برای تولید کالای ایرانی به هرجا سرک می کشد و مبلغی را پرداخت می کند. طبیعتا این تولید برای او به صرفه نخواهد بود. برای مثال فردی می خواهد کارخانهای راه بیندازد؛ برای زمین باید رشوه دهد، برای مجوزش رشوه بدهد، برای گرفتن وام از بانک رشوه دهد. برای دادن مالیات کمتر رشوه دهد، دراین صورت این تولید مقرون به صرفه نخواهد بود و کالای ایرانی قدرت رقابت با کالای وارداتی را نخواهد داشت.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بیان کرد: اهتمام به این موارد اراده و سلامت می خواهد. مبارزه واقعی با فساد از الزامات حمایت از کالای ایرانی است. دولت در این حوزه نیازمند سلامت و اراده است. یعنی اینکه دولت درون خود سالم باشد و یک تعصبی نسبت به ایرانی بودن داشته باشد.
دهقان با بیان اینکه بخش دوم بحث مدیریت است، گفت: حمایت از کالای ایرانی مانند هر کار دیگری نیازمند برنامهریزی، اراده، اهتمام و پیگیری است. واقعیت این است که ما در این حوزه در داخل کشور با مشکل روبرو هستیم. ما ضعف مدیریت، ضعف اراده و ضعف برنامه ریزی در دولت داریم. در دولت باید یکی راس باشد و مابقی از آن راس تبعیت کنند. هر دولتی در عالم اینگونه است. تا وقتی این موضوع در کشور سروسامان نگیرد این مشکل در کشور ما حل نمی شود.
وی تصریح کرد: بالاخره رئیسجمهور در راس کشور است. تن بدون سر اهمیت ندارد. دولت هم بدون راس فاقد اهمیت است. این راس زمانی می تواند راس بودن خود را حفظ کند که بتواند کارآمد باشد و به راحتی در میان وزرا حضور داشته باشد و وزرا بتوانند مرتبا با وی جلسه بگذارند و مشکلات خود را بیان کنند. این موضوعی است که در هر زمینه ای کارساز است. به ویژه در مسئله حمایت از کالای ایرانی راهگشا است.
دهقان ادامه داد: اگر بخواهیم از تولید داخلی حمایت شود باید توجه کنیم تولید نیازمند نقدینگی است. ما در کشور نقدینگی کم نداریم. بانک مرکزی می گوید ما یک میلیون و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم. پس پول در کشور کم نیست که افراد این مقدار صرف خرید سکه و دلار می کنند. هنر دولت این است که این پول را به سمت تولید هدایت کند. حداقل بانکها که در اختیار دولت هستند نباید پولشان به سمت دلالها هدایت شود و دولت نباید اجازه بدهد دلالها بیشترین بهرهمندی را از بانکها داشته باشند و تولیدگران که کالای داخلی تولید می کنند سهمی از بانکهای دولت نداشته باشند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خاطر نشان کرد: البته تمام موضوع حمایت از کالای ایرانی به دولت برنمیگردد بلکه بخشی از آن مربوط به خود مردم است. هر کدام از افراد جامعه در خانواده خود دو یا سه نفر فاقد شغل دارند و برای شکایت از این موضوع به مسئولین یا نمایندگان مراجعه می کنند. وقتی از پدر و مادر فرزندان بیکار سوال می شود که شما در ایام شب عید چه مقدار کالای ایرانی و چه مقدار کالای خارجی تهیه کردید؟ با این پاسخ مواجه می شویم که منزلشان از کالای خارجی پر شده است. از آن طرف می گویند فرزندان ما بیکار هستند. فرزند شما زمانی سرکار می رود که تولید در کشور رونق داشته باشد. شما باید با پول خودتان از فرزندانتان حمایت کنید.
وی تاکید کرد: اگر یک ایرانی دلش به حال بیکاری فرزندش می سوزد باید تصمیم بگیرد که فقط کالای ایرانی تهیه کند. هر مقدار کالای ایرانی خریداری شود، کارگر ایرانی بیشتر مشغول کار میشود. و هر میزان کالای خارجی تهیه شود کارگر خارجی مشغول کار می شود.
دهقان تصریح کرد: البته تولیدگران ما هم باید کیفیت کالا را به صورت مطلوب ارائه دهند. حمایت از کالای ایرانی نیازمند همت عمومی است. هم از سوی دولت و هم از سوی مردم. این موضوع با شعار دادن عملی نمی شود. صحبت زیاد است. مثلا ما می خواهیم با قاچاق مبارزه و از تولید داخلی حمایت کنیم، این صحبتها خوب است ولی باید عمل شود. راس اجرا رئیسجمهور است. امیدواریم این موضوع از مرحله حرف به مرحله عمل از سوی رئیسجمهور تغییر پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات